Σε εντατικούς ρυθμούς έχει μπει το βασιλικό ζεύγος του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και ολόκληρο το Λονδίνο, δύο μόλις ημέρες πριν από την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου, Καμίλας.

Ήδη το πρώτο πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ με 8.000 προσκεκλημένους, ανάμεσα στους οποίους είναι και καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη συναυλία μετά τη στέψη, είναι γεγονός.

Πιο αναλυτικά, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε το πρώτο του πάρτι ως μονάρχης στους κήπους του ανακτόρου του Μπάκινγχαμ, φιλοξενώντας εκατοντάδες προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας.

Εκλεκτοί καλεσμένοι στο πάρτι

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, ο πρωτότοκος γιός της Ελισάβετ συνομίλησε με τους καλεσμένους του και έδειχνε ήρεμος και ευδιάθετος.

Ο Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα επέλεξαν ανθρώπους με υψηλή αναγνωσιμότητα όπως ο τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι και η σύντροφός του Λίζα Παρίτζι.

Ο 73χρονος τραγουδιστής θα πάρει μέρος την Κυριακή στη μεγάλη συναυλία στο Κάστρο των Ουίνδσορ μία μέρα μετά τη στέψη μαζί με την Κέιτι Πέρι, τον Τομ Τζόουνς και άλλους καλλιτέχνες.

«Γνωρίζω τη Μεγαλειότητά του εδώ και μερικά χρόνια και έτσι θα το γιορτάσω μαζί του», δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Η Καμίλα φόρεσε μια τουαλέτα του σχεδιαστή Μπρους Όλντφιλντ που ακούγεται πως επιμελείται και το φόρεμα της στέψης.

Συνεχείς οι πρόβες και η προετοιμασία για την μεγάλη μέρα της στέψης

Ίδια αδημονία επικρατεί και σε πάρκο του νότιου Λονδίνου, όπου τουρίστες αλλά και ντόπιοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την διαδρομή που θα κάνει το βασιλικό ζευγάρι την ημέρα της ενθρόνισης.

Πρόκειται για αντίγραφο της βασιλικής άμαξας που κάνει μία διαδρομή 20 λεπτών και είναι δύσκολο να βρεις εισιτήριο.

«Η μεγάλη στιγμή για την οποία θα μιλάνε όλοι, θα φτιάχνουν χιουμοριστικές εικόνες, αναρτήσεις στο Τικ Τοκ, είναι τότε που στέφεται ο βασιλιάς, όταν ο βασιλιάς έχει το στέμμα στο κεφάλι του, αυτή είναι η στιγμή», ανέφερε η Κέϊτ Ουίλιαμς, καθηγήτρια Βασιλικής Ιστορίας.

Ήδη κάποιοι έχουν πιάσει θέση και κοιμούνται σε σκηνές για να παρακολουθήσουν από κοντά το ιστορικό γεγονός.

Δείτε βίντεο με σχετικό ρεπορτάζ του Mega