Ο Λεωνίδας Κακούρης, ο πρωταγωνιστής της δραματικής σειράς του MEGA «Μαύρο Ρόδο», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη  
 

Ο αγαπημένος ηθοποιός υποδύεται στο «Μαύρο Ρόδο» τον Θέμη Καστρινό, έναν άνθρωπο σκληρό, που δουλεύει στη νύχτα. Περιγράφοντας τον ρόλο του, είπε: «Ακόμη δεν έχουμε δει κάτι που να αποδεικνύει πως ο Θέμης είναι κακός. Είναι σίγουρα παραβατικός, σκληρός, ενδεχομένως να είναι και κακός, δηλαδή κάνει πράγματα που δεν είναι ηθικά, δεν είναι σωστά». 

Σχετικά με τη σχέση του Θέμη και της Πολυξένης αποκάλυψε πως ενδεχομένως να έχει υπάρξει κάτι το ερωτικό μεταξύ τους στο παρελθόν, ωστόσο και ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω: «Αυτά που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι έως το 29ο επεισόδιο που έχουμε στα χέρια μας. Από εκεί και έπειτα, αγνοώ». 

Για την απόφασή του να πάρει μέρος στη σειρά απάντησε πως από τα δύο-τρία πρώτα επεισόδια αναγνώρισε την ποιότητα της σειράς από τον τρόπο γραψίματος και από την πλοκή. «Όταν κάτι είναι καλό από την αρχή, συνεχίζει να είναι καλό», δήλωσε. 

Ο Λευτέρης Κακούρης ρωτήθηκε επίσης αν νιώθει δικαιωμένος από την επιστροφή του στην τηλεόραση έπειτα από πολύχρονη απουσία. Απάντησε πως δεν ένιωσε ποτέ έτσι και πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοί του που έχουν να κάνουν τηλεόραση σχεδόν μία δεκαετία, ωστόσο αυτό δεν τους καθιστά «μη καλούς ηθοποιούς». 

Την περίοδο της απουσίας του σημείωσε πως την εκμεταλλεύτηκε προκειμένου να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, αλλά και να ασχοληθεί με τη μεταγλώττιση και το σπικάζ. 

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ακούσει κάποιο ακραίο σχόλιο για την χροιά της φωνής του, απάντησε χαρακτηριστικά: «Εντάξει, έχω ακούσει, αλλά είναι πρωί τώρα, τι να πούμε;» 

Μιλώντας για τη σχέση του με τα παιδιά του δήλωσε πως αυτό που τον ενδιαφέρει πάνω απ' όλα είναι να τον εμπιστεύονται και να μπορούν στην «πρώτη στραβή» να απευθυνθούν σε εκείνον και τη γυναίκα του.