Oποια γυναίκα και να ήταν στη θέση της δεν θα ήθελε να ξαναδεί ροζ. Μετά την «Barbie», το απόλυτο μπλοκμπάστερ της χρονιάς (σκεφτείτε 1.400.000.000 δολάρια παγκοσμίως), η Μαργκότ Ρόμπι ετοιμάζει ταινία για το επιτραπέζιο παιχνίδι «Monopoly». Mπορεί να θησαυρίσει -και πάλι- ως παραγωγός και πρωταγωνίστρια, όπως συνέβη με το φιλμ για τη Mattel, αλλά δεν τη βλέπουμε να πηγαίνει για Oscar. Μπορεί και να μην την ενδιαφέρει. Γιατί η ξανθιά σούπερ σταρ πλέον μπορεί να είναι από τις ωραιότερες που ανέδειξε ποτέ το Χόλιγουντ, αλλά δεν είναι σίγουρα άπειρη, για να μην ξέρει τι μπορεί να αποφέρει κέρδη στο ταμείο. Πιο εύστοχο θα ήταν να λέγαμε πως έχει επιχειρηματικό δαιμόνιο.

Εκ του αποτελέσματος πια, δεδομένου πως η «Barbie» έγινε το όχημά της για να κατακτήσει τα πάντα όλα (τελικά). Και κάπως έτσι η εταιρεία της LuckyChap και οι μόνιμοι συνεργάτες της ετοιμάζονται να γυρίσουν μια φιλόδοξη περιπέτεια, εμπνευσμένη από το επιτραπέζιο παιχνίδι, με πυρήνα -ως γνωστόν- τα ακίνητα. Για μικρούς και μεγάλους;

Φυσικά. Επιπλέον, η Hasbro Entertainment, η εταιρεία που υποστηρίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα αναλάβει επίσης την παραγωγή. Οπότε, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Κι εμείς; Ως θεατές; Το «Monopoly» δεν θεωρείται τυχαία η πιο δημοφιλής μάρκα επιτραπέζιων παιχνιδιών στον κόσμο, με 99% παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Είναι διαθέσιμο σε τουλάχιστον 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, πουλώντας σχεδόν 500.000.000 αντίτυπα από το 1935 (!). Και το σενάριο; Θα δημιουργήσει μια αφηγηματική ιστορία για τον δισδιάστατο κόσμο ενός παιχνιδιού. Ποιος, για παράδειγμα, θα υποδυθεί τη μασκότ του παιχνιδιού, τον πλούσιο θείο Πένιμπαγκς; Ο Ράιαν Γκόσλινγκ; Πάλι; Περιμένουμε -γκαραντί- συναίσθημα, υψηλή αισθητική, χρώματα και σασπένς.

Η εταιρεία παραγωγής της φωτογενούς ηθοποιού έχει γυρίσει φιλμ όπως το «Ι, Tonya» και το «Promising young woman», όχι μόνο την «Βarbie», την ταινία-φαινόμενο. Και ας μη μας ενθουσίασε όλους. Το ταμείο άλλα έδειξε. Αυτή τη φορά θα δούμε στη μεγάλη οθόνη πώς ζωντανεύει ένα εμβληματικό παιχνίδι με διεθνή απήχηση για ολόκληρες γενιές. Ευκαιρίες για αφήγηση ιστοριών θα υπάρχουν πάντα. Η Ρόμπι μιλάει για ένα ιστορικό κομμάτι της λαϊκής κουλτούρας… Μια «Barbie» πάντα ξέρει να σου πει.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή τις 12/4