Στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό», ο Γιάννης Παπαμιχαήλ αναφέρει και το αξέχαστο εκείνο περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, στην πρεμιέρα της παράστασης «Οδός Ονείρων», στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Παρόντες, στην πλατεία, ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Τζίνα Μπαχάουερ, η Τζέιν Φόντα. Όταν έκανε την είσοδό του ο -τότε πρίγκιπας- Κωνσταντίνος, σηκώθηκαν όλοι όρθιοι, κατά το πρωτόκολλο.

Όλοι, εκτός από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που παρέμεινε στη θέση της και πρότεινε, μάλιστα, επιδεικτικά το χέρι της για να της το φιλήσει ο πρίγκιπας.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε μετά ήταν τεράστιο. Η φωτογραφία στην οποία η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι καθισμένη με τεντωμένο το χέρι για χειροφίλημα, μπήκε σε κάθε εφημερίδα της εποχής. Και όλα αυτά, ενώ είχε προηγηθεί το όργιο φημών σε ελληνικά διεθνή ΜΜΕ για ύπαρξη ειδυλλίου μεταξύ τους.

«Θυμάμαι», έλεγε η ίδια, «είχε γράψει η Ελένη Βλάχου: “αποκλείεται η Αλίκη να μην ξέρει τρόπους καλής συμπεριφοράς. Γιατί δεν σηκώθηκε;” Του είχα θυμώσει. Προσωπικά ζητήματα».

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα αρραβωνιαζόταν την Άννα – Μαρία.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: