Την υπόσχεσή της ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει τους συνανθρώπους μας που ζουν στην πολύπαθη Θεσσαλία υπό συνθήκες... πολέμου, μετά την επέλαση των δύο σφοδρών κακοκαιριών, έδωσε μέσω ενός κειμένου-οδοιπορικού η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε από την εθελοντική της επίσκεψη στα πλημμυρισμένα χωριά των πληγέντων νομών.

Όπως διευκρίνισε, σκοπός αυτού του άρθρου είναι να προσπαθήσει να αποτυπώσει την κατάσταση που αντίκρισε: «Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου φορτώσαμε δύο φορτηγά με τη βοήθεια 20 υπέροχων εθελοντών. Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ξεκινήσαμε για Θεσσαλία. Επισκεφθήκαμε το χωριό της Μαραθέας με σκοπό να μοιράσουμε 250 κούτες στους κατοίκους (...) Φτάνοντας στο πρώτο σπίτι, συναντήσαμε μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας να παλεύει να καθαρίσει το σπίτι από τις λάσπες (...) Στο δεύτερο σπίτι συναντήσαμε τον φούρναρη, ο οποίος για να ξαναστήσει την επιχείρησή του χρειάζεται πάνω από 150.000 ευρώ. Στο τρίτο σπίτι, εγώ έσπασα. Μια κυρία είχε μια τεράστια έκταση καλλιέργειας βαμβακιού, η οποία καταστράφηκε παντελώς από τις βροχές». Όπως έγραψε στο κείμενο, η κυρία αυτή της είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε κουτάλια δεν έχω, κοριτσάκι μου».

Διαβάστε ακόμα: Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Η εξομολόγησή της στη "Μεγάλη Εικόνα" και στη Νίκη Λυμπεράκη (Βίντεο)

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Οι άνθρωποι στη Θεσσαλία έχουν χάσει τα πάντα κι όμως είναι ευγενέστατοι και περήφανοι

Στο ίδιο άρθρο που έγραψε για το TheToc η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ανέφερε ότι «οι άνθρωποι στη Θεσσαλία έχουν χάσει τα πάντα κι όμως δεν είναι θυμωμένοι. Είναι ευγενέστατοι και περήφανοι (...) Το μόνο που θέλουν είναι να μην ξεχαστούν, γιατί ο αγώνας τους τώρα ξεκινάει».

Για τον Παλαμά Καρδίτσας, τόνισε πως τους έπνιξε η μυρωδιά του κάμπου. «Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς αποπνικτική και οι αμέτρητες μύγες που κατακλύζουν το χωριό αποτελούν ένα θέαμα χειρότερο και από αυτό που αντίκρισα χρόνια πριν, όταν επισκέφτηκα την Αφρική», επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το χώμα είναι πιθανό να πάρει χρόνια για να ξανακαλλιεργηθεί. «Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν το εισόδημά τους και χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους. Όμως, μπορούμε να κάνουμε και εμείς κάτι για να τους βοηθήσουμε - να μην τους ξεχνάμε. Υπόσχομαι ότι εγώ δεν θα τους ξεχάσω... σας εκλιπαρώ να μην τους ξεχάσετε ούτε εσείς»!

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή