Επιμένοντας στη μυθοπλασία και στις σειρές εποχής, η ΕΡΤ ετοιμάζει προσεχτικά τις σειρές που θα προβληθούν την επόμενη σεζόν στη prime time διεκδικώντας υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Πριν λίγες ημέρες πήρε έγκριση ένα ακόμα σενάριο, όπου το επίκεντρο είναι ο φλογερός έρωτας δύο αναγνωρίσιμων προσώπων, της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για την ιστορία θα πρεπει να αναφέρουμε ότι η θυελλώδης σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη Ανδριανού είναι μια γοητευτική και δραματική ιστορία αγάπης. Καρπός του έρωτά τους ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Ήταν ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1928 και σπούδασε στο Παρίσι ενώ ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, και ζούσε σε γηροκομείο.

Το τηλεοπτικό σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Φλόγα και Άνεμος» του Στέφανου Δάνδολου (εκδόσεις Ψυχογιός), το οποίο έγινε best seller από το πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του.



Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο συγγραφέας του βιβλίου έφερε στο φως τη ζωή της Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντάνεψε αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, έχτισε ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.



Καραμπέτη, Λεμπεσόπουλος, Λέχου σε πρωταγωνιστικούς ρόλους

Σύμφωνα με πληροφορίες η σειρά εποχής θα ξεκινήσει γυρίσματα λίγο πριν το Πάσχα και θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος θα υποδυθεί τον Γιώργο Παπανδρέου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα κρατήσει το ρόλο της Κυβέλης. Μεταξύ άλλων το καστ συμπληρώνουν οι Κατερίνα Λέχου, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε νεαρή ηλικία θα υποδυθούν οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Μαρία Παπαφωτίου αντίστοιχα.

Η σειρά θα είναι 12 επεισόδια σε σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ και σενάριο Ρένα Ρίγγα και προορίζεται για την prime time.



Η υπόθεση του βιβλίου

Μπορεί μια γυναίκα που είχε όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της;

Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.



Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας», κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας.  Άραγε μπορείς να διεκδικήσεις ένα θαύμα όταν όλα τα σημάδια είναι εναντίον σου;