Συγκεκριμένα, το πρώτο βράδυ στο νησί του Αγίου Δομίνικου, δεν ήταν και το πιο εύκολο για τις δύο ομάδες του Survivor 2022, καθώς οι παίκτες έκαναν παράπονα για τον ύπνο και ότι δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας από την ομάδα των Διασήμων, τόνισε στην κάμερα του Survivor: «Ήταν η πιο δύσκολη νύχτα που έχω περάσει ποτέ. Δεν είμαι καθόλου της περιπέτειας. Άργησα να συνειδητοποιήσω και άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται την ώρα που πάτησα το πόδι μου σε αυτή την παραλία, στο σκοτάδι και μας άφησαν μόνους μας».


Survivor 2022: Εντάσεις και στην ομάδα των Μαχητών από το πρώτο βράδυ
Παράλληλα στην παραλία των Μαχητών, οι πρώτες εντάσεις δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους, καθώς υπήρχε διαφωνία για τις κουβέρτες και πως θα χρησιμοποιηθούν, αφού η ομάδα των Μαχητών έχασε το πρώτο αγώνισμα του Survivor 2022 που αφορούσε στο κιτ επιβίωσης. Έτσι, βρέθηκαν να παίρνουν τις μισές προμήθειες, δηλαδή ποσότητα ρυζιού που αντιστοιχεί σε 7 γραμμάρια στον καθένα ημερησίως, 6 κονσέρβες, δηλαδή μια ανά δυο άτομα και 6 κουβέρτες, δηλαδή επίσης μια ανά δυο άτομα. Στους Μαχητές, που έχασαν, δεν δόθηκε επίσης φωτιά, ενώ φυσικά δεν υπήρχε καλύβα...


Τσακωμοί και στους Διάσημους του Survivor 2022 για την καλύβα
Οι εντάσεις δεν έλειψαν και στην παραλία των Διασήμων του Survivor 2022, όπου Γιάννης Χατζηγεωργίου και Βαλάντης αντάλλαξαν πυρά, όχι κατά πρόσωπο αλλά μέσω της κάμερας για το ποιος θα κάνει κουμάντο για το στήσιμο της καλύβας.

Συγκεκριμένα, ο Βαλάντης εμφανίστηκε στην κάμερα οργισμένος με το γεγονός ότι ο Χατζηγεωργίου έδινε εντολές για το πώς θα στηθεί η καλύβα, λέγοντας μεταξύ άλλων «την είδε επιστάτης» και «είναι εύκολο να δίνεις εντολές».


Και φυσικά ακολούθησε η ψηφοφορία για τον πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση από το Survivor 2022. Οι Διάσημοι έχασαν και έπρεπε να βγάλουν τους υποψηφίους τους. Πρώτος ο Βαλάντης. Κάποιοι από τους παίκτες, όπως η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου και η Ελισάβετ Σπανού ψήφισαν τον Γιωρίκα Πηλίδη, ο οποίος ήταν σαρωτικός και αναγκάστηκαν στη συνέχεια να απολογηθούν.