H Μάριαν Γεωργίου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με την κυκλοφορία της dance version του Κυπριακού παραδοσιακού τραγουδιού «Τα Ριάλια» το 2007, σε μία διασκευή των Valentino, Χριστόδουλου Σιγανού και Νίκου Σουλιώτη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε cd-single από τη Minos-EMI και ήταν στις πρώτες θέσεις των Ελληνικών αλλά και βαλκανικών charts για αρκετές εβδομάδες.

Τα επόμενα χρόνια προσπάθησε να επεκταθεί μουσικά και εκτός ελληνικών συνόρων και μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια κατάφερε αρχές του 2011 να κυκλοφορήσει το πρώτο της διεθνές αγγλικό single με τον τίτλο «November». Το τραγούδι είναι η αγγλική version του Ιταλικού τραγουδιού «Novembre» που τραγούδησε για πρώτη φορά η Giusy Ferreri. Είναι σε μουσική του γνωστού Ιταλού δημιουργού Roberto Casalino και αγγλικούς στίχους της καταξιωμένης Ελληνίδας στιχουργού Bίκυς Γεροθόδωρου.


Το «Vivo per te»

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, και η Μάριαν Γεωργίου μετά από πολλές αναζητήσεις και επιτυχημένες συνεργασίες κυκλοφόρησε μέσα στον Μάρτιο το «Vivo per te». Πρόκειται για μία συνεργασία με τον διεθνούς φήμης Ιταλό δημιουργό και παραγωγό Marco Marinangeli που υπογράφει τη μουσική και τους Ιταλικούς στίχους του τραγουδιού.

Την 1η Απριλίου κυκλοφόρησε η ισπανική version του τραγουδιού στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Τους ισπανικούς στίχους έγραψε ο Μεξικανός βραβευμένος με Grammy συνθέτης και παραγωγός Manuel Herrera Maldonado.

Η Μάριαν Γεωργίου μίλησε στον Γιάννη Ξυνόπουλο και το parapolitika.gr για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις με το νέο της τραγούδι.



Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι «Vivo per te» στα ιταλικά και στα ισπανικά.

Για την ιστορία πρέπει να σας αναφέρω ότι πριν από ένα χρόνο περίπου είχα ακούσει αυτό το τραγούδι και έτσι είχα έρθει σε επαφή με τον συνθέτη Marco Marinangeli, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης έχει γράψει τραγούδια για τους Ανδρέα Μποτσέλι, Plassico domenico και Miley Cyrus.

Είχα ακούσει λοιπόν αυτό το τραγούδι το "Vivo per te" αυτή ήταν η original version και μου άρεσε πάρα πολύ, οπότε του πρότεινα να το τραγουδήσω εγώ, και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία παραγωγής του τραγουδιού.



Από Αθήνα σε Ρώμη

Η βάση μου είναι η Αθήνα αλλά πηγαινοέρχομαι στην Ρώμη τα τελευταία χρόνια. Αυτό ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια πού στην Ιταλία άρχισα να συνεργάζομαι με γνωστούς καλλιτέχνες, και έτσι η Ρώμη μπήκε για τα καλά στη ζωή μου.

Για να γυρίσουμε όμως στην τελευταία μου κυκλοφορία, η ηχογράφηση έγινε στα ιταλικά, αλλά επειδή μου ήρθε μία πρόταση του διάσημου Μεξικάνου σύνθετη Manuel Herrera Maldonado που είναι βραβευμένος με Grammy, άκουσε το τραγούδι και μου πρότεινε να το τραγουδήσω στα ισπανικά, έτσι και έγινε.

Ξεκινήσαμε από την Ιταλία που έχει ξεχωρίσει, και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο Μεξικό και στις χώρες της λατινικής Αμερικής, αλλά και στην Ισπανία.


Είμαι παιδί της Eurovision

Έχω δύο συμμετοχές με την Ελλάδα και δύο με την Κύπρο στην προκριματική φάση. Ήμουν ανάμεσα στα 10 καλύτερα τραγούδια που θα εκπροσωπούσαν τις χώρες στη Εurovision. Δεν έχω πάει όμως στη Eurovision, έμεινα στην προκριματική φάση, αλλά ήταν μία μεγάλη εμπειρία για μένα.


Tα πρώτα χρόνια στην Κύπρο

Γεννήθηκα στην Κύπρο και έλαβα μέρος σε μία πολύ γνωστή χορωδία στην Λεμεσό, και στην ηλικία των 18 χρόνων ήρθα στην Αθήνα για να σπουδάσω νομικά και μουσική.

Στην Αθήνα ξεκίνησα επαγγελματικά με το τραγούδι, και συνέχισα στη Ρώμη.

Μάλιστα θέλω να σας αναφέρω ότι ετοιμάζω ακόμη ένα τραγούδι που είναι μία διασκευή, δεν θα σας αποκαλύψω ποιανού, αλλά είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου και για πρώτη φορά θα γίνει στα ιταλικά. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, με μια συμμετοχή έκπληξη.


Ακόμα ένα νέο τραγούδι έκπληξη 

Επίσης είναι και το τραγούδι που είχαμε ολοκληρώσει με την Ραφαέλα Καρά πριν φύγει από τη ζωή πέρσι, στο οποίο συμμετείχε και η ίδια, και είναι μαζί με τους Onirama. Το τραγούδι αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.


Έχω πολλά σχέδια

Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρα πολλά σχέδια και για καλοκαιρινές εμφανίσεις, αλλά και για νέα τραγούδια.

Επίσης θέλω να σας αναφέρω ότι συμμετέχω σε μία διεθνή παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας της Κύπρου που λέγεται "1974" όπου έχω αναλάβει το κομμάτι της σύνθεσης των τραγουδιών της ταινίας, η παραγωγή της ταινίας ξεκινάει το καλοκαίρι.


Οι ευχές

Θέλω να ευχηθώ για να γυρίσουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα να μην έχουμε πόλεμο και ο κόσμος να ξεκινήσει να ονειρεύεται όπως πριν από την πανδημία γιατί τα τελευταία δύο χρόνια μας έχουν πάρει την ελπίδα.

Θέλω να πιστεύω ότι από δω και μπρος μπορούμε να κάνουμε σχέδια για ένα καλύτερο αύριο.