Ο Ομιντ Σκόμπι, αρνείται ότι οι πληροφοριοδότες του είναι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, ισχυρίζεται ότι οι πηγές του είναι άτομα του περιβάλλοντός του και του παλατιού και ταυτόχρονα βάζει εκ νέου φωτιά καθώς στην Ολλανδική έκδοση του Endgame φέρεται να κατονομάζεται κανονικά το μέλος της βασιλικής οικογένειας που η Μέγκαν Μαρκλ έχει κατηγορήσει για ρατσισμό.

Δείτε ακόμη: Πρίγκιπας Χάρι - Τον είχαν "αποκλεισμένο" στην κηδεία της γιαγιάς του - Τι συνέβη με τον Ουίλιαμ

Πρόκειται για το άτομο που είχε κάνει το ρατσιστικό σχόλιο για το δέρμα του Αρτσι.

Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι παρότι εκλήθησαν πολλές φορές να αποκαλύψουν το όνομα, αρνήθηκαν. Το ίδιο υποτίθεται ότι έκανε και ο Σκόμπι στο βιβλίο του.

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ σε αντίτυπα του βιβλίου Endgame στα Ολλανδικά, που μοιράστηκε στους Ολλανδούς δημοσιογράφους, υπήρχε κανονικά το όνομα του προσώπου που κατηγορείται ότι έκανε το ρατσιστικό σχόλιο για τον μικρό Αρτσι.


Ο ίδιος ο Σκόμπι δήλωσε ότι δεν έχει ουδεμία ανάμειξη με αυτό, ότι πρόκειται για μεταφραστικό λάθος και ότι είναι θέμα των εκδοτών.
«Το βιβλίο βγαίνει σε πολλές γλώσσες και δυστυχώς δεν μιλάω ολλανδικά. Αλλά αν υπάρχουν μεταφραστικά λάθη, είμαι σίγουρος ότι οι εκδότες θα τα διορθώσουν. Εγώ έγραψα και επιμελήθηκα την αγγλική έκδοση. Δεν υπήρξε ποτέ καμία έκδοση που να έχω επιμεληθεί εγώ και να έχει ονόματα μέσα», διευκρίνισε ο Σκόμπι.

Η Xander, ο εκδοτικός οίκος της ολλανδικής έκδοσης του Endgame, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν ανασταλεί «προσωρινά» εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε «λάθος». «[Αποσύρουμε] προσωρινά το βιβλίο του Σκόμπι από τις πωλήσεις», ανέφερε η ανακοίνωσή τους. «Εμφανίστηκε ένα σφάλμα στην ολλανδική μετάφραση και επί του παρόντος διορθώνεται».

Η ιστορία έχει να κάνει με αυτό που είχε αποκαλύψει η ίδια η Μέγκαν Μαρκλ στην περιβόητη συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ και είχε πει ότι πριν γεννηθεί ο Αρτσι, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναρωτιούνταν τι χρώμα θα έχει.

Τι αναφέρει το νέο βιβλίο για την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι

Στο βιβλίο, ο Σκόμπι δεν κατονομάζει το πρόσωπο, κάτι που, όπως λέει, οφείλεται στους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμισης.

«Αλλά σε αυτές τις ιδιωτικές επιστολές [η ταυτότητα] επιβεβαιώθηκε», φέρεται να γράφει η ολλανδική έκδοση του Endgame πριν κατονομάσει το πρόσωπο.

Στο Endgame, ο Σκόμπι ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος και η Μέγκαν συζήτησαν το θέμα -μετά τη συνέντευξη- σε ιδιωτικές επιστολές, με τον Κάρολο να φέρεται να πρότεινε στη Μέγκαν να μοιραστεί τα συναισθήματά της και με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ.

Ωστόσο, ο Σκόμπι ισχυρίζεται ότι ούτε η Μέγκαν ούτε ο Χάρι έχουν λάβει κάποιο σχόλιο από τους Κέμπριτζ για το θέμα. Μια ανώνυμη πηγή κοντά στην οικογένεια δήλωσε ότι «η σιωπή έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και αναστάτωση».

Νωρίτερα φέτος, αναφέρθηκε ότι η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε όντως στον Κάρολο μετά τη συνέντευξη, γράφοντας μια επιστολή στην οποία εξέφραζε τις ανησυχίες της για μια ασυνείδητη προκατάληψη μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Η επιστολή της Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να γράφτηκε ως απάντηση στο γράμμα του Καρόλου, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για το χάσμα εντός της βασιλικής οικογένειας. Ο βασιλιάς εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη διάσταση που δόθηκε αλλά και για τη σοβαρότητα του ισχυρισμού αυτού.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Μέγκαν Μαρκλ αναγνώρισαν ότι το υποτιθέμενο σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι δεν έγινε με δόλο. Η Μέγκαν Μαρκλ ευχαρίστησε τον βασιλιά για την επιστολή του και διευκρίνισε ότι δεν κατηγορούσε τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό, αλλά μάλλον εξέφραζε ανησυχίες για μια ασυνείδητη προκατάληψη.