Η Ρένια Λουιζίδου ήταν η σημερινή καλεσμένη του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για όλους και για όλα.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Sexy Laundry» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο ενώ αναφέρεται και στον σύζυγό της.

«Η δύναμη αυτού του έργου είναι πως αποκλείεται κάποιος να μη βρει κάτι κοινό(σ.σ με τους χαρακτήρες) σε κάποια φάση της ζωής τους. Επιστρατεύεις όλο σου το χιούμορ και προσπαθείς με αυτοσαρκασμό να δεις την αστεία πλευρά. Ο άνδρας μου γελάει πάρα πολύ. Όταν παντρευτήκαμε γύριζα το ‘Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή’. Είχα πείσει την παραγωγή να πάρω μία εβδομάδα άδεια για τον γάμο του μέλιτος. Γυρίζαμε πριν φύγω έναν εφιάλτη που έβλεπε ο Καφετζόπουλος, στο οποίο κάποιος μου έλεγε ‘εάν μας δει ο άνδρας σου’ και του απαντάω εγώ ‘ο άνδρας μου είναι ηλίθιος’ και εμφανίζεται τότε ένα χέρι. Τελικά έπαιξε ο άνδρας μου το ‘χέρι’ και εγώ την πρώτη μέρα του γάμου μας του είπα ‘ο άνδρας μου είναι ηλίθιος’».

Σε σχέση με το πώς βιώνει ο άνδρας της την δουλειά της, είπε πως στην αρχή ήταν δύσκολο αλλά το συνήθισε.

«Στην αρχή του φαινόταν ένα τρελοκομείο από το ωράριο μέχρι το πώς είμαστε οι ηθοποιοί. Δεν μας έφερε ποτέ ρήξη το ότι είναι εκτός χώρου. Δεν ζω και εγώ μία celebrity ζωή. Νομίζω πως και να μην έκανα αυτή τη δουλειά το ίδιο θα είμασταν».

Όπως είπε από τις αγαπημένες της συμμετοχές σε σειρές ήταν «Οι Απαράδεκτοι», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», και η «Πολίτικη Κουζίνα». Από τις θεατρικές της παραστάσεις ξεχωρίζει «Το νυφικό κρεβάτι», καθώς όπως είπε ήταν η θεατρική της ενηλικίωση.

«Ήταν η πρώτη φορά που είχα τόσο ευθύνη. Ήταν στα χέρια μου, δεν ήμουν απλώς μέλος της παράστασης. Για εμένα ήταν σταθμός. Πολλές φορές όμως, μπορεί και μία αποτυχία να σε οδηγήσει σε ένα μάθημα».


Η Ρένια Λουιζίδου είπε πως καταλαβαίνει περισσότερα πράγματα για ένα σενάριο από ότι παλαιότερα.

«Μπορώ να καταλάβω πολλά περισσότερα από ότι παλαιότερα αλλά το τι θα κάνει επιτυχία δεν μπορώ. Ούτε στο ‘Σόι’ ούτε στο ‘Καφέ της Χαράς’ δεν περίμενα τόση επιτυχία. Το έβλεπα πως ήταν κάτι διαφορετικό στο ‘Καφέ’ γιατί είχε εξωτερικά γυρίσματα και μέχρι τότε, όλες οι κωμωδίες γυρίζονταν σε στούντιο. Μόνο το ‘Είσαι το ταίρι μου’ είχε εξωτερικά γυρίσματα νομίζω. Το ‘Σόι’ διάβασα το σενάριο και σκέφτηκα πως είναι πολύ χαριτωμένο αλλά δεν μπορούσαν να φανταστώ πως πέντε χρόνια μετά οι επαναλήψεις θα κάνουν περισσότερα νούμερα από τις πρώτες προβολές. Εκεί γίναμε κάπως οικογένεια. Γίναμε κάτι παραπάνω από αυτό που έλεγε το κείμενο».

Η Ρένια Λουιζίδου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Alpha «Φόνοι στο Καμπαναριό», η οποία δέχτηκε διάφορες κριτικές.

«Είναι μία πολύ ωραία πρόκληση γιατί με φαντάστηκα σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα. Μου φάνηκε πολύ αστείο πως αθώες καλόγριες μπλέκουν με μαφιόζους και με υπόκοσμο. Τις αντιδράσεις δεν τις πήρα στα σοβαρά. Θεωρώ πως είναι έλλειψη χιούμορ το να μην μπορείς να καταλάβεις πως δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να θίξεις το οτιδήποτε έχει να κάνει με τη θρησκεία. Τουναντίον, η αθωότητα και ακεραιότητα αυτών τον γυναικών είναι που κάνει την κωμωδία. Μεριές φορές ψάχνουμε να βρούμε αφορμές για δημόσιες αντεγκλήσεις. Σαν αν είμαστε με ‘την καραμπίνα’».

Την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα με τον Χρήστο Θηβαίο, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδης στα θεατρικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, όπου η Ρένια Λουιζίδου θα διαβάσει κείμενά του σχετικά με τις σκέψεις του για το θέατρο.