Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Παπαδάκος και το σενάριο η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου.

Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές του The Black Bachelor

Οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές ξανασυναντιούνται για το bachelor πάρτι του Μάνου, ενός φίλου τους από τα παλιά. Τον Μάνο θα υποδυθεί ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο οποίος δεν είχε παίξει στις προηγούμενες ταινίες, αλλά βάσει σεναρίου οι κεντρικοί ήρωες τον γνωρίζουν.

Έτσι, η μεγάλη παρέα ξανασυναντιέται με αφορμή τον γάμο του Μάνου και κάνουν ένα διαφορετικό πάρτι, που θα έχει πολλά ευτράπελα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Καναράκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος και η Κατερίνα Στικούδη.



Η Σοφία Καζαντζιάν μίλησε στα parapolitika.gr για την ταινία «The Black Bachelor» που υπογράφει το σενάριο μαζί με τον σύζυγό της Μάριο Ιορδάνου.

Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες” έλεγε ο Νικολό Μακιαβέλι. Κάπως έτσι, σκεφτήκαμε και πράξαμε με τον συνοδοιπόρο μου στη ζωή και στην τέχνη, Μάριο Ιορδάνου, όταν ήρθαμε αντιμέτωποι – όπως όλοι – με τη νέα πραγματικότητα της πανδημίας.

Ταξιδεύοντας τα τελευταία χρόνια με τις θεατρικές μας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η αλήθεια είναι ότι είχαμε αφήσει πίσω ένα κοινό μας όνειρο τη συγγραφή σεναρίων.

Η αγάπη μας όμως, για τον κινηματογράφο ήταν και για τους δύο ο λόγος, για τον οποίο επιλέξαμε να μπούμε στο χώρο της υποκριτικής.



Φανατικοί σινεφίλ, λάτρεις της μαύρης κωμωδίας και των comedy thriller, οραματιζόμασταν καιρό μία ελληνική ταινία που θα ανταποκρινόταν σε αυτά τα δεδομένα.

Εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική παύση στη δουλειά μας, νιώσαμε πως ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί αυτός ο κρυφός μας στόχος. Και κάπως έτσι, προέκυψε το "The Black Bachelor", η τέταρτη συνέχεια του πιο πετυχημένου κωμικού κινηματογραφικού franchise στη χώρα μας, με τη διαφορά ότι αυτή η ταινία είναι μία κωμωδία θρίλερ, μία κωμωδία με στοιχεία τρόμου, δράση και ανατροπές, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.


Είναι μεγάλη πρόκληση να σου εμπιστεύονται μία κωμική τριλογία και εσύ να την “ντύνεις”, όπως μου αρέσει να λέω, στα μαύρα. Η αίσθηση που θα βιώσουν οι θεατές είναι αυτή ενός κινηματογραφικού escape room, όπου άλλες φορές ξεκαρδίζεσαι από τα γέλια και άλλες ψάχνεις τρόπο να δραπετεύσεις. Νομίζω αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα της ταινίας.



Ότι ο θεατής γίνεται πρωταγωνιστής και ο πρωταγωνιστής θεατής ενός παράλογου, σκοτεινού και ξεκαρδιστικού κόσμου, που κρύβει όμως, μία ρεαλιστική εξήγηση ένα οικογενειακό μυστικό βαθιά κρυμμένο σε έναν μανιάτικο Πύργο.

Οι χαρακτήρες που συναντάμε στον Πύργο αυτόν, τα μέλη της οικογένειας Αδαμάκου, ανοίγουν τις πόρτες του ξεχωριστού σπιτιού τους για τους πρωταγωνιστές και για τους θεατές. Το ερώτημα είναι όταν κλείνουν αυτές οι πόρτες, μπορεί κάποιος να τις ξανανοίξει; Τί λες; Εσύ είσαι έτοιμος να “μπεις” στον Πύργο του "The Black Bachelor";



Ποια είναι η Σοφία Καζαντζιάν

Είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, με καταγωγή από την Αρμενία

Είναι απόφοιτη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γλωσσολόγος/ Φιλόλογος), και έχει σπουδές υποκριτικής, χορού και δημοσιογραφίας

Τελευταία σκηνοθεσία της είναι η μαύρη κωμωδία “Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα”, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Πράγα και συνεχίστηκε υπό την αιγίδα του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού στην Αθήνα, όπου θα επαναληφθεί την επόμενη χρονιά.



Με το σύζυγό της, Μάριο Ιορδάνου είναι μαζί 13μιση χρόνια και έχουν ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Γιάννη Ρίτσο σε πολλές πόλεις του εξωτερικού (Παρίσι, Ζυρίχη, Μόναχο,Δουβλίνο, Βερολίνο, Λονδίνο, Μόσχα κ.α.)

Επόμενος θεατρικός σταθμός η Νέα Υόρκη με μία παράσταση που προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ποίηση και πεζογραφία.

Μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου έχουν στο ενεργητικό τους δύο μικρού μήκους ταινίες “Το μυστικό του Θησέα” και “Gone with the sea”. Η πρώτη έχει λάβει το α’ βραβείο φωτογραφίας στο London Greek Film Festival και η δεύτερη είχε επίσημη συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ του Χόλυγουντ “Cinerockom International Film Festival”.


Η ταινία “The Black Bachelor” είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας, της οποίας υπογράφουν το σενάριο, ενώ συμμετέχουν και οι δύο και ως ηθοποιοί. Έχει βραβευτεί μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου από την Unesco για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Τέλος, θα πρεπει να αναφέρουμε ότι, διδάσκει σωματικό θέατρο και έχει σκηνοθετήσει/ χορογραφήσει παραστάσεις για τον Σαρλ Μπωτλαίρ, τον Αλμπέρτ Καμύ και τον Άρθουρ Σοπενχάουερ.