Ένα 24ωρο μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος βγήκε από το νοσοκομείο κι έφυγε για το σπίτι του από την πίσω πόρτα μαζί με τους γονείς του. Ο τραγουδιστής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον θάνατο του 19χρονου, αλλά και λόγω των σχολίων που γίνονται εις βάρος του στο διαδίκτυο.

Γιάννης Ξανθόπουλος: Δεν θα εμφανιστεί στο "J2US" ούτε στο μαγαζί με τον Μαζωνάκη

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος θα επιστρέψει και πάλι στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις, ενώ δεν θα εμφανιστεί στο «J2US» ούτε και στο νυχτερινό μαγαζί στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη το Σάββατο 16 Μαρτίου. Σε σοκ βρίσκονται και τα μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή, που δεν έχουν σταματήσει να κλαίνε: «Ο μικρός είναι καλά, δόξα τω Θεώ, σώθηκε. Καλά είναι. Τα παιδιά είναι όλα εκεί, και η γυναίκα μου. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν φταίει, αφού τον βρήκαν. Δεν ξέρω ακόμα τίποτα για τον άλλο που παραβίασε το STOP. Το έμαθα από το πρωί… Εδώ κλάματα, τρελάθηκα», είπε φανερά σοκαρισμένος ο πατέρας του μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το έμαθα από τον γιο μου τον μεγάλο. Ήταν να πάει για δουλειά στις 07:15 και έφυγε 05:30 και δεν είπε τίποτα. Μετά τον πήρα να τον ρωτήσω γιατί τόσο νωρίς και μου είπε ότι ήταν στο νοσοκομείο, γιατί ο Γιαννάκης τράκαρε. Πήγαμε μετά στο νοσοκομείο με τη γυναίκα μου. Ο Γιαννάκης είναι σοκαρισμένος για το παιδί που σκοτώθηκε. Δόξα τω Θεώ, ο γιος μου είναι καλά, αλλά δεν μου τα λένε όλα. Θα έρθουν στο σπίτι και θα μου τα πούνε. Ο Γιάννης είναι πολύ ευαίσθητος με αυτό που έπαθε… άσ’ το! Ο άλλος που βγήκε από το STOP, αυτός έφταιγε. Πολύ λυπάμαι για το παιδί, από το πρωί κλαίω».

Έτρεχε με ταχύτητα μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα

Με το θέμα ασχολήθηκε και η εκπομπή «Super Kατερίνα», όπου βρέθηκε φιλοξενούμενος ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς. «Η κύρια αιτία και ευθύνη είναι αυτού που παραβίασε το STOP. Δευτερευόντως του Γιάννη και θα διερευνηθεί η ταχύτητα του αυτοκινήτου του. Το κυρίαρχο είναι ο πρωτογενής αποφευκτικός ελιγμός του τραγουδιστή. Το κυρίαρχο ερώτημα που θα τεθεί είναι αν ο τραγουδιστής οδηγούσε συνετά. Δηλαδή, μέσα στην πόλη θα πας με 50 χιλιόμετρα. Από την εμπειρία μου, σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί το όχημα που εμπλέκεται», ανέφερε ο Παναγιώτης Μαδιάς.

Ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, από μεριάς του, ανέφερε ότι «δεν πέδησε ο τραγουδιστής, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε το άλλο αυτοκίνητο. Αυτά είναι βάσει της πρώτης αυτοψίας της Αστυνομίας. Το άπαν είναι η ταχύτητα, αν ήταν πάνω από το όριο, είναι κακούργημα και ο κύριος τραγουδιστής θα κατηγορηθεί για κακουργηματική πράξη. Δεν υπήρξε επαφή με άλλο όχημα που παραβίασε το STOP για να δικαιολογείται η εκτροπή». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής έτρεχε με ταχύτητα μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα.

Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Δεκελείας στις Αχαρνές, στις έξι το πρωί της Τρίτης, όταν το τζιπ του Γιάννη Ξανθόπουλου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί ηλικίας δεκαεννέα ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία, ο νεαρός καλλιτέχνης φέρεται να οδηγούσε με αυξημένη ταχύτητα, μπήκε στιγμιαία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την ώρα που αυτοκίνητο από κάθετο δρόμο, παραβιάζοντας το STOP, πετάχτηκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επανέλθει στο δικό του ρεύμα και να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο των δύο νεαρών.

Ο 19χρονος συνοδηγός του Ι.Χ., ο Αντώνης, τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 19χρονος οδηγός, ο Ανδρέας, που εκείνη την ώρα πήγαινε στη δουλειά του, μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί το αυτοκίνητο που παραβίασε το STOP. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι φίλοι του άτυχου Αντώνη περνούν από το σημείο της σύγκρουσης και αφήνουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο «Rising Star» το 2017, όπου αναδείχτηκε μεγάλος νικητής σε ηλικία δεκαέξι ετών. Ακολούθησαν συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Αντώνης Ρέμος και η Έλλη Κοκκίνου. Η τελευταία εμφάνισή του στο «J2US» με τη Δώρα Παντέλη ήταν το Σάββατο 9 Μαρτίου.