Τον γνωρίσαμε μέσα από την καθημερινή σειρά «Μπρούσκο» του Ανδρέα Γεωργίου στον Ant1. Φέτος όμως είναι η χρονιά του αφού ως Αλέξανδρος Μελάς, βιώνει την τεράστια επιτυχία της σειράς του Alpha  «Τατουάζ». Ο γοητευτικός πρωταγωνιστής που έχει κάψει πολλές καρδιές, πατάει γερά στα πόδια του και παρά τα 26 του χρόνια, έχει τα μυαλά μέσα στο κεφάλι του. Πως νιώθει για την επιτυχία της σειράς; «Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Αυτή την αποδίδω αρχικά στην συνταγή Γεωργού- Κούλη- Βάνα. Είναι  ένα τρίο το οποίο έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση αρχικά με το Μπρούσκο. Τα πράγματα ήταν δύσκολα στην Ελλάδα και έτσι ευνοήθηκε μια Κυπριακή παραγωγή. Ο κόσμος κατάφερε να μάθει την δουλειά που κάνουμε. Όσο για το Τατουάζ, ευχαριστώ το κοινό που είναι φανατικό. Είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που θεωρώ πως δεν έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση ενώ συχνά βλέπουμε στο εξωτερικό. Υπήρχε άγχος γιατί ήθελα να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες όλων!»» εξηγεί στο Secret.  

Ο Στέφανος Μιχαήλ εξηγεί πως δεν ήταν ποτέ μοντέλο αλλά και πως ηθοποιός… δεν ήθελε να γίνει: «Δεν ήταν το όνειρό μου να γίνω ηθοποιός. Πήγα στο εξωτερικό, σπούδασα, γύρισα πίσω και ξεκίνησα κάποια μαθήματα υποκριτικής. Γνώρισα και κάποιους ανθρώπους από τον χώρο, κάποιους συμμαθητές που ασχολούνταν με αυτό και έτσι ξεκίνησα… Με έναν μικρό ρόλο στην τηλεόραση πριν από εφτά χρόνια όταν γνώρισα και τον Κούλη Νικολάου. Στα «Άσπρα μπαλόνια» γνώρισα και τον Ανδρέα Γεωργίου, και από τότε έχουμε μια αδερφική σχέση, είμαστε πολύ δεμένοι.»  Πάω  τη κουβέρτα στο Survivor. Έκανε πρεμιέρα και μάλιστα δυνατή αφού έφτασε το 55% Αισθάνεται απειλή; «Τα ριάλιτι που γίνονται είναι μια φούσκα, όλα τα κανάλια έχουν γεμίσει ριάλιτι και talent show. Ο κόσμος έχει αρχίσει να τα βαριέται. Είχαμε το Nomads  που το φοβόντουσαν και είδατε τι έγινε. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα  για το τι θα ακολουθήσει. Όχι δεν νιώθω απειλή από το Survivor. Το Τατουάζ έχει σταθερό κοινό  που δεν θα το αφήσει» εξηγεί, ωστόσο ένας νικητής ριάλιτι, ο Γιώργος Αγγελόπουλος που γνωρίσαμε μέσα από το Survivor  θα «μπει» στη σειρά. Τι έχει να πει γι αυτό ο Στέφανος Μιχαήλ; « Ακόμα δεν έχουμε συνεργαστεί γιατί δεν είχαμε μαζί σκηνή όμως το βλέπω σαν κάτι θετικό που θα είναι στην ομάδα μας. Τον υποδεχτήκαμε όλοι με ανοιχτές αγκάλες» παραδέχεται.

Οι θαυμάστριές του αμέτρητες. Τον έχουν φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση; «Τις ευχαριστώ που με θαυμάζουν και με στηρίζουν. Εγώ είμαι ντροπαλός σαν χαρακτήρας, υπάρχουν φορές που νιώθω περίεργα  αλλά το γυρνάω στο χιούμορ στην πλάκα» δηλώνει. Πως ήταν οι ερωτικές σκηνές με τη Δανάη Παππά την οποία δεν γνώριζε πριν; «Στη αρχή όταν πρέπει να συνεργαστείς για πρώτη φορά με κάποιον  που δεν ξέρεις και έχεις και ερωτικές σκηνές, είναι παγωμένο το κλίμα, περίεργο. Μέχρι βέβαια να σπάσει ο πάγος.  Η Δανάη είναι εξαιρετική κοπέλα και προσαρμόστηκε αμέσως στον ρόλο που της δόθηκε. Ήταν μεγάλο βάρος για εκείνη, στην αρχή ήταν αρκετά αγχωμένη»  Το… «καλάμι» το καβάλησε λόγω της μεγάλης επιτυχίας; «Είμαι πιο προσγειωμένος τώρα μπορώ να σου πω.  Χωρίζω την τηλεόραση από την πραγματική ζωή.  Είναι μια λεπτή γραμμή την οποία δεν πρέπει να την περνάς και είναι δύσκολο να κρατήσεις την ισορροπία. Δεν με άλλαξε το βάρος της επιτυχίας γιατί ήρθε σταδιακά στη ζωή μου, σιγα σιγά…» παραδέχεται. Χτυπάει η καρδιά του για κάποια γυναίκα; «Αυτή τη περίοδο όχι δεν είμαι ερωτευμένος. Ο έρωτας είναι κάτι πολύ όμορφο αλλά λόγω της πίεσης της δουλειάς δεν ξέρω  αν θα μπορούσαν να τον χαρώ όπως θα έπρεπε» λέει. Τέλος του ζητώ να μας πάει λόγο παρακάτω… τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Τατουάζ;  «Θα υπάρξουν εμπόδια στο ζευγάρι αλλά θα δούμε και μεγάλες ανατροπές. Μια από αυτές αφορά την Τατιάνα»