Η Κωνσταντίνα Σωτηρίου στέφθηκε αναπληρωµατική Μις Ελλάς στον διαγωνισµό του Πάνου Ζήνα, κατάγεται από τις Σέρρες, είναι 24 χρόνων, ενώ, παράλληλα µε το modelling εργάζεται ως δασκάλα σε δηµοτικό σχολείο.

Η ίδια σε αποκλειστική συνέντευξη στο «Secret» µιλάει για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει τη διδασκαλία µε το modelling, για το πώς την αντιµετωπίζουν οι µαθητές της, αλλά και γιατί ψηφίζει Νέα ∆ηµοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πώς, ενώ ασχολείσαι µε το modelling, διδάσκεις σε δηµοτικό σχολείο στην Καλλιθέα;

Αρχικά, έχω σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη, στο Παιδαγωγικό Τµήµα ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου, και αυτή τη στιγµή τελειώνω το µεταπτυχιακό µου στην Ειδική Αγωγή. Με το modelling ξεκίνησα σε ηλικία 18 ετών, όταν πήγα στη Θεσσαλονίκη και µπήκα σε ένα γνωστό πρακτορείο µόδας. Εκανα κάποιες φωτογραφήσεις και συµµετείχα σε επιδείξεις, δυστυχώς όµως ήρθε ο COVID και υπήρξε µια µεγάλη παύση, καθώς αναγκάστηκα να επιστρέψω στις Σέρρες, από όπου και κατάγοµαι.

Ποιον πολιτικό θα ήθελες να έχεις µαθητή;


Θα ήθελα να είχα µαθήτρια την κ. Νίκη Κεραµέως, γιατί υπήρξε υπουργός Παιδείας και θα ήθελα να δει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν τα δηµόσια σχολεία, διότι εγώ, ως εκπαιδευτικός, δεν ήµουν σύµφωνη µε πολλά από αυτά που έλεγε, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας.

Ποια είναι η γνώµη σου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;


Εχω πολύ καλή άποψη για τον πρωθυπουργό, γι’ αυτό και ψήφισα Νέα ∆ηµοκρατία. Εχω διακρίνει κάποιες βελτιώσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης. Αυτό που µου αρέσει ιδιαίτερα είναι ότι ξέρει άπταιστα αγγλικά, πράγµα πολύ σηµαντικό για την εκπροσώπηση της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Στα καλλιστεία βγήκες αναπληρωµατική Μις Ελλάς. Στο σχολείο τα παιδιά τι σου λένε;

Οταν πήγα αναπληρώτρια στο σχολείο, δεν ήθελα να ξέρει κανείς ότι ασχολούµαι µε το modelling. Οταν λοιπόν οι µαθητές και οι µαθήτριές µου µού έλεγαν ότι µοιάζω µε µοντέλο, εγώ απλώς γελούσα. Μια µέρα όµως που είχα το κινητό πάνω στην έδρα, ένας µαθητής είδε τη φωτογραφία µου που έχω στο κινητό από τα καλλιστεία και φώναξε σε όλη την τάξη: «Η κυρία είναι αληθινό µοντέλο». Εγώ ήρθα σε αµηχανία, αλλά Ηρθε μια μικρούλα και μου είπε: «Κυρία, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σας εσάς». Και της απάντησα: «Δηλαδή δασκάλα;» και μου είπε: «Οχι, μοντέλο » βλέποντας τον ενθουσιασµό τους ενθουσιάστηκα και εγώ µε τη χαρά τους. Την επόµενη ηµέρα, µάλιστα, ήρθε µια µαθήτριά µου και µου είπε: «Κυρία, όταν µεγαλώσω, θέλω να γίνω σας εσάς». Και της απάντησα: «∆ηλαδή δασκάλα;» και µου είπε: «Οχι, κυρία, µοντέλο». Γέλασα πάρα πολύ και της είπα: «Σου εύχοµαι να κάνεις ό,τι αγαπάς».

sotiriou


Πώς αποφάσισες να αφήσεις τον τόπο σου, προκειµένου να έρθεις στην Αθήνα για τον διαγωνισµό Σταρ Ελλάς;

Η ζωή µου και οι δουλειές µου ήταν στις Σέρρες, αλλά κάτι δεν µε γέµιζε. Ετσι, µια µέρα που ήµουν στο Instagram µού εµφανίστηκε µια διαφήµιση για συµµετοχή στα καλλιστεία και, χωρίς να το µάθει κανένας, πήρα τη µεγάλη απόφαση να συµπληρώσω την αίτηση συµµετοχής. ∆εν περίµενα πως θα υπάρχει κάποια ανταπόκριση, για να είµαι ειλικρινής, από την άποψη ότι ήµουν µια κοπέλα από την επαρχία, χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Οταν µε πήραν τηλέφωνο, τα συναισθήµατά µου ήταν απερίγραπτα και δεν µπορούσα να το πιστέψω.

Οι γονείς σου τι είπαν;


Οταν τους το ανακοίνωσα, η µητέρα µου ενθουσιάστηκε, όµως ο πατέρας µου ήταν αρκετά επιφυλακτικός και καχύποπτος. Παρ’ όλα αυτά, µε στήριξαν και οι δύο και τρανταχτό παράδειγµα είναι το γεγονός ότι ήρθα αυθηµερόν από Σέρρες για τη βραδιά του τελικού. Οταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσµατα και ήµουν µέσα στους τέσσερις τίτλους, οι γονείς µου ένιωσαν περήφανοι. Η χαρά τους ήταν εµφανής. Ηταν µια πρωτόγνωρη εµπειρία γι’ αυτούς, γιατί δεν έχουν καµία σχέση µε τον χώρο, καθώς η µητέρα µου είναι δασκάλα και ο πατέρας µου µαθηµατικός. Ποιος είναι για σένα ο ιδανικός σύντροφος; Είµαι 1,83, οπότε, ιδανικά, όπως καταλαβαίνεις, θα ήθελα να είναι πάνω-κάτω στο ίδιο ύψος ή λίγο ψηλότερος από εµένα. Σίγουρα θα ήθελα να έχει στόχους, καθώς και εγώ είµαι ένας άνθρωπος που συνεχώς θέλω να εξελίσσοµαι, τόσο επαγγελµατικά όσο και πνευµατικά.

sotiriou1
*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 17/2