Πολυτάλαντη και εργατική, η Στέλλα Ψαρουδάκη ήρθε από το Ρέθυµνο, σπούδασε ΜΜΕ και υποκριτική στο Εθνικό Θέατρο και συνέχισε εκπληρώνοντας τους µέχρι σήµερα στόχους της µε µεγάλη επιτυχία. Αφού κατάφερε να αφήσει το στίγµα της στις τηλεοπτικές «Αγριες µέλισσες», φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις στο «Ναυάγιο» του Mega ως η γοητευτική Βάσω Γιαννακάκη. Από τις θεατρικές «Φόνισσες» (του Εθνικού) µέχρι την Επίδαυρο, η Στέλλα Ψαρουδάκη βάζει ψηλά τον πήχη κάθε φορά και, όπως φαίνεται, καταφέρνει να πετυχαίνει τους στόχους της.

Τι σας γοητεύει στο «Ναυάγιο;»

Είναι βασισµένο σε ένα πραγµατικό γεγονός. Είναι εποχής. Επίσης, το ότι µιλάει για τους ισχυρούς δεσµούς ανθρώπων, που τους ένωσε ένα τραγικό συµβάν, και για το ότι προσπαθούν να διατηρήσουν την ελπίδα για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Αυτή η προσπάθεια για ευτυχία, άλλωστε, είναι η βαθύτερη ανθρώπινη τάση.

psaroudaki
Εχετε κοινά µε τη «Βάσω Γιαννακάκη»;

Το πιο βασικό κοινό µου σηµείο µε τη Βάσω είναι η αγάπη που έχω για την αδελφή µου! Στη δική µας σχέση, βέβαια, εκείνη είναι η φωνή της λογικής, που µε γειώνει και παράλληλα µε στηρίζει σε κάθε µου τρελή απόφαση. Νοµίζω, τώρα που το σκέφτοµαι, πως έχω αντλήσει αρκετά στοιχεία για τον ρόλο µου από την αδελφή µου.

Υπήρξε κάποια στιγµή που σας άγγιξε πιο πολύ στα γυρίσµατα;

Η σκηνή όπου επιστρέφουµε από το νοσοκοµείο και η Λίνα µάς εξιστορεί τι έζησε εκείνη τη νύχτα. Μέσα από την αφήγησή της έκανα εικόνα την πάλη αυτών των ανθρώπων. Και γέµισα θλίψη, καθώς µέχρι σήµερα ακούµε τέτοιες ιστορίες ανθρώπων στις ειδήσεις.

Εχετε κάνει σπουδές στη ∆ραµατική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στα ΜΜΕ και Επικοινωνία του Εθνικού Καποδιστριακού, αλλά και στο Τµήµα Φιλολογίας Αθηνών! Τελικά, σας κέρδισε το θέατρο... ∆εν ήταν από την αρχή το µεγάλο σας όνειρο να γίνετε ηθοποιός;

Το θέατρο µε είχε κερδίσει από παιδί. Οι υπόλοιπες σπουδές πατούν στην ανάγκη µου να εξερευνήσω νέα πεδία, να αποκτήσω νέες γνώσεις και να επιστρέψω στο θέατρο πιο γεµάτη. Είναι ακόµα µία αφορµή να διαβάσω νέα πράγµατα και να ξεφεύγω από το άγχος που συχνά έχω για τη δουλειά.

Το πιο δύσκολο ήταν ο φόβος που ένιωθα όταν ήρθα στην Αθήνα


Μετά τη σχολή, αντιµετωπίσατε δυσκολίες;

Φυσικά και αντιµετώπισα αρκετές δυσκολίες. Μέσα στη σχολή ήµασταν όλοι σε ένα προστατευµένο περιβάλλον. Ηταν δύσκολο να προσαρµοστώ στον ανταγωνισµό και στην αβεβαιότητα του επαγγέλµατος. Σε αυτή τη διαδροµή ήρθα πολλές φορές αντιµέτωπη µε τον εαυτό µου, µε τα σκοτάδια και τις ανασφάλειές µου. Αλλά νοµίζω πως µετά από εκείνο το διάστηµα έγινα πιο δυνατή.

Ποια ήταν η µεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε ερχόµενη από το Ρέθυµνο;

∆εν προσαρµόστηκα πολύ εύκολα. Την πρώτη χρονιά πήγαινα στην Κρήτη µία φορά τον µήνα, για να δω τους δικούς µου. Το πιο δύσκολο ήταν ο φόβος που ένιωθα στην Αθήνα. Το ότι έπρεπε να προσέχω. Εχοντας µεγαλώσει στην Κρήτη, δεν είχα την αίσθηση της απειλής.

Ηρθα αντιμέτωπη με τον εαυτό μου, με τα σκοτάδια και τις ανασφάλειές μου


Σας έχουν απορρίψει για κάποιον ρόλο που θέλατε πολύ;

Εννοείται. Και έκλαψα κάµποσα βράδια κάτω από το πάπλωµά µου. Αλλά αυτό δεν σηµαίνει πως δεν ονειρεύοµαι ακόµα ότι ίσως τα καταφέρω µια µέρα.

Ο ρόλος σας στις «Αγριες µέλισσες» ήταν ένα σηµαντικό βήµα για να ανοιχτεί ένας µεγάλος δρόµος στην τηλεόραση;

Οι «Μέλισσες» ήταν πραγµατικά ένα δώρο. Βρέθηκα δίπλα σε έµπειρους και γενναιόδωρους συνεργάτες, που µε στήριξαν και µε έκαναν να αισθανθώ άνετα. Νιώθω ότι πήρα εφόδια, είδε περισσότερος κόσµος τη δουλειά µου, αλλά, κυρίως, νιώθω πιο σίγουρη. Εχετε µια αξιοζήλευτη πορεία, αν και νεαρή σε ηλικία.

Εχετε παίξει από το Εθνικό µέχρι την Επίδαυρο. Ποια στιγµή δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Την πρώτη φορά που έπαιξα στην Επίδαυρο. Οταν πάτησα στη σκηνή και είδα τον κόσµο, ένιωσα για λίγο ότι βρέθηκα µερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος. Νοµίζω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το συναίσθηµα.

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σας;

Πρωταγωνιστικό. Σε όλους τους τοµείς. Είναι το φως. Στην αρχή δυσκολεύοµαι να αφεθώ, αλλά, όταν αυτό συµβεί, δεν κρατάω τίποτα για τον εαυτό µου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»