Η Αφροδίτη Σκαφίδα βρέθηκε απέναντι από δημοσιογράφους και ρωτήθηκε για τη σχέση της με τον Πύρρο Δήμα.

«Η αλήθεια είναι ότι περνάω μια φάση πάρα πολύ όμορφη στη ζωή μου. Δεν έχω μάθει όμως να συζητάω τα προσωπικά μου. Από τη στιγμή που κάτι φεύγει απ΄ το προσωπικό, σταματά να είναι προσωπικό οπότε προτιμώ να το κρατάω για τον εαυτό μου», είπε αρχικά η Αφροδίτη Σκαφίδα.

«Δεν θα ήθελα να συζητήσω αν σκεφτόμαστε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Σαν αθλήτρια, για να πετύχεις κάποια πράγματα στη ζωή σου πρέπει να έχεις μια στήριξη. Είμαι ένας άνθρωπος συντροφικός απλά δεν έχει τύχει να βρω μια στήριξη στη ζωή μου που να με κρατήσει. Γενικά είμαι συντροφική».


Η survivor που έκανε restart στη ζωή της

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο Πύρρος Δήμας και η Αφροδίτη Σκαφίδα έκαναν την τρίτη κατά σειρά δημόσια εμφάνισή τους στα γενέθλια της κοινής τους φίλης, fashion blogger Ιωάννας Σιαμπάνη. Σε ερώτηση που της έκαναν για τη σχέση των δύο αθλητών, η Σιαμπάνη αποκάλυψε: «Η Αφροδίτη Σκαφίδα είναι φίλη μου, είναι πιο πολύ φίλη του συντρόφου μου. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτό το διάστημα, απ’ όσο ξέρω, βγαίνει με τον Πύρρο Δήμα. Χαίρομαι και γι’ αυτό πάρα πολύ».

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο αθλητές γνωρίζονται εδώ και χρόνια μέσα από τα στάδια και τους αγώνες. Ωστόσο, πιο κοντά βρέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν συνέπεσαν ως καλεσμένοι στην ίδια γιορτή. Η 39χρονη Αφροδίτη Σκαφίδα δεν είναι από τις γυναίκες που περνούν απαρατήρητες, καθώς τόσο η εξωτερική της εμφάνιση όσο και ο χαρακτήρας της την κάνουν ξεχωριστή. Λέγεται, λοιπόν, ότι μάλλον τα δυναμικά στοιχεία της ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον του 50χρονου Πύρρου Δήμα. Στην ίδια εορταστική περίσταση συνομιλώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις διαπίστωσαν πως έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους - αρκετά για να γίνουν τις επόμενες ημέρες ένα ταιριαστό ζευγάρι. Εντούτοις, και οι δύο μέχρι στιγμής προσπαθούν να κρατούν χαμηλό προφίλ και επικοινωνιακή διακριτικότητα, με αποτέλεσμα να μην επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και να διαψεύδουν τη σχέση τους. Όπως, άλλωστε, δηλώνει η Αφροδίτη Σκαφίδα στο «ΘΕΜΑ», αυτή είναι μια γενικότερη στάση που κρατά στη ζωή της: «Δεν σχολιάζω ποτέ την προσωπική μου ζωή, γι’ αυτό και δεν έχω να πω τίποτα για όσα δήλωσε για μένα και τον Πύρρο Δήμα η Ιωάννα Σιαμπάνη».


Η Αφροδίτη Σκαφίδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στις 20 Μαρτίου του 1982. Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά με το άλμα σε μήκος, αργότερα με το τριπλούν και στη συνέχεια με το άλμα επί κοντώ. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) της Αθήνας. Ως αθλήτρια του επί του κοντώ έζησε ξεχωριστές στιγμές και επιτυχίες, με μεγαλύτερη την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας (2006) και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2007. Συμμετείχε σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 και το 2008, και έχει καταρρίψει 8 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Σήμερα, η Αφροδίτη Σκαφίδα εργάζεται ως personal trainer, προπονήτρια στίβου και προπονήτρια φυσικής κατάστασης.

«Από τότε που σταμάτησα τον αθλητισμό, ασχολούμαι αποκλειστικά με το personal training. Προπονώ από ποδοσφαιριστές μέχρι και τενίστες υψηλού επιπέδου, όπως πριν από μερικά χρόνια τη Λένα Δανιηλίδου. Σε ηλικία 15 ετών ανέλαβα τον παραολυμπιονίκη σήμερα Νάσο Γκαβέλα. Επίσης, επί τέσσερα χρόνια γύμναζα την Ελένη Φουρέιρα, από το 20013 μέχρι το 2017, αλλά και την Ελεονώρα Μελέτη».


Μέσα από τις συνεργασίες αυτές και κυρίως τα αποτελέσματα στα κορμιά εκείνων που την εμπιστεύονται η Αφροδίτη Σκαφίδα κατάφερε να δημιουργήσει αξιόπιστο επαγγελματικό όνομα στον χώρο της. Ετσι δεν άργησαν να ενδιαφερθούν για εκείνη και να την προσεγγίσουν οι άνθρωποι του «Survivor» για μια θέση στο ξεχωριστό παιχνίδι Ελλάδας - Τουρκίας το 2019.

«Την πρόταση για το “Survivor” τη δέχτηκα για τους συγκεκριμένους λόγους που χαρίζουν επιπλέον αναγνωρισιμότητα. Εκείνο το διάστημα εγώ ετοίμαζα έναν δικό μου σύλλογο στίβου για παιδιά, γιατί ήθελα την αγάπη μου για τον αθλητισμό να τη μεταλαμπαδεύσω στις μικρές ηλικίες. Η πρόταση για το παιχνίδι ήρθε συνδυαστικά και δέχτηκα. Δυστυχώς όμως όταν βγήκα από το παιχνίδι δεν πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου αυτό, διότι ο δήμαρχος της Βάρης δεν μου έδινε έδρα. Δεν με άφησε να δουλέψω όπως ήθελα. Έτσι συνέχισα τα personal. Το παιχνίδι το χρησιμοποίησα για την προβολή. Η συμμετοχή μου είχε άλλο χαρακτήρα. Τότε ήθελαν αθλητές περισσότερο και άτομα που να μην έχουν έντονα στοιχεία ριάλιτι στους χαρακτήρες τους».

Τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και μετά η Αφροδίτη Σκαφίδα κατάφερε να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί να την καλέσει την επόμενη χρονιά να συμμετάσχει και στο τούρκικο παιχνίδι «Exathlon», που γυρίζεται επίσης στον Αγιο Δομίνικο.


«Ήμουν η μοναδική Ελληνίδα που έφτασε στον τελικό και μάλιστα με πείσμα, γιατί προωθούσαν μια Τουρκάλα. Πήγα σε μία τουρκική παραγωγή μόνο και μόνο για να τους αποδείξω ποιοι είναι οι Έλληνες και τι μπορούν να κάνουν», αναφέρει για την εμπειρία της. «Όταν έφυγα από το παιχνίδι με πήρε τηλέφωνο ο Ατζούν για να μου δώσει συγχαρητήρια και να μου πει πως είμαι η καλύτερη παίκτρια που πέρασε ποτέ από το “Survivor”. Και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όταν αναφερόταν σε μένα, μιλούσε πολύ κολακευτικά, ήμουν η αγαπημένη του παίκτρια. Στατιστικά εγώ ήμουν η καλύτερη αθλήτρια. Ήμουν η μοναδική που φοβόταν στο παιχνίδι η Κατερίνα Δαλάκα», καταλήγει η πρώην αθλήτρια.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: