Η Εριέττα Κούρκουλου από την πρώτη στιγμή βοηθάει έμπρακτα τους πυρόπληκτους και τα ζώα που έχουν ανάγκη από φροντίδα, παρά το γεγονός ότι και το δικό της καταφύγιο κινδύνευσε από τις φλόγες.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε περίεργη θέση, καθώς κλήθηκε να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση. Όπως ανακοίνωσε η Εριέττα Κούρκουλου στα Instagram Stories της από εδώ και πέρα θα σώσει μόνο τα ζώα που πρόκειται να μεταφερθούν σε κάποιο καταφύγιο και όχι αυτά που ο προορισμός τους είναι το σφαγείο.

«Από τότε που ξεκίνησαν οι φωτιές, έχω κληθεί να πάρω μια δύσκολη απόφαση. Δυστυχώς έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα εκατοντάδες παραγωγικά ζώα, με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να έχουν μεγάλη ανάγκη από κτηνιατρική υποστήριξη και σανό για τα ζώα αυτά.

Εγώ και η οργάνωσή μου apromisetoanimals είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε βοήθεια μόνο σε ζώα τα οποία θα μεταφερθούν μετά την θεραπεία τους, σε κάποιο καταφύγιο. Πονάει η ψυχή μου να λέω όχι σε αθώα πλάσματα που αργοσβήνουν, όμως αρνούμαι να δαπανήσω χρόνο και χρήμα για τη φροντίδα ζώων που σε λίγους μήνες θα καταλήξουν στο σφαγείο» έγραψε στην ανακοίνωσή της.



Να σημειώσουμε εδώ πως η ιδρύτρια του Save a Greek Stray είναι vegan και τάσσεται κατά της κατανάλωσης κρέατος.