Η Αντζελίνα Τζολί σήµερα ξύπνησε µε χαµόγελο. Εχει διαβάσει τα δηµοσιεύµατα σε ολόκληρο τον κόσµο, εµπιστεύθηκε την οµάδα της, αισθάνεται νικήτρια. Οχτώ χρόνια µετά το διαζύγιό της µε τον Μπραντ Πιτ, η δικαστική διαµάχη µοιάζει να έφτασε στο τέλος της. Οχι µόνο για την επιµέλεια των έξι παιδιών τους, αλλά και για τη διεκδίκηση του κτήµατος Miraval.

Κι εµείς που αγαπάµε τα παραµύθια µε χάπι εντ και θέλουµε να βλέπουµε τους απόλυτους σταρ της µεγάλης οθόνης να ζουν για το «happily ever after»; Η πραγµατικότητα δεν µπορεί να έχει πάντα αίσιο τέλος για όλους. Αν πιστέψουµε όσα διαβάζουµε, ο 60χρονος Μπραντ Πιτ είναι ερωτευµένος και συγκατοικεί µε τη νέα του σύντροφο, Ινές ντε Ραµόν. Η 48χρονη Αντζελίνα Τζολί δηλώνει σχεδιάστρια µόδας κι ενώ υποδύεται τη Μαρία Κάλλας και δεν προλαβαίνει να διαβάζει κινηµατογραφικά σενάρια, µεγαλώνει τα έξι τους παιδιά ως πετυχηµένη, ανεξάρτητη επιχειρηµατίας.

Η είδηση είναι πως ο διάσηµος ηθοποιός µοιάζει διατεθειµένος να σταµατήσει να διεκδικεί την κοινή επιµέλεια των παιδιών τους. Το ζευγάρι βρίσκεται σε διαπραγµατεύσεις και µέχρι το καλοκαίρι θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Για την ιστορία, αυτό που γνωρίζουµε είναι πως ο Μπραντ Πιτ είχε ζητήσει µια ρύθµιση 50/50 και για τα έξι τους παιδιά, αν και άνθρωπος από το περιβάλλον του αποκάλυψε στη βρετανική εφηµερίδα «Daily Mail» ότι δεν έχει πια την ίδια διάθεση. Η Αντζελίνα Τζολί θα συνεχίσει να έχει την επιµέλεια των παιδιών κι εκείνος θα µπορεί να τα βλέπει. Ο Νοξ και η Βίβιεν µόνο είναι 15 χρόνων ακόµη, αφού η Σίλο τον Μάιο θα ενηλικιωθεί, ο Μάντοξ είναι 22, ο Παξ 20 και η Ζαχάρα 19 χρόνων. Μετά τα 18, κάθε παιδί µπορεί να επιλέξει τη σχέση που θα έχει µε τον πατέρα ή τη µητέρα του. Ο Μπραντ Πιτ δεν παραδέχτηκε ποτέ το θέµα εθισµού του. Η Αντζελίνα Τζολί έλεγε, µέσω των κοινών τους φίλων, πως το µόνο που θέλει τόσα χρόνια είναι να θεραπεύσει την οικογένειά τους και να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Η γνωριµία Πιτ - Τζολί

Αν γυρίζαµε τον χρόνο πίσω; Αν θέλαµε να σκηνοθετήσουµε ένα τρέιλερ για το υπερφωτισµένο ειδύλλιο; Αρχισαν να βγαίνουν το 2005. Γνωρίστηκαν στα γυρίσµατα της ταινίας «Mr. and Mrs. Smith», ενώ εκείνος ήταν παντρεµένος µε την Τζένιφερ Ανιστον. Εκείνος δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι απάτησε την πρωταγωνίστρια από τα δηµοφιλή «Φιλαράκια», αλλά οι φήµες τον ήθελαν ζευγάρι µε την Αντζελίνα Τζολί πολύ προτού χωρίσει µε την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό. Οι «Brangelina» παντρεύτηκαν το 2014 στη Νότια Γαλλία και µεγάλωσαν τρία παιδιά µαζί: τη Σίλο και τα δίδυµα Βίβιεν και Νοξ, υιοθέτησαν τη Ζαχάρα και τον Παξ, ενώ ο Μπραντ Πιτ υιοθέτησε νόµιµα τον γιο που είχε υιοθετήσει η Αντζελίνα πριν γνωριστούν, τον Μάντοξ. Χώρισαν επεισοδιακά, σχεδόν κινηµατογραφικά, το 2016. Σε ιδιωτική πτήση µε µάρτυρες τα παιδιά τους. Η Αντζελίνα Τζολί έχει πει πως ο Μπραντ Πιτ υπήρξε βίαιος. Εκείνος δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Οι ίδιοι µιλούσαν µέσω των δικηγόρων τους. Τόσο για την κοινή επιµέλεια των παιδιών όσο και για το Chateau Miraval, τον αµπελώνα που είχαν κάποτε µαζί.

Η αγωγή του Πιτ για το οινοποιείο

Οταν η φωτογενής ηθοποιός πούλησε το µερίδιό της από το γαλλικό τους οινοποιείο στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ το 2021, ο Μπραντ Πιτ τη µήνυσε για παραβίαση της σύµβασης. Η επενδυτική εταιρεία της Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε µετά αγωγή 350.000.000 δολαρίων εναντίον του πρώην συζύγου της, υποστηρίζοντας ότι «σπατάλησε τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας» και ξόδεψε εκατοµµύρια δολάρια σε έργα µαταιοδοξίας. Τα νοµικά έγγραφα που κατέθεσε ο Μπραντ Πιτ το 2022 στο Ανώτατο ∆ικαστήριο του Λος Αντζελες δείχνουν ότι ο ίδιος έχει επενδύσει εκατοµµύρια στο οινοποιείο, καθιστώντας τον έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσµο.

Σύµφωνα µε την Page Six, υπάρχουν επίσηµα δικαστικά έγγραφα που δείχνουν ότι µέχρι το 2013 «η Αντζελίνα Τζολί σταµάτησε να συνεισφέρει συνολικά» για τις ανακαινίσεις, ενώ ο ταλαντούχος ηθοποιός έβαλε «χρήµατα και ιδρώτα» στην κοινή και εξαιρετικά κερδοφόρα επιχειρηµατική τους δραστηριότητα. Σήµερα η Αντζελίνα Τζολί «δεν τρέφει καµιά κακή διάθεση προς τον πρώην της», σύµφωνα µε τον δικηγόρο της. «Ελπίζει ότι τώρα θα σταµατήσει τις επιθέσεις του και θα βοηθήσει την οικογένειά τους να θεραπευτεί ιδιωτικά». «Ο Πόλεµος των... Ροζέ» φτάνει στο τέλος του. Η αυτοκρατορία Miraval θα συνεχίσει να µιλά γαλλικά µε αµερικανική προφορά. «Κάνουµε και οι δύο το καλύτερο δυνατό», έχει πει ο Μπραντ Πιτ στο παρελθόν. «Ακουσα έναν δικηγόρο να λέει: ‘‘Κανείς δεν κερδίζει στο δικαστήριο. Το θέµα είναι ποιος θα πληγωθεί περισσότερο’’. Αυτή είναι η µόνη αλήθεια». Σύντοµα στις κινηµατογραφικές αίθουσες;

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής