Η Εβελίνα Παπούλια με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο θέατρο για την παράσταση «Εγώ, εγώ και εγώ» μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ» για τον τρόπο που αντιδρούσε κάποτε αλλά και πόσο άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων...

Με αφορμή αυτόν τον ρόλο της, η αγαπημένη ηθοποιός παραδέχεται πως κάποτε υπήρξε ιδιαίτερα εγωίστρια, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Εβελίνα, πώς αντιμετωπίζεις το δικό σου «εγώ»;

Δεν νομίζω πως είμαι ιδιαίτερα εγωίστρια. Το «εγώ» μου συνήθως βγαίνει όταν δεν κατανοεί κάποιος τα αυτονόητα. Δηλαδή τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε σε κάθε ζωντανή ύπαρξη γύρω μας. Είναι ένας τρόπος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ή κάποιον άλλον ή να τον προστατεύσω από την αγένεια.

Σε ποιες περιπτώσεις έχεις κάνει πίσω;

Συνήθως στην αρχή αντιδρώ, αλλά μετά κάνω πίσω. Κυρίως αν αγαπώ κάποιον. Τότε κάνω πίσω ακόμη κι αν έχει λάθος.

Παλαιότερα, όταν ήσασταν πιο μικροί, υποχωρούσατε πιο δύσκολα;

Μικρή δεν έκανα πίσω σε τίποτα. Ήμουν πολύ εγωίστρια, απαιτητική, εύθικτη γενικά μάχιμη, ακόμη και τις στιγμές που δεν χρειαζόταν. Φόβος και τρόμος. Τσαμπουκαλευόμουν για ψύλλου πήδημα.


Το «εγώ» στην τέχνη έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία, το χειροκρότημα, με το να είσαι πρώτο όνομα. Πώς το διαχειριστήκατε;

Έχει να κάνει με την αποδοχή και την αγάπη, ότι δηλαδή αυτό που κάνεις αρέσει, σε εκτιμούν. Δεν έχει να κάνει μόνο με το «εγώ», έχει να κάνει με κάποια έλλειψη. Αν κάποιος δεν θέλει την έκθεση δεν σημαίνει πως δεν είναι ματαιόδοξος ή δεν επιθυμεί το «χειροκρότημα». Ακόμη και κάποιος που θέλει να είναι αφανής πολλές φορές με τον τρόπο του προσελκύει το ενδιαφέρον. Απλά έχει μάθει να το κάνει με άλλο τρόπο. Όσον αφορά στη διαχείριση της επιτυχίας, προσωπικά δυσκολεύτηκα γιατί ήρθε απότομα. Φοβήθηκα και κλείστηκα στον εαυτό μου.


Εξ ου και μετά την τεράστια επιτυχία των «Δύο ξένων» αποτραβήχτηκες για έναν χρόνο και πήγες κι έπαιξες κάτι τελείως διαφορετικό στο θέατρο; Ήταν στο Θέατρο Ιλίσια όπου έπαιζες στο θρίλερ Περιμένοντας το σκοτάδι, έχοντας κόψει πολύ κοντά τα μαλλιά σου, για να απαλλαγείς προφανώς από την εικόνα της Μαρίνας Κουντουράτου.

Όχι, αυτό το έκανα γιατί είμαι ηθοποιός. Δεν θα δεχόμουν ποτέ ένας ρόλος να καθορίσει το παίξιμό μου σε όλη μου την καριέρα και να μου ζητείται πάντα να παίζω παρόμοιους ρόλους. Άρα, μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία έπρεπε να πάω σε κόντρα ρόλους από αυτούς που με είχε γνωρίσει το κοινό, ανέφερε η Εβελίνα Παπούλια.