Για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας της η Γιάννα Τερζή παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη στα «ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Ζωή Λιάκα, όπου περιέγραψε πώς ανακάλυψε τον όγκο στο νωτιαίο μυελό, το σοβαρό χειρουργείο που ακολούθησε και την περίοδο της αποκατάστασης.

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε αρχικά στην συμμετοχή της στην Eurovision με το τραγούδι «Όνειρό μου». Το τραγούδι, όπως είπε, δεν υποστηρίχτηκε και η ίδια ένιωσε τραυματισμένη από την εμπειρία της Eurovision.

O όγκος στον νωτιαίο μυελό, στο ύψος του θώρακα

«Είχα δεχτεί τρομερό bullying από τα κανάλια και τις εκπομπές. Πιέστηκα πολύ ψυχολογικά. Όλα αυτά λειτούργησαν αθροιστικά στην υγεία μου. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας εμφανίστηκε ο όγκος στον νωτιαίο μυελό, στο ύψος του θώρακα – επενδύμωμα, όπως ονομάζεται, χαμηλής κακοήθειας. Δεν κάνει μεταστάσεις, δεν σε σκοτώνει, αλλά αν δεν το διαγνώσεις εγκαίρως μπορεί να σε αφήσει παράλυτο», είπε η Γιάννα Τερζή.


Έπαθα λουμπάγκο και έκανα μαγνητική

«Έπαθα λουμπάγκο και όταν έκανα μαγνητική φάνηκε η ουρά του όγκου. Αν μεγάλωνε λίγο ακόμη, θα μπορούσε να μου σπάσει νεύρο και να μου προκαλέσει οτιδήποτε. Παράδειγμα, να τυφλωνόμουν. Μου το είπε ο γιατρός από το τηλέφωνο. Θυμάμαι ακόμη το βουητό στ’ αφτιά μου. Στη μητέρα μου το είπα σιγά σιγά και ο πατέρας μου το έμαθε όταν έγινε η επέμβαση και ήμουν καλά. Ήταν ένας σπάνιος όγκος και οι χειρουργοί στην Ελλάδα δεν έχουν εμπειρία. Έπειτα από έρευνα βρήκα έναν γιατρό στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο οποίος είχε χειρουργήσει 700 όγκους, και πήγα εκεί» σημείωση στη συνέχεια η Γιάννα Τερζή.


Στο πλευρό της ήταν ο αδερφός της, όπως αποκάλυψε η Γιάννα Τερζή.

Ξύπνησα και δεν αισθανόμουν το σώμα μου

«Ο αδελφός μου. Ξύπνησα ύστερα από 11 ώρες χειρουργείο και δεν αισθανόμουν το σώμα μου. Σήκωσα σοκαρισμένη το σεντόνι για να δω πού είναι το σώμα μου. Έτσι άρχισε μια νέα περιπέτεια της αποκατάστασης που κράτησε περισσότερο από έναν χρόνο. Έπρεπε να μάθω να περπατάω από την αρχή, περνώντας πρώτα από τη φάση του αναπηρικού αμαξιδίου».


Ύστερα από ένα τέτοιο χειρουργείο δεν είσαι πια ο ίδιος

«Ανακτάς την κινητικότητά σου, αλλά δεν είναι βέβαιο πότε θα αποκτήσεις την αισθητικότητα και σε τι βαθμό. Επιστρέφει πολύ σιγά. Ακόμη και τώρα που μιλάμε με διαπερνά ένα ρεύμα. Ύστερα από ένα τέτοιο χειρουργείο δεν είσαι πια ο ίδιος. Γίνονται πράγματα στο σώμα σου που δεν είναι ορατά. Τα πόδια μου είναι 24 ώρες το 24ωρο μουδιασμένα. Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα κάνω. Η αποκατάσταση ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έμπαινα και έβγαινα στην κατάθλιψη. Ζήτησα βοήθεια, πήρα αγωγή, την οποία έχω σταματήσει, και το αντιμετώπισα» ανέφερε κλείνοντας η Γιάννα Τερζή.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: