Για την καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, μίλησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης.

«Όταν βγήκα από τη σχολή ήμουν 23 χρονών και σήμερα είμαι 46. Έκανα τότε τον ατρόμητο, αλλά ήμουν πιο φοβισμένος. Έκανα τον ατρόμητο ως άμυνα και για να ξεπεράσω τη χαμηλή μου αυτοεκτίμηση, βάζεις ένα προσωπείο αφοβίας που καταρρέει στην πρώτη δυσκολία.

Άγγιξα επικίνδυνα όρια σε σχέση με το να χάσω την πορεία μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου, να χάσω φίλους θεωρώντας ότι είμαι φοβερός και τρομερός», δήλωσε χαρακτηριστικα.

«Κόντεψα να χάσω φίλους, γιατί ένιωσα ότι είμαι πιο σημαντικός από εκείνους. Με αυτά που λέμε όταν κρίνουμε τους άλλους, στην ουσία λέμε πιο πολλά για εμάς.

Κινδύνεψα να χάσω τη ζωή μου, γιατί όταν είσαι νέος κάνεις βλακείες. Έπινα και καβαλούσα μηχανή, θα μπορούσε πολύ εύκολα να συμβεί το μοιραίο.

Οριακά δεν έχασα τη ζωή μου. Ήμουν στο αυτοκίνητο, είχαν κλείσει τα μάτια μου, είδα την κολώνα να έρχεται επάνω μου και γύρισα το τιμόνι τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Λούλης ετοιμάζεται το καλοκαίρι να βρεθεί στις 15 και 16 Ιουλίου στην Επίδαυρο με τους «Πέρσες του Αισχύλου.

«Ο Αισχύλος έγραψε τους «Πέρσες» για να περιγράψει την ναυμαχία της Σαλαμίνας, την οποία έζησε από μέσα ο ίδιος. Η πιο γνωστή φράση της τραγωδίας, δια στόματος αγγελιοφόρου, είναι το «εμπρός παιδιά των Ελλήνων, υπερασπιστείτε την πατρίδα σας, τα τέκνα, τις γυναίκες».

Είναι άλλο πράγμα να μάχεσαι επειδή κάποιος έρχεται να σου πάρει την πατρίδα και άλλο να θέλεις εσύ να κατακτήσεις την πατρίδα του άλλου», είπε ο Χρήστος Λούλης σχετικά με το έργο.