Ο ηθοποιός Γιώργος Σουξές, που υποδύεται τον παπα-Γρηγόρη στη σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο», άνοιξε την καρδιά του στην Ελένη Μενεγάκη το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο αξιαγάπητος ηθοποιός Γιώργος Σουξές δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, παρακολουθώντας το εκτενές αφιέρωμα στη ζωή του. Καλεσμένος σήμερα της εκπομπής «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη, βούρκωσε με το στόρι της ζωής του και εν συνεχεία παραδέχτηκε: «Είμαι μοναχικός άνθρωπος κι αυτό τώρα ήταν όλη μου η ζωή. Δεν ήταν εύκολη και ξαφνικά τα βλέπεις μπροστά σου και λες “έχω καταφέρει πράγματα που ήθελα να κάνω”».

Ο ΓιώργοςΣουξές είναι ευτυχής που είναι ηθοποιός 

Ο πρωταγωνιστής της νέας δραματικής σειράς του MEGA «Το Ναυάγιο» κάθισε στον καναπέ απέναντι στην Ελένη Μενεγάκη και αποκάλυψε πως παρότι λογάριαζε να φορέσει πιο «επίσημο» ένδυμα για την περίσταση, επέλεξε να πάει με τα καθημερινά του. «Είχα ένα κοστούμι πολύ φινετσάτο, αλλά δεν το φόρεσα γιατί ήταν σαν να υποδυόμουν ρόλο, ήρθα με τα καθημερινά μου», είπε.

Μιλώντας για την υποκριτική, ο Γιώργος Σουξές σημείωσε πως «είναι μια δουλειά που κάθε μέρα δίνεις εξετάσεις, ακόμη και η σκηνή που θα κάνεις για την τηλεόραση, είναι μια σκηνή που θα τη βλέπουν και σε 30 χρόνια», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Όταν πηγαίνω για γύρισμα είμαι πολύ ευτυχής».

Συνεχίζοντας τη συζήτηση με την Ελένη Μενεγάκη ο αγαπημένος ηθοποιός προσπάθησε να θυμηθεί τις φορές που ανέλαβε τον ρόλο του «κακού» στην τηλεόραση και στο θέατρο. «Σου κινούν το ενδιαφέρον οι κακοί ρόλοι και αν είναι πραγματικά καλοί ηθοποιοί, είναι πολύ καλή πρόκληση. Τους κακούς που έχω παίξει δεν τους θυμάμαι», είπε, θυμίζοντας ωστόσο πως έχει εμφανιστεί σε δεκάδες επεισόδια σειρών του Κοκκινόπουλου (Κόκκινος Κύκλος, 10η Εντολή).

Ο ρόλος του Σουξέ στο «Ναυάγιο» 

Ο Γιώργος Σουξές υποδύεται τον ιερέα από την Κρήτη στη σειρά «Το Ναυάγιο», που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στις καρδιές των τηλεθεατών. «Είναι πολύ καλοδομημένο σεναριακά "Το Ναυάγιο"»σημειώνει.

Πατέρας του Πέτρου (Έκτορας Λιάτσος), ο ιερέας θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το ένοχο μυστικό του γιου του, αλλά και το ενδεχόμενο να τον έχει χάσει για πάντα μετά τη βύθιση του «Φοίνικα».

«Αυτή είναι η δυσκολία μου στον ρόλο. Ότι πρέπει να κάνω έναν παπά ο οποίος πραγματικά πιστεύει στον Θεό και αυτό του δημιουργεί άγχος και βάρος. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη αμαρτία, που δεν μπορεί να τη διαχειριστεί», σημειώνει ο Γιώργος Σουξές στην Ελένη Μενεγάκη.

«Η γυναίκα μου, η παπαδιά, δεν δέχεται επ' ουδενί ότι το παιδί μας έχει πεθάνει, για τον λόγο του ότι δεν βρέθηκε πτώμα», συμπληρώνει ο ηθοποιός για τον ρόλο του και προσθέτει: «Κι εγώ αρχίζω να καταλαβαίνω ότι η γυναίκα μου τρελαίνεται. Δεν το παλεύει, είναι βεβαία ότι ζει το παιδί μας, δεν είναι ότι ζει με μια ελπίδα».

 Όταν ο Γιώργος Σουξές κόντεψε να πνιγεί 

Συζητώντας για «Το Ναυάγιο», ο  ηθοποιός αποκάλυψε στην Ελένη Μενεγάκη πως κάποτε κόντεψε κι εκείνος να πνιγεί. Βρέθηκε σε ένα θαλάσσιο ποδήλατο με τον πατέρα και τα αδέρφια του και στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν ξάδερφό του που παραλίγο να πνιγεί, κινδύνεψε και εκείνος.

«Ξέρετε πότε ένιωσα ότι ζούσα; Μετά από δυο ώρες που κάθισα στο τραπέζι και έβαλα την πρώτη μπουκιά στο στόμα. Όταν κάποτε το είπα σε έναν ψυχολόγο, μου είπε “ε, βέβαια, το παιδί όταν βγαίνει από την κοιλιά της μάνας του, το πρώτο πράγμα που ψάχνει είναι τον μαστό για να τραφεί”», συνέχισε.

Ο Γιώργος Σουξές πάντως αποκάλυψε πως δεν είναι καλός στο να δίνει συμβουλές σε φίλους. «Είμαι (όμως) καλός να δίνω συμβουλές υποκριτικής σε νέους ηθοποιούς, αυτό ξέρω ότι το κάνω καλά», υποστήριξε.

Ο Σουξές ξεκίνησε μαθήματα αγγλικών 

Μιλώντας για τη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετέχει αυτόν τον χειμώνα και θέλοντας να αναφέρει όλους τους συντελεστές της, ο Γιώργος Σουξές αποκάλυψε μια ακόμη ξεχωριστή πτυχή της προσωπικότητάς του. Όπως είπε, προκειμένου να ακονίσει τη μνήμη του έχει ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών. «Γι’ αυτό πάω και αγγλικά γιατί μου είπαν ότι κάνει καλό στο Αλτσχάιμερ. Μια ξένη γλώσσα. Τα αγγλικά ή η γλώσσα γενικά, σε βάζουν να κάνεις συνδυασμούς, να κάνεις προτάσεις, να σκέφτεσαι», είπε.

Κλείνοντας, ο αγαπημένος ηθοποιός αποκάλυψε πως ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Πετρούπολη, παρότι δεν έβαλε το όνομά του στο ψηφοδέλτιο με την πρόθεση να εκλεγεί. Ωστόσο, αναφερόμενος στο ζήτημα της αποχής, ο Γιώργος Σουξές είπε: «Παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μου να πάνε να ψηφίσουν, γιατί στις προηγούμενες πήγε μόνο το 40%, όποια παράταξη και να ψηφίσουν, γιατί θα μας κυβερνά το 20%».