Ταλαντούχος, κατασταλαγμένος, με χιούμορ. Και παθιασμένος. Αυτός είναι ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, όμορφος μέσα κι έξω, που φέτος είχε διπλή παρουσία στο θέατρο - παίζοντας δύο ρόλους που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Το «Bella figura» με φόντο το θέατρο Σταθμός ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή. Ενώ «ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έριξε αυλαία και θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη τέλη Μαρτίου.

Το έργο θέτει ένα βασικό ερώτημα, της ευαλωτότητας του ανθρώπου απέναντι στους μηχανισμούς του συστήματος.

«Φαινομενικά δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγκλωβισμένος στο σύστημα. Λέω “όχι” και βάζω όρια, για παράδειγμα δεν επιλέγω να διασκεδάσω με τρόπους μαζικούς, δεν απολαμβάνω τον τρόπο διασκέδασης που είναι λίγο εξαγριωμένος. Το να βγούμε να πιούμε μέχρι τελικής πτώσης, να τα σπάσουμε όλα - με σοκάρει λίγο αυτό», λέει με έμφαση. Το κασέ του Παναγιώτη Μπουγιούρηστο χρηματιστήριο της showbiz «απογειώθηκε» έπειτα από τη συμμετοχή του σε δύο από τις δημοφιλέστερες καθημερινές απογευματινές σειρές, των οποίων την αναγνωρισιμότητα χειρίστηκε με τέχνη, κάνοντας βήματα που τον οδήγησαν σε μια αξιοσέβαστη σήμερα καριέρα.

«Οι σειρές στις οποίες έπαιζα και είχαν τεράστια επιτυχία, η “Βέρα στο δεξί” και “Tα μυστικά της Εδέμ” άλλαξαν τελείως την έννοια των καθημερινών σίριαλ. Το επισημαίνω, γιατί μέχρι τότε ήταν λίγο παρεξηγήσιμο το καθημερινό, το έβλεπαν σαν ένα επιφανειακό σενάριο. Λίγο εύκολο. Αυτές οι σειρές, ωστόσο, ανέτρεψαν όλο το σκηνικό, και το κοινό άλλαξε νοοτροπία. Αργότερα, ήρθαν οι πλατφόρμες στο ίντερνετ, τα DVD. Θέλησε να βλέπει μονομιάς τα επεισόδια. Ποιο ήταν το συμπέρασμα; Το κοινό θέλει πιο συχνή επαφή, δεν μπορεί να περιμένει μια ολόκληρη εβδομάδα για να δει την αγαπημένη του σειρά», θα πει χαρακτηριστικά, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

415023446_924799695877422_1763650199176664121_n



























Η ΚΡΗΤΗ


Σημαντική στιγμή στην καριέρα του, ο «Καπετάν Μιχάλης», η κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη. Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης παριστάνει τον καπετάν Πολυξίγκη, έναν από τους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου, που πολεμάει στο πλευρό του καπετάν Μιχάλη για την απελευθέρωση της Μεγαλονήσου.

«Είναι ό,τι καλύτερο έχω κάνει στην καριέρα μου, με καταπληκτικά γυρίσματα σε φυσικούς χώρους και ένα τρομερό επίπεδο παραγωγής. Πολύ συνειδητά επέλεξα να αφιερωθώ σε αυτά τα γυρίσματα, να μην ασχοληθώ με τίποτα άλλο και να μείνω τρεις ολόκληρους μήνες στην Κρήτη προκειμένου να είμαι κάθε μέρα εκεί και να δουλεύω απερίσπαστος (με) τον ρόλο μου. Το γεγονός ότι είχα την πολυτέλεια να αφήσω το δικό μου μουστάκι και να ζήσω μια καθημερινότητα όπως θα τη ζούσε αυτός ο ήρωας ήταν σπουδαίο για μένα. Διότι, αν είχα κάποιο γύρισμα στην Αθήνα, θα έπρεπε να βάλω ψεύτικο μουστάκι - και αυτό είναι κάτι που φαίνεται από μίλια μακριά. Είναι τρομερή “έκπτωση” να βάζεις ψεύτικα γένια, αγγίζει τα όρια του ερασιτεχνικού», παραδέχεται ο ηθοποιός, Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Όντας πολύ γοητευτικός άντρας, θεώρησε άραγε ποτέ ότι αμφισβητείται επαγγελματικά λόγω εμφάνισης;

«Όχι, δεν ένιωσα κάτι τέτοιο - θα ήμουν αχάριστος αν ισχυριζόμουν το αντίθετο. Είχα κιόλας περισσότερες ανασφάλειες για το αν έχω πιάσει καλά τον ρόλο. Ευτυχώς, εισέπραττα κριτικές πολύ κολακευτικές, ιδιαίτερα ενθαρρυντικές», υποστηρίζει, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

202110211109230_7928_panagiotis_mpoygioyris_rddds20102021


ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ


Τον ελεύθερό του χρόνο, τι κάνει; Ασχολείται με το σπίτι, καθώς τα χέρια του πιάνουν, που λένε. «Κάνω μαστορέματα. Αν κάτι χαλάσει, θα εξαντλήσω όλες τις δικές μου δυνατότητες και μετά θα αποταθώ στον ειδικό. Κάνω υδραυλικά, ηλεκτρολογικά τα πάντα!», αποκαλύπτει! Ο γάμος είναι κάτι που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, αν και στο παρελθόν, όπως υπογραμμίζει, του πέρασε από το μυαλό. Τελικά όμως, όπως μας λέει: «Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να το κάνω. Σκέφτηκα κάποια στιγμή πώς θα ήταν, αλλά δεν έτυχε ακόμα. Μπορεί και να συμβεί», ομολογεί. Η σχέση του με τα παιδιά είναι ιδιαίτερη: Τα λατρεύει κι ας μην έχει βιώσει ακόμα την πατρότητα. «Έχω τρεις ανιψιές και τρία βαφτιστήρια… Δεν το αποκλείω ως ιδέα να γίνω πατέρας, αν και έχω μια μικρή ανασφάλεια στο να μην του μεταφέρω -εκτός από αυτά που πρέπει- και τις δικές μου νευρώσεις. Έχω μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Νιώθω ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν παιδιά δίχως να έχουν την επίγνωση των πραγματικών αναγκών που μπορεί να έχει ένα παιδί», τονίζει. Όσο για την προσωπική του ζωή, την κρατάει για τον εαυτό του. «Όταν πρέπει να πω κάτι, θα το πω, θα το ανακοινώσω», καταλήγει, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.



mp
















*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή το Σάββατο 24/2