Στον ιερό ναό Αγ. Μαρίνας Ν. Φιλαδέλφειας ιερουργεί πλέον ο Ανέστης Βλάχος, ο συνονόματος εγγονός του αξέχαστου ηθοποιού. Πλέον έχει το όνομα «πατέρας Αυγουστίνος».

Ο νεαρός κληρικός πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον δρόμο της Εκκλησίας μέσα στην πανδημία, παρότι φαινόταν να ασχολείται με την τέχνη, στα χνάρια του παππού του.

Λίγο μετά τον θάνατο του παππού του, μάλιστα, είχε μιλήσει ως ιερέας πλέον για τη διαμάχη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του για τα κληρονομικά.

Στην εκπομπή Tlive μίλησε ο πατέρα του, Ηρακλής Βλάχος, για την απόφαση αυτή του γιου του.

«Ήταν πάντα κοντά στην Εκκλησία, υπήρξε παπαδάκι. Οι πρώτες του επαφές με το Θείο ήταν στον Άγιο Λουκά, το παρεκκλήσι του Ιπποκρατείου. Είναι κάτι που το περίμενα, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε.

Φυσικά με χαροποιεί εφόσον είναι επιλογή του. Δεν είχα λόγο να τον μεταπείσω γιατί ήταν κάτι που το ήθελε. Του έδινε χαρά και γαλήνη. Ίσα ίσα τον στήριξα και τον ενθάρρυνα.

Δεν τον ώθησε κάτι. Από μικρός ήθελε να βοηθάει τον κόσμο, επισκεπτόταν τους ασθενείς του νοσοκομείου, ήθελε να απαλύνει τον πόνο του κόσμου. Η απόφασή του είχε παρθεί από μία πολύ μικρή ηλικία.

Ο γιος μου είναι ένας άνθρωπος μετρημένος και ισορροπημένος, είχε αρχές από την οικογένεια, ιδιαίτερα από τη μητέρα του», είπε.