Λαμπερή ήταν αυτή η Πρωτοχρονιά για την Άννα Κορακάκη. Η 26χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Instagram ότι εκείνη και ο σύντροφός της επισημοποίησαν τη σχέση τους.

Η Άννα Κορακάκη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό τρεις φωτογραφίες, στις οποίες πόζαρε για πρώτη φορά με τον αγαπημένο της και έδειξε με μεγάλη χαρά τη βέρα της. «Ναι 2.023 φορές και άλλες τόσες», έγραψε η αθλήτρια της σκοποβολής στη λεζάντα της ανάρτησής της. Η χρυσή Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά μιλάει αποκλειστικά στο «Secret» για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής της.

«Νιώθω υπέροχα και ανυπομονώ όχι μόνο για τον γάμο σαν τελετή, αλλά κυρίως για κάθε σχέδιο και βήμα σε κάθε στάδιο της ζωής που θα κάνω από κοινού με τον άνθρωπό μου, και εύχομαι να είμαστε υγιείς κι ευλογημένοι να ζήσουμε μια μακρά κι ευτυχισμένη ζωή μαζί», τονίζει η Άννα Κορακάκη και συμπληρώνει:

«Η πρόταση έγινε. ∆εν μας βιάζει κανείς και τίποτα. Με ηρεμία και πρόγραμμα, θα βρούμε μια ημερομηνία που να εξυπηρετεί τις δουλειές μας και τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις». Στην προσωπική της ζωή η Αννα κρατά μέχρι σήμερα χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τα φλας της δημοσιότητας. Μάλιστα, δεν έχει δημοσιοποιήσει το προφίλ του αρραβωνιαστικού της. 

KORAKAKI

«Δεν έχουμε κατασταλάξει»


Η σκοπεύτρια, που μεγάλωσε στη ∆ράμα και κάνει περήφανους τους Ελληνες με την παρουσία και τις διακρίσεις της στα σπουδαιότερα αθλητικά ραντεβού του
πλανήτη, εξηγεί γιατί ακόμη δεν έχουν αποφασίσει πότε θα γίνει ο γάμος τους:

«∆εν έχουμε κατασταλάξει όχι μόνο σε ημερομηνία όσον αφορά τον γάμο, αλλά ούτε στον μήνα καν. Θα γίνει σε ημερομηνία που θα συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις όλων και το αγωνιστικό μου πρόγραμμα. Ειλικρινά, δεν έχουμε κλείσει τίποτα απολύτως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις φωτογραφίες με το δαχτυλίδι αναδημοσίευσε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέσω Instagram, προκειμένου να ευχηθεί στην
Ολυμπιονίκη για τον επικείμενο γάμο της.

«Συγχαρητήρια στην Ολυμπιονίκη μας Αννα Κορακάκη, που γυρίζει σελίδα στη ζωή της και θα παντρευτεί. Κάθε ευχή για βίον ανθόσπαρτον», ανέφερε στη δημοσίευσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

KORAKAKI_DAXTYLIDI

Δύσκολο κεφάλαιο


Το 2022 ήταν μια μεταβατική χρονιά για την Αννα Κορακάκη, καθώς έκλεισε ένα δύσκολο κεφάλαιο της ζωής της, αυτό που περιλάμβανε τη δικαστική διαμάχη με τον άνθρωπο που την παρακολουθούσε, την απειλούσε και έφτασε στο σημείο να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της.
Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης από το Μικτό Ορκωτό ∆ικαστήριο Καβάλας και έτσι ένα κεφάλαιο που, όπως είχε πει η
ίδια, την είχε κάνει να παλεύει «με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα», έκλεισε και πλέον η ίδια κάνει όνειρα για τα όμορφα που θα ακολουθήσουν στην προσωπική της ζωή και στον αθλητισμό.

Η πορεία


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και, μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, έγινε η δεύτερη αθλήτρια από την Ελλάδα και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ελληνικών ολυμπιακών ομάδων που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Αγώνων. Επίσης, αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα που έλαβε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος την Ολυμπιακή Φλόγα μετά την αφή της για τους Θερινούς Αγώνες του 2020.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια.