Για την αυτοαναφορικότητα και τους καβγάδες στην τηλεόραση απάντησε η Ναταλία Γερμανού, σε συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο «Τύπος TV» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στεναχωρήθηκες με κάτι από αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν φέτος για εσένα ή για την εκπομπή; Με αφορμή δηλώσεις και τοποθετήσεις σου, σχολιαστήκατε αρκετά.

«Και θα στεναχωρηθώ και θα απογοητευτώ και θα πικραθώ. Θα ξημερώσει μία άλλη μέρα όμως, και θα πω μέρος της δουλειάς είναι όλα. Έχουμε χάσει τη μπάλα όμως στο κομμάτι της αυτοαναφορικότητας της TV. Αντί να συνειδητοποιήσουμε και να θυμηθούμε το ρόλο μας, που είναι η ψυχαγωγία και η ενημέρωση του κόσμου, απαντάμε ο ένας στον άλλον, ασκούμε κριτική η μία εκπομπή στην άλλη. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της τηλεόρασης.


Κι αν ο κόσμος σηκώνει τα χέρια και μας ρίχνει ένα φάσκελο κάποιες φορές, είναι για να μας πει ότι πρέπει να σταματήσουμε να τη λέμε ο ένας παρουσιαστής στον άλλον. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει όλο αυτό. Το κοινό θέλει να ψυχαγωγηθεί ή να ενημερωθεί, να γελάσει ή να συγκινηθεί, όταν ανοίγει την τηλεόραση. Οπότε κι εμείς τη χάσαμε τη μπάλα και κάπου εκεί και εγώ μπλέχτηκα, όχι άθελά μου.


Δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Πάτησα τη μπανανόφλουδα και τοποθετήθηκα και απάντησα. Όταν το κατάλαβα, είπα “ώπα Ναταλία” και θυμήθηκα το ρόλο αυτής της εκπομπής», υπογράμμισε η Ναταλία Γερμανού.