Την απολαµβάνουµε στη δηµοφιλή σειρά του Mega «Μαύρο ρόδο» όπου πρωταγωνιστεί και υποδύεται την Πολυξένη. Η ταλαντούχα Θεοφανία Παπαθωµά, που υποδύεται έναν σκοτεινό ρόλο αυτή τη φορά, ανοίγει την καρδιά της στο «Secret» και µιλά για τη ζωή της, αλλά και την απόφασή της να επιστρέψει στα «θρανία»...

Είπατε «αντίο» στην «Πολυξένη», µέσω Instagram, µόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσµατα…


Νιώθω πάντα µια νοσταλγία πρώιµη όταν τελειώνει µια σειρά, καθώς αποχωρίζοµαι τον χαρακτήρα που υποδύοµαι. Είναι σαν να λέω «γεια» σε ένα κοµµάτι του εαυτού µου. Είναι ένα περίεργο συναίσθηµα, σαν να αποχωρίζεσαι κάποιον πολύ δικό σου.

 

Ποια σκηνή ήταν, πιστεύετε, η πιο δύσκολη για εσάς, συναισθηµατικά;

Στο τελευταίο γύρισµα έκανα τη σκηνή µε την  κόρη µου που µε επισκέπτεται στη φυλακή καιεπιτέλους ανακαλύπτει ποιος είναι ο πατέρας  της, ο άνθρωπος που κακοποιούσε την Πολυξένη, και ότι η ίδια είναι προϊόν βιασµού. Ηταν µια πολύ ωραία και έντονη σκηνή, συγκινητική, και, καθώς έπαιζα και δεν µου έφταναν τα λόγια, πρόσθεσα και αρκετά δικά µου. Μου βγήκε αβίαστα.

358003867_224552443835006_4911842325655360111_n_2

Eίστε µια πολύ επιτυχηµένη και αγαπητή  ηθοποιός. Πώς πιστεύετε ότι το έχετε καταφέρει αυτό;

Στη δουλειά µας τίποτα δεν είναι δεδοµένο. ∆ίνουµε εξετάσεις κάθε µέρα και κάθε σεζόν. ∆εν υπάρχει καταξίωση, τα πράγµατα είναι ρευστά. Αγαπώ τη δουλειά µου και προσπαθώ να τη διεκπεραιώνω µε συνέπεια και έµπνευση. Η  ζωή ακολουθεί την πρόθεση. ∆εν πιστεύω στην  τύχη, δεν θεωρώ τίποτα τυχαίο.

Υπάρχουν ρόλοι που έχετε ζηλέψει;

Είναι αρκετοί οι ρόλοι που µου αρέσουν στο  παγκόσµιο θέατρο. Θα ήθελα πάρα πολύ να  παίξω κάποια στιγµή σε µια κωµωδία του Αριστοφάνη, που µου αρέσει πάρα πολύ. Έχω επίσης γράψει ένα θεατρικό, που θα ήθελα κάποια στιγµή να το ανεβάσω, ίσως και άµεσα.

 

Σας γνωρίσαµε τηλεοπτικά στο «Αγγιγµα  ψυχής». Μια σειρά µε τεράστια επιτυχία. Ηταν εύκολο να το διαχειριστείτε ή χάσατε τον εαυτό σας;

Το «Αγγιγµα ψυχής» ήταν µια εµβληµατική σειρά, που έχει περάσει στην Ιστορία. Ακόµη µου µιλάνε όλοι γι’ αυτό το σίριαλ. Ηταν πολύ ωραίο  που ξεκίνησα την καριέρα µου µε αυτή τη δουλειά, είµαι πολύ χαρούµενη που είναι σηµείο  αναφοράς για µένα. Οχι, δεν έχασα ποτέ τον εαυτό µου, αλίµονο. Το αντιµετώπισα µε ψυχραιµία. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για µένα και προσπάθησα να το απολαύσω όσο µπορούσα.

358116431_249906034446343_2153057988064245373_n



Υπάρχουν δυσκολίες στο επάγγελµά σας;  Εχετε βρεθεί ποτέ σε δυσµενή θέση;

∆υσκολίες υπάρχουν στο επάγγελµά µας,  όπως και σε όλα τα επαγγέλµατα, τις οποίες όµως µε τα χρόνια συνηθίζεις και µαθαίνεις να τις διαχειρίζεσαι και να µη σε ενοχλούν τόσο πολύ. Συνηθίζω να αποφεύγω  τις κακοτοπιές, είµαι πολύ προσεκτική, γιατί  δεν µου αρέσει να ταλαιπωρούµαι. Αναζητώ πάντοτε τις συνθήκες εργασίας που ταιριάζουν στον χαρακτήρα µου, στην ιδιοσυγκρασία µου και στο τι έχω συνηθίσει µέχρι  τώρα ως νορµάλ.

Αναµφισβήτητα θεωρείστε sex symbol!  Νιώθετε έτσι;

 

∆εν έχω ασχοληθεί ποτέ ιδιαίτερα µε την εµφάνισή µου. Τη θεωρούσα δεδοµένη, ως  δώρο από τον Θεό. Ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι  χρήζω ιδιαίτερης φροντίδας, από µικρή ήµουν  αγοροκόριτσο... Οι άλλοι µού υποδείκνυαν  σαν καθρέφτης αυτή την εικόνα που περιγράφεις,την οποία µου την επέβαλαν κιόλας µε τη συµπεριφορά και την αντίδρασή τους απέναντί µου. Μπορεί µάλιστα να µου έχουν δηµιουργήσει και µια φυλακή και να µην το έχω καταλάβει.

 

Πριν από λίγο καιρό επιστρέψατε στα έδρανα και ξεκινήσατε το µεταπτυχιακό σας στο Συγκριτικό ∆ίκαιο. Πώς νιώθετε που είστε και πάλι φοιτήτρια;

Επέστρεψα στα έδρανα της Νοµικής γιατί µάλλον είχα ανοιχτούς λογαριασµούς µαζί της, καθότι, όταν ήµουν φοιτήτρια στο προπτυχιακό, είχα πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες και βιαζόµουν να τελειώσω. Ετσι, µάλλον δεν την απόλαυσα αρκετά, οπότε ήθελα να έχω µια δεύτερη ευκαιρία µαζί της. Το µεταπτυχιακό που κάνω είναι στις Συγκριτικές Νοµικές Σπουδές.

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και σχεδόν τελειώνει. Η διπλωµατική µού έµεινε, η οποία έχει θέµα «∆ίκαιο και Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο». Βλέπεις, το συγκεκριµένο µεταπτυχιακό  πραγµατικά µου επέτρεψε να ενώσω τις δυο µου αγάπες, το ∆ίκαιο και την Τέχνη, κατά έναν µαγικό τρόπο!

 

357632225_951661219277608_2180732330061198501_n

 

Με τον εαυτό σας τα έχετε βρει;

∆εν ξέρω αν τα έχω βρει µε τον εαυτό µου. ∆εν µου δηµιουργεί ιδιαίτερα προβλήµατα. Συνεχώς προσπαθώ να βελτιώνοµαι. Τελευταία έχω καταλάβει ότι µάλλον δεν ασχολούµαι αρκετά µαζί µου, ασχολούµαι περισσότερο µε τους άλλους και αυτό ίσως είναι κάτι που πρέπει να αλλάξω.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 1/7