«Τι κορίτσαρος είσαι εσύ!», σχολίαζε το φθινόπωρο, στην έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν, η (αγαπηµένη από το ’96) Ναταλία Γερµανού στην (εξίσου αγαπηµένη) Ελένη Μενεγάκη, αντικρίζοντας την παρουσιάστρια του Mega µε κόκκινο κοστούµι, που, όπως τα πάντα βέβαια, «έγραφε» τέλεια πάνω της.

Η ωραία Ελένη της TV λατρεύει το κόκκινο και το φοράει, όπως έχει πει πολλάκις, για αρχή κάθε Πρωτοχρονιά, «για γούρι».

Εκ του αποτελέσµατος, οι διασηµότεροι οίκοι µόδας φέτος ακολουθούν την αδυναµία της στο απόλυτο χρώµα του πάθους. Alexander McQueen, Gucci, Balenciaga, Βalmain, Schiaparelli και Victoria Beckham είναι µόνο µερικές από τις εταιρείες-κολοσσούς που όχι απλώς το προτάσσουν δυναµικά, αλλά είναι λες και µονοπωλεί τις πασαρέλες και τις καµπάνιες τους.

Φυσικά, δεν είναι οι µόνες. Για να µη µακρηγορούµε: Τον χειµώνα που διανύουµε και την επερχόµενη άνοιξη και καλοκαίρι το µαύρο «αποκαθηλώνεται».

Kokkino


Το κόκκινο στέφεται «αυτοκράτορας» των δύο σεζόν -η… επεκτατική του τάση έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και έναν χρόνο- και όλες µας έχουµε κάθε λόγο να πανηγυρίζουµε. Γιατί έστω µία από τις 50 αποχρώσεις (και) του κόκκινου σίγουρα θα ταιριάζει στην επιδερµίδα µας. Την τάση -είναι κάτι παραπάνω από οφθαλµοφανές- ακολουθούν οι περισσότερες celebrities.

kokkino2
kokkino3


Πώς όµως θα το φορέσουµε;

Τις προτάσεις τίνων µπορούµε να υιοθετήσουµε, για να απογειώσουµε και τη θηλυκότητά µας; Συνεχίστε την ανάγνωση. Και βάψτε όχι το… χώµα, αλλά την γκαρνταρόµπα σας στη Νο 1 απόχρωση της θηλυκότητας.

kokkino4


*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024