Ο Νικόλας Ράπτης μίλησε στην κάμερα του Mega για την νέα του επαγγελματική αρχή, λίγο πριν πάρει στα χέρια του το τιμόνι της παρουσίασης του show «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» με τον Σταύρο Σβήγκο κι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, σημειώνοντας επίσης πως χαίρεται ιδιαίτερα  που θα συνεργαστεί ξανά με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Μάλιστα, δήλωσε πως ήταν κάτι απρόβλεπτο για εκείνον, καθώς όπως είπε δε θα περίμενε ποτέ πως θα ήταν ο Γρηγόρης κριτής και εκείνος παρουσιαστής.

Ειδικότερα, ο Νικόλας Ράπτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι αγχωμένος, η αλήθεια είναι. Θα είμαι με τον Σταύρο Σβήγκο, ντουέτο και είμαι πολύ χαρούμενος».

Επίσης, σχετικά με την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Έλενα Χριστοπούλου, Τάκη Ζαχαράτο και Κρυσταλλία, ο Νικόλας Ράπτης ανέφερε: «Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήμασταν μαζί δύο χρόνια, υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια, γελάμε και έχουμε περάσει πολύ όμορφα. Την κα. Χριστοπούλου και τον κο. Ζαχαράτο δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά, ενώ την Κρυσταλλία την ξέρω και είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι».

«Δεν το περίμενα ότι θα έρθει το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο. Συμβαίνουν πράγματα καμιά φορά στην ζωή, που τα καταφέρνεις μέσα από την δουλειά και κάποια στιγμή τα βλέπεις και αναρωτιέσαι αν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό», είπε για το νέο του βήμα.

Τέλος, σχετικά με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, με τον οποίο συνεργαζόταν ξανά στο παρελθόν, ο Νικόλας Ράπτης δήλωσε: «Ο καθένας είναι στο κομμάτι του, στον ρόλο του. Δεν το περίμενα ότι ο Γρηγόρης θα είναι ο κριτής και εγώ ο παρουσιαστής. Ο Γρηγόρης είναι πληθωρικός, κάνει τα πειράγματά του. Εγώ είμαι χαρούμενος που είναι ο Γρηγόρης εκεί. Όταν πας κάπου και έχεις έναν άνθρωπο, τον οποίο γνωρίζεις, σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία».