Καλεσμένος στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις περιπέτειες που τον οδήγησαν στη φυλακή.

«Είχα φιλοξενούμενο έναν από τους τρεις που πήγαν να τινάξουν τους στύλους της ΔΕΗ, όπου θα ερχόταν ο Παπαδόπουλος να μιλήσει για τα εγκαίνια της έκθεσης Θεσσαλονίκης», ανέφερε αρχικά ο Μανώλης Μητσιάς.

Και πρόσθεσε για τη στιγμή που της σύλληψής του: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή αυτή. Όταν πήγα σπίτι 8 το βράδυ, μπήκα μέσα και είδα 40 αστυνομικούς. Με συνέλαβαν και αρχίσανε να με χτυπούν, ο πατέρας μου δεν ήξερε τίποτα. Όταν πήγα στην ασφάλεια στον Βαρδάρη, ο τότε διοικητής είχε συλλάβει τον φιλοξενούμενό μου, αλλά είχαμε δώσει λόγο τιμής να μην πούμε τίποτα για το ποιοι ήταν στη δράση και πού ήταν οι υπόλοιποι.

Μου λέει: “Τον ξέρεις αυτόν;”. Λέω “όχι”. “Πώς τον λένε;”, ρωτάει τον άλλον και του απαντά: “Μητσιά Μανώλη”. Και βγάζει μία το πιστόλι του και μου δίνει μία στον κρόταφο και με πήραν τα αίματα. Ένας γιατρός μετά μου είχε πει πως λίγα ακόμα χιλιοστά και θα είχα μείνει στον τόπο», αποκάλυψε ο Μανώλης Μητσιάς.