Με σκηνές από τις ταινίες «Η Φωνή της Καρδιάς», «Ο Μεθύστακας» και «Μια Ζωή την Έχουμε»

Στις 16 Ιανουαρίου του 1998 ο Δημήτρης Χορν φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη στους ηθοποιούς του μέλλοντος.

Έζησε και πέθανε στο θέατρο, στο σανίδι και στα παρασκήνια. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο είναι όσο είναι μωρό ακόμα στις «Γειτόνισσες» του πατέρα του και η δεύτερη στην ηλικία των 4 ετών, όταν έπαιξε και στη «Νόρα» του Ίψεν, κάνοντας ένα από τα μικρά παιδιά της ηρωίδας.

Ο Δημήτρης Χορν πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 1998 από καρκίνο. Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Το 2000 καθιερώθηκε στη μνήμη του το Βραβείο Χορν και απονέμεται στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους άνδρες ηθοποιούς κάθε χρονιάς

Η Φίνος Φιλμ συγκέντρωσε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές κινηματογραφικές του σκηνές σε ένα αφιερωματικό βίντεο.

Δημήτρης Χορν - Πέρασαν 26 χρόνια από τον θάνατό του: H Φίνος Φιλμ τιμά τον ηθοποιό

Στη λεζάντα της ανάρτησης, γράφει η Φίνος Φιλμ:

«Ο αξεπέραστος Δημήτρης Χορν ήταν ένας μοναδικός συνδυασμός ταλέντου, λάμψης, γοητείας, ποιότητας και φινέτσας. Πληθωρικός σαν άνθρωπος, με αυτοσαρκαστικό χιούμορ και ιδιαίτερη παιδεία, προχώρησε την υποκριτική τέχνη πέρα από τα τότε όρια της, μέσα από ρόλους που τον διαπερνούσαν. Το ιδιαίτερα προσωπικό και ασυμβίβαστο στιλ του σφράγισε το ελληνικό θέατρο αλλά και τον ελληνικό κινηματογράφο, χαρίζοντας μας λίγες αλλά χαρισματικές ερμηνείες.

Σήμερα, 26 χρόνια από το θάνατο του, τον θυμόμαστε μέσα από την ταινία "Η Φωνή της Καρδιάς" - στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και πρώτη ταινία της Φίνος Φιλμ – αλλά και τις ταινίες "Ο Μεθύστακας" και "Μια Ζωή την Έχουμε".

"Έρωτας για μένα είναι να λησμονείς το εγώ σου" - Δημήτρης Χορν».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: