Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Φωκάς, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση η σύζυγος του ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου

Ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς τον τελευταίο 1,5 χρόνο έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του Λίλιαν μετρούσαν δέκα χρόνια έγγαμου βίου. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2013 με πολιτικό γάμο. Τους τελευταίος μήνες η σύζυγος του ηθοποιού είχε μιλήσει ανοιχτά για τις οικονομικές δυσκολίες, ενώ δεν έπαψε στιγμή να στηρίζει τον καλό της, μέχρι και την τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο.

Συγκινεί η ανάρτηση της συζύγου του Σπύρου Φωκά λίγες ώρες μετά τον θάνατό του

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τα νεανικά χρόνια του Σπύρο Φωκά, ο οποίος υπήρξε ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, η Λίλιαν Φωκά αναφέρει στην ανάρτησή της:  «Αετέ μου τώρα πετά ψηλά».


Λίλιαν Φωκά: Ποια είναι η γυναίκα που στάθηκε «βράχος» στο πλευρό του Σπύρου Φωκά

Από το 2008 μαζί

Η Λίλιαν Παναγιωτοπούλου Φωκά ήταν πάντα στο πλευρό του αγαπημένου ηθοποιού. Από το 2008 που γνωρίστηκαν έως και σήμερα, η Λίλιαν στάθηκε φύλακας-άγγελος του, ειδικά τους τελευταίους μήνες όπου τα προβλήματα υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκαν.

Πειραιώτισσα στην καταγωγή, η Λίλιαν Φωκά μεγάλωσε μέσα σε γειτονιές με αυλές και γεράνια, ενώ πάντα είχε όνειρο να συναντήσει τον Σπύρο Φωκά. Τον άνθρωπο που έμελλε να γίνει σύζυγός της.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το καλοκαίρι του 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και ζούσαν μακριά από τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας. Δεν απέκτησαν παιδιά και ο Σπύρος Φωκάς αγαπούσε ιδιαίτερα την θετή του κόρη, Κωνσταντίνα Φωκά.

"Γνωριστήκαμε το 2008 τυχαία σε μια δουλειά. Ήταν να πάω σε μια περιοδεία με θίασο. Εγώ ήμουν αρνητική και είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω. Ξαφνικά ακούω να λένε: "Περιμένουμε να έρθει το ταξί με τον κ. Φωκά". Και ξανακάθομαι και περιμένω να δω τον Φωκά. Εκεί γνωριστήκαμε, από σύμπτωση!" είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στην Espresso.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν

Μαζί με τη σύζυγό του έπαιρναν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται, είχε αναφέρει η Λίλιαν Φωκά σε ανάρτησή της, και έκανε έκκληση μέσα από τα social media προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να αποκτήσει o ηθοποιός ένα ειδικό κρεβάτι στο οποίο θα μπορούσε να αναρρώνει εντός σπιτιού.

Το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η φωτιά άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί το σπίτι του στην περιοχή του Καλαμακίου στην Κόρινθο.

"Φύγαμε…. Μακριά από τη φωτιά" έγραψε η σύζυγος του ηθοποιού με ανάρτηση στα social media.

Και ενώ ο Γολγοθάς του ηθοποιού δεν είχε τέλος, η σύζυγός του λίγες ημέρες μετά υπέστη οξύ έμφραγμα μετά από υπερβολικό άγχος και διαταραχή.

Αμέσως οι γιατροί τη μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που υπέστη. "Η Λίλιαν έχει αγχωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με όσα συμβαίνουν στον Σπύρο και στην ίδια. Τα οικονομικά προβλήματα τούς έχουν καταβάλει και τους δύο, με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει και η ζωή τους από το άγχος", ανέφερε στην εφημερίδα Espresso συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.

Όσο ο γνωστός ηθοποιός παρέμεινε στο κέντρο αποκατάστασης στο πλευρό του βρισκόταν και η κόρη του, Κωνσταντίνα η οποία είχε κάνει σχετική ανάρτηση στα social media δημοσιεύοντας φωτογραφία με τον πατέρα της.


spyros-lilian-fokas__1_
spyros-lilian-fokas__2_
spyros-lilian-fokas__3_
ΦΩΤΟ NDP