Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας: "Ήξερε ότι φεύγει… μου είχε γράψει κάποια λόγια" - Συγκλονίζει η εξομολόγηση του γιου του Κώστα Χαρδαβέλλα (Βίντεο)
Όσα αποκάλυψε για τον πατέρα του
Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας συγκινεί μιλώντας για τον πατέρα του, Κώστα Χαρδαβέλλα, και τα λόγια που του έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του
Διαβάστε:Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας για τον πατέρα του Κώστα Χαρδαβέλλα: "Ήταν ένας πάρα πολύ τρυφερός άνθρωπος, ένας παιδικός χαρακτήρας" (Βίντεο)
Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας: Η παρακαταθήκη του πατέρα του Κώστα
Αναφερόμενος στα όσα του είχε διδάξει ο πατέρας του για τη ζωή και τις αξίες, ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας τόνισε πως πρόκειται για μια συμβουλή που τον συνοδεύει καθημερινά και έχει καθορίσει τον τρόπο σκέψης του.«Νομίζω σε όλες τις οικογένειες γίνεται αυτό. Είναι η στιγμή που καλείσαι λίγο να στηρίξεις τον άλλον άνθρωπο. Μεγαλώνοντας μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό κάτι το οποίο μου έλεγε. Το οποίο είναι ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις στη ζωή σου δεν είναι ούτε το να είσαι πετυχημένος, διάσημος, να βγάλεις λεφτά κλπ. Είναι να έχεις ένα καθαρό όνομα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μου άφησε. Ότι άφησε ένα όνομα το οποίο είναι καθαρό», είπε αρχικά.
Η απώλεια και το κενό που αφήνει
Στη συνέχεια, ο ίδιος περιέγραψε πώς βιώνει την καθημερινότητα χωρίς τον πατέρα του, εξηγώντας ότι πολλές φορές συνειδητοποιεί την απουσία του στις πιο απλές στιγμές της ζωής του.«Περισσότερο αυτό που θα έλεγα ότι μου λείπει είναι το γεγονός ότι είχα έναν άνθρωπο που, ξέρεις, μπορούσα σε μια οποιαδήποτε στιγμή να ρωτήσω τη γνώμη του για οτιδήποτε. Και είναι κάτι το οποίο όταν το έχεις, πολύ συχνά το θεωρείς δεδομένο. Και όταν το χάσεις είναι που ξαφνικά σκέφτεσαι “α, να τον πάρω… δεν μπορώ να το κάνω τώρα”. Και γενικά θεωρώ ότι το πένθος και η απώλεια δεν αντιμετωπίζονται με λογικούς τρόπους. Ο καθένας το αντιμετωπίζει διαφορετικά με τον τρόπο του».
Η προετοιμασία για το αναπόφευκτο
Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας αποκάλυψε επίσης ότι, λόγω της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για την απώλεια, καθώς είχε αντιληφθεί έγκαιρα την πορεία των γεγονότων.«Ξέραμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά τα στάδια τα πέρασα ενώ ήταν ακόμη εν ζωή. Η τελευταία φορά που τον είδα, είχε καταλάβει. Μου είχε γράψει: “Μη στεναχωριέσαι, θα μεγαλώσουμε μαζί”. Εγώ το εξέλαβα ότι εννοούσε πως τώρα φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να βλέπει τη ζωή μέσα από τα δικά μου μάτια», είπε συγκινημένος.
En