Για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και σωματική βλάβη από την Ελένη Χρονοπούλου, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Ρώμας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Breakfast@Star και σχολιάζοντας τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από τον συνάδελφό του και ευρωβουλευτή που διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αν αποδειχθεί ένοχος, «πρέπει να τιμωρηθεί με μεγάλη ποινή».


«Η κακοποίηση θεωρώ ότι είναι κακούργημα»

«Σε σχέση με αυτόν τον σάλο που έχει προκληθεί με την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη, εγώ είμαι υποχρεωμένος, όπως όλοι μας που έχουμε δημόσιο λόγο, να είμαι άκρως επιφυλακτικός γιατί υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Το ξέρουμε και από προηγούμενες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κατηγορηθεί και η δικαιοσύνη στο τέλος θα κρίνει και θα αποφασίσει», σημείωσε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

«Δεν κρύβω τα λόγια μου. Θέλω να πω στον κόσμο ότι η κακοποίηση, σεξουαλική και ψυχολογική, από ανθρώπους που έχουν εξουσία απέναντι σε άλλους ή που αισθάνονται ότι έχουν τέτοιου είδους εξουσία που είναι στο απυρόβλητο, θεωρώ ότι είναι κακούργημα», πρόσθεσε.

«Αν αποδειχθεί ότι, όχι ο Αλέξης, οποιοσδήποτε, και ο αδερφός μου ο ίδιος, είναι ένοχος, πρέπει να τιμωρηθεί με μεγάλη ποινή, για να προφυλάσσονται οι άνθρωποι», τόνισε ο Χάρης Ρώμας.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή ακούω και διάφορα που μπαίνουν στη μέση, πολιτικές σκέψεις και κομματικές σκοπιμότητες, συμφέροντα κλπ., εκεί δεν σηκώνει “ναι μεν αλλά”. Γιατί τότε το “ναι μεν αλλά” είναι υπέρ του θύτη και ποτέ υπέρ του θύματος», συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιός.

«Εγώ σε αυτά τα πράγματα, ακόμα και αν είναι ο ίδιος μου ο αδερφός, δεν χαρίζομαι και δεν θα χαριστώ, και ας είναι συνάδελφος, και ας είναι φίλος. Επειδή είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε εξουσία μέσω αυτού που κάνουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να την εκμεταλλευόμαστε με λάθος τρόπο», ανέφερε ακόμη ο Χάρης Ρώμας, ολοκληρώνοντας τη σχετική τοποθέτησή του.