Η αγαπημένη ηθοποιός Ελένη Κοκκίδου μιλά στο «Secret» για τους προβληματισμούς της, αναπολεί το παρελθόν και μοιράζεται τα συναισθήματά της για τη συνεργασία με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Η Ελένη Κοκκίδου είναι ένα αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική «Μουρμούρα» του Alpha και φέτος θα τη δούμε σε μια παράσταση που είναι πολυδιαφημιζόμενη, στο θέατρο «Άλσος».

Στη συνομιλία μας ήταν απαλλαγμένη από το άγχος των τηλεοπτικών γυρισμάτων, οπότε μας διέθεσε τον ανάλογο χρόνο για μια όμορφη συζήτηση.

Εννιά χρόνια «Μουρμούρα»

«Δεν έχω άγχος στα τηλεοπτικά γυρίσματα, γιατί υπάρχει μια φυσιολογική ροή εννέα χρόνια τώρα. Είμαστε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα ύστερα από τόσα χρόνια και δεν χάνουμε ποτέ τη χαρά μας, παρόλο που έχει περάσει τόσος καιρός, όταν πηγαίνουμε για τα γυρίσματα.

Συναντιόμαστε με ανθρώπους μας και είναι πολύ σπάνιο αυτό που έχει συμβεί, να έχουμε τόσα χρόνια μία σειρά και οι άνθρωποι να περιδιαβαίνουν τον χρόνο με τις σχέσεις τους να γίνονται ακόμα πιο βαθιές και στενές», εξομολογείται στο «Secret».

Ένα βίντεο από τα παλιά

Παλαιότερα είχαν κυκλοφορήσει αποσπάσματα στο YouTube με την Ελένη Κοκκίδου στην αρχή της καριέρας της να τραγουδάει. Για εκείνη την εποχή λέει:

«Τότε ήμουν 23 ετών και έκανα τον ρόλο της Δανάης που τραγουδούσε ένα τραγούδι στη μάντρα του Αττίκ. Υποτίθεται ότι ήμουν η τραγουδίστρια Δανάη Στρατηγοπούλου. Φανταστείτε ότι ήμουνα στη σχολή ακόμη και με πήρανε επειδή γνώριζαν ότι τραγουδάω και έπαιζε η Ελένη Ανουσάκη στην “Κυρία Ντορεμί”».




Από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα

Από τότε λέει πως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Έχει προχωρήσει η τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον οι ζωές μας είναι εντελώς διαφορετικές.

Η ίδια μας δηλώνει: «Νιώθω ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται ένας νέος άνθρωπος, ένα νέο είδος ανθρώπου. Εγώ έζησα όλη μου τη ζωή στο ίδιο μέρος και πια νιώθω σαν να μην αναγνωρίζω την ατμόσφαιρα που υπάρχει στη γειτονιά μου. Έχουν αλλάξει όλα τόσο πολύ στο κέντρο της Αθήνας, παραδείγματος χάριν...

Βλέπαμε μπροστά μας τους παλιούς

Τώρα, όσον αφορά τη δουλειά μου, εμείς πηγαίναμε στο θέατρο και ακολουθούσαμε μια πορεία. Βλέπαμε μπροστά μας τους παλιούς και έπρεπε σιγά-σιγά να τους φτάσουμε και να τους ξεπεράσουμε ίσως.

Υπήρχε μια πιο ομαλή πορεία για έναν ηθοποιό. Ήμασταν λίγοι, οι σχολές ήταν λίγες και όταν υπήρχε ταλέντο, δεν θα χανόταν. Τώρα υπάρχει μεγάλη προσφορά, βγαίνουν πάρα πολλά παιδιά από δραματικές σχολές και είναι επόμενο ότι πολύ λίγοι από αυτούς θα έχουν την τύχη -είτε έχουν τις προδιαγραφές είτε όχι- να μπορέσουν να ζήσουν μια τέτοια καλλιτεχνική ζωή».

Για το #Metoo και τους κατηγορούμενους

Και ερχόμαστε στα του #ΜeΤoo, με αρκετούς συναδέλφους της, όταν αναφέρονται στους κατηγορούμενους, να λένε στο παρελθόν ότι ήταν «ταλαντούχοι, φωτισμένοι». Για το φλέγον θέμα, η Ελένη Κοκκίδου τονίζει:

«Φωτισμένοι δεν ήταν. Φωτισμένοι ήταν άνθρωποι οι οποίοι άλλαξαν το ελληνικό θέατρο, όπως ο Κουν, ο Μινωτής, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Αυτοί ήταν φωτισμένοι άνθρωποι. Μιλάω για πνευματικές οντότητες εγώ. Δεν μιλάω για το ότι έχω ένα ταλέντο και γίνομαι πρωταγωνιστής - άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην τα συγχέουµε.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχουν πια και δεν υπάρχει η απόσταση που είχαµε εµείς από αυτούς. Κατ’αρχάς, τώρα τα νέα παιδιά είναι µορφωµένα, ξέρουν κι άλλα πράγµατα. Τραγουδούν, παίζουν όργανα, είναι πολύ πιο καλλιεργηµένα από ό,τι ήµασταν εµείς όταν βγήκαµε σε αυτή τη δουλειά. Και σε όλο τον δυτικό κόσµο συµβαίνει αυτό. ∆εν υπάρχουν αυτές οι προσωπικότητες που είναι τόσο µακριά από τον αµέσως επόµενο».

Η συνεργασία με την Δήμητρα Παπαδοπούλου

Θεατρικά, φέτος συµµετέχει στην επιθεώρηση της Δήμητρα Παπαδοπούλου, στο θέατρο «Άλσος» µε τίτλο «Τι ζούµε, ρε;».

«Είµαστε ένας πολύ µεγάλος θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς. Είναι µεγάλη η χαρά µου που συµµετέχω σε αυτή την παράσταση. Έκανα πρώτη φορά πέρυσι επιθεώρηση στο Βεάκειο, σε σκηνοθεσία του ∆ηµήτρη Καρατζά και κείµενα του Φοίβου ∆εληβοριά. Ελαβα λοιπόν πρώτη φορά µέρος σε µια µετεπιθεώρηση, όπως τη λέγανε, και µου άρεσε πάρα πολύ αυτό το είδος.

Αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία, ένιωσα µια ανάταση, που θα ήθελα να επαναληφθεί και φέτος, και γι’ αυτόν τον λόγο είµαι χαρούµενη που µε κάλεσε η Παπαδοπούλου», καταλήγει η Ελένη Κοκκίδου.