Η προσωπική του ζωή, πλέον, είναι ο γιος του Μάξιμος. Ο Διονύσης Αλέρτας μίλησε στην «ON time» για το γάμο και το διαζύγιό του, για τη «λάθος ανάρτηση» της συζύγου του, που τον παρουσίασε απόντα στη βάπτιση του γιου του, η οποία δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με την τηλεόραση.

Πώς είναι τα πράγματα για σένα αυτό τον καιρό; Απέχεις μεγάλο χρονικό διάστημα από την τηλεόραση…

Δεν ξέρω αν έχω λείψει στην τηλεόραση, δεν νομίζω, υπάρχουν πάρα πολλοί να πάνε, αλλά στο να πάω μια στο τόσο, να κάνω κάποιο γλυκό, δεν λέω «όχι», γιατί έχω πάρα πολλή δουλειά.

Θέλεις να κάνεις τηλεόραση;

Μόνιμα όχι, δεν μπορώ… Βασικά, δεν ξέρω να κάνω τηλεόραση. Μόνο για να κάνω κάποιο γλυκό, όχι καθημερινά.

Θεωρείς ότι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείσαι ως σεφ ζαχαροπλαστικής έχει κορεστεί;

Βλέποντας από τη δουλειά μου, τα παιδιά έχουν «γυρίσει λίγο την πλάτη» στο επάγγελμά μας, δεν υπάρχουν πια άνθρωποι να δουλέψουμε μαζί, είναι ελάχιστοι οι αξιόλογοι που μπορείς να βρεις για βοηθούς. Γενικά, μετά την καραντίνα άρχισε να «ξεφουσκώνει» αυτό.

Γιατί συμβαίνει αυτό κατά τη γνώμη σου;

Μετά την καραντίνα, πολλά παιδιά του χώρου μας έμειναν άνεργα για καιρό. Οπότε «γύρισαν την πλάτη» στον τομέα αυτό. Έχουν ασχοληθεί με το ίντερνετ, κάνουν τους γευσιγνώστες, τους ειδήμονες, κι όλοι βάζουν βαθμολογία στα πάντα.

Η δουλειά σου πηγαίνει καλά τώρα;

Έπειτα από ένα στραπάτσο που έπαθα με την προηγουμένη δουλειά μου, απ’ όλες τις απόψεις, οικονομικό, συνεργασίας, τώρα είμαι πάρα πολύ καλά. Ύστερα από δύο χρόνια έχω ξαναστρώσει, το οποίο έχει γίνει με πολλή δουλειά, ξαναρχίζοντας… Έχω φτιάξει πλέον το εργαστήριό μου, κάνοντας χονδρική σε όλη την Ελλάδα.

Έχεις φτάσει στην κορυφή;

Όχι, αν ακουμπήσω την κορυφή, θα βαρεθώ. Θέλω να είμαι ένας υγιής επιχειρηματίας και να έχω διάρκεια, αυτό θέλω, τίποτε άλλο. Αν είσαι πυροτέχνημα, δεν έχει νόημα.

Νιώθεις τον ανταγωνισμό ή πιστεύεις ότι τον δημιουργείς;

Τον ανταγωνισμό προσπαθώ να τον προλάβω, έχοντας τους πελάτες μου ευχαριστημένους με καλή ποιότητα. Όταν είσαι καλός στη δουλειά σου και είσαι σίγουρος, οι πελάτες σου είναι ευχαριστημένοι, ο ανταγωνισμός δεν νομίζω ότι μπορεί να χωθεί ανάμεσα.

Τι θέλεις να έρθει;

Τίποτα, να μεγαλώσει κι άλλο η εταιρεία ή, αν δεν συμβεί, τουλάχιστον να μη μικρύνει.

Στα προσωπικά σου πώς είσαι;

Μια χαρά είμαι στα προσωπικά μου. Έχω έναν πανέμορφο γιο… μοιάζει στον μπαμπά του, γι’ αυτό είναι πανέμορφος. Ο γιος μου είναι ό,τι πιο όμορφο έχω κάνει στη ζωή μου.

Τι έχει αλλάξει ο ερχομός του γιου σου στη ζωή σου;

Τις προτεραιότητες, γιατί ένα παιδί μπαίνει πάνω από σένα, κάνεις σε πολλά πίσω. Τα θέλω τα δικά μου δεν τα βλέπω.

Πού έχεις μείνει πίσω;

Δεν μπορώ να πω ότι με έχει αφήσει πουθενά το παιδί πίσω, δεν κάνει να το πω, είναι ντροπή. Απλώς αλλάζει ο χαρακτήρας μου, απέκτησα πολλή υπομονή, που δεν την είχα, έγινα πολύ πιο ευαίσθητος.

Χώρισες σύντομα…

Ναι, έχω χωρίσει, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είμαι, δεν είναι κρυφό, ούτε κάτι που δεν το λέμε. Άμα κάτι δεν πάει… δεν πάει, δεν μπορείς να το τραβάς από τα μαλλιά για να πάει, ούτε υπάρχει λόγος. Τα παιδιά θέλουν καλούς γονείς, όχι καλούς συζύγους.

Άρα, τώρα τα προσωπικά σου είναι ο γιος σου;

Ναι, είναι ο γιος μου, δεν έχω άλλα.

Ισχύει ότι δεν είχες πάει στη βάπτιση του παιδιού σου;

Όχι, μωρέ, αυτό είναι αστείο. Δεν μπορεί να γίνει βάπτιση αν δεν υπογράψει ο μπαμπάς, εφόσον είναι εν ζωή, κι εγώ ζω, δόξα τω Θεώ. Έγινε ένα λάθος σκηνικό από την πρώην σύζυγό μου, οπότε το διορθώσαμε. Έγινε μια ανάρτηση από εκείνη, κι ήταν λάθος της, αλλά εντάξει, δεν πειράζει, το συγχωρώ και αυτό.
 
Η πρώην σύζυγός σου έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο που έλεγε ότι δεν παρευρέθηκες στη βάπτιση του γιου σας.

Ήταν μια λάθος ανάρτηση που απλώς την προσπερνάω.

Η βάπτιση του μικρού έγινε;

Όχι, δεν έχει γίνει βάπτιση ακόμα. Έχει γίνει ονοματοδοσία κανονικά στο παιδί, λέγεται Μάξιμος Αλέρτας του Διονυσίου.

Το όνομα Μάξιμος δεν είναι το όνομα του πατέρα σου. Ποιου το όνομα του δώσατε;

Ο πατέρας μου λέγεται Παναγιώτης… Έπειτα από ένα χωρισμό όλα γίνονται στη μέση, βρίσκονται άλλες λύσεις, συμβιβάζεσαι… κάτι που δεν έκανα παλαιότερα, δεν συμβιβαζόμουν. Τώρα πρέπει να συμβιβάζομαι κιόλας λόγω του παιδιού και προσαρμόζομαι, που ήμουν και απροσάρμοστος. Το παιδί πρέπει να το βάζεις πάνω από το κεφάλι σου, γιατί είναι φεγγάρι, δεν είναι ήλιος, πρέπει να το φωτίζεις. Δεν πρέπει να παίρνεις δύναμη από ένα παιδί, πρέπει να το μεγαλώνεις με αγάπη, να το αγαπάς, να το έχεις πολύ ψηλά και να μην το εκμεταλλεύεσαι για κανένα λόγο.

Περνάς αρκετό χρόνο μαζί του;

Προσπαθώ…

Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτείς στο μέλλον;

Έχω κάνει πολιτικό γάμο, δεν έκανα θρησκευτικό.
Είμαι άνθρωπος θρήσκος, κοντά στον Θεό. Λένε ότι ο γάμος πρέπει να ευλογείται από τον Θεό.
Γι’ αυτό μάλλον… Σίγουρα θέλω ένα, δύο παιδιά ακόμα, κι αν μπορώ, θα τα κάνω. Στο μέλλον δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά… μακάρι… Μου έχει λείψει το κλάμα του μωρού. Όταν ήταν μικρός, την πρώτη εβδομάδα, τον έβαζα στο αυτί μου, σε αυτό απ’ όπου άκουγα, γιατί από το ένα δεν ακούω, τον έβαζα κοντά για να τον ακούω δυνατά.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει έως σήμερα στη ζωή σου;

Έχω περάσει από πολλά ατυχήματα, στο κρεβάτι έχω κάτσει πάρα πολύ καιρό, γύρω στους έξι μήνες, και είχα πάρει και πολλά κιλά. Σε καροτσάκι αναπηρικό έχω κάτσει, δεν σημαίνει ότι θα τα θυμάμαι και θα κλαίγομαι, όλα αυτά με έβγαλαν πιο δυνατό. Πιο δύσκολα ήταν για τους γονείς μου, όχι για μένα, γιατί σε εκείνη την ηλικία δεν το καταλάβαινα, όταν έγινα γονιός, κατάλαβα τι τράβηξαν με το να βλέπουν το παιδί τους πάνω στο κρεβάτι. Επίσης, με δυσκόλεψε πολύ η δεύτερη καραντίνα.

Γιατί, τι συνέβη τότε;

Στη δεύτερη καραντίνα, που πήγαν όλα πίσω με τη δουλειά, ανησυχούσα για το πότε θα ξανασυνέλθει η αγορά. Ήμασταν μια νέα επιχείρηση, που έβλεπα ότι βαλτώνει, έλεγα ότι θα μπω φυλακή, δεν ήξερα τι θα γίνει, είχα την ανασφάλεια της δουλειάς, του αύριο. Η πρώτη καραντίνα ήταν χαβαλές.

Ριάλιτι με θέματα την κουζίνα βλέπεις, όπως το «MasterChef»;

Τώρα πια δεν βλέπω καν τηλεόραση, έχω συνδρομητικά. Έχουν κουράσει τα παιχνίδια αυτά, έτσι νομίζω. Δεν υπάρχουν μάγειρες και ζαχαροπλάστες να δουλέψουμε μαζί, τα παιχνίδια πώς γεμίζουν δεν ξέρω, με το «Survivor» δεν ασχολούμαι, κανένα δεν μου λέει κάτι.

Σου έχει γίνει κάποια πρόταση και ανέφερες το «Survivor»;

Όχι, τι πρόταση να μου κάνουν; Όλοι λένε ότι τους κάνουν προτάσεις, εγώ δεν έχω προτάσεις…

Όταν ήσουν στην τηλεόραση, είχες άλλη γνώμη γι’ αυτήν;

Ποτέ δεν ήμουν κάθε μέρα στην τηλεόραση, ήμουν στη Φαίη (Σκορδά) μία φορά την εβδομάδα, ήταν ωραίο, αλλά δεν είχα τόσες ευθύνες στη δουλειά μου όπως τώρα.

Όταν πήγαινες στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, δεν πληρωνόσουν;

Όχι, ποτέ, νομίζω ότι ποτέ κανένας δεν πήρε λεφτά, κανένας δεν πληρωνόταν.

Δεν σου είχε γίνει καμία νύξη για να πληρωθείς;

Μπορεί, αν έγινε από κάποιο χορηγό, αλλά επειδή εγώ δεν είμαι για να διαφημίζω τα πάντα, δεν κάνω και τηλεόραση.

Όταν ένας σεφ διαφημίζει απορρυπαντικό ρούχων ή κάτι άσχετο με την επαγγελματική του ιδιότητα, τι αίσθηση σου δίνει;

Εγώ έχω διαφημίσει αυγά και υποκατάστατο ζάχαρης, λέω πως, όταν έρχεται το χρήμα, δεν μπορείς να του «γυρίσεις την πλάτη», καλώς ή κακώς. Θα διαφήμιζα και απορρυπαντικό, δεν με πειράζει, όταν λένε «πάρε τόσα»… Όλοι έχουμε το νούμερό μας, έτσι; (γέλια). Αν μου τύχαινε να διαφημίσω κι εγώ σαν τον Κωνσταντίνο Αργυρό, δεν θα έλεγα «όχι», μια χαρά κάνει το παιδί. Στα χρήματα, αν είναι νόμιμα, δεν μπορείς να πεις «όχι» και δεν γελάς ποτέ μ’ έναν άνθρωπο που βγάζει περισσότερα χρήματα από σένα. Πέφτει το χρήμα, είναι κάτι νόμιμο; Αν δεν το κάνει αυτός, θα το κάνει κάποιος άλλος. Δεν κλέβει, ούτε προσβάλλει… Τον Αργυρό τον ξέρει όλη η Ελλάδα, και στο εξωτερικό, θα δουν όλοι τη διαφήμιση, «μάγκας» δεν είναι;

Δημοσιεύθηκε στην Ontime