Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από την επικίνδυνη σκηνή που έπρεπε να γυρίσει η Ούμα Θέρμαν για το Kill Bill (2002), o σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο έλαβε θέση και παραδέχθηκε την ευθύνη του. 

Η ηθοποιός είχε αναρτήσει στο Instagram της βίντεο από τρακάρισμά της στα γυρίσματα για την ταινία, κατά τα οποία υποχρεώθηκε να οδηγήσει η ίδια αυτοκίνητο σε διαδρομή που δεν ήταν απολύτως ασφαλής και δοκιμασμένη -μεταξύ άλλων, με επαρκή ταχύτητα ώστε... να ανεμίζουν καλά τα μαλλιά της για το πλάνο. 

Μιλώντας την Τρίτη στο Deadline, ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε πως «έφταιγε που την έβαλε σε εκείνο το αυτοκίνητο», έστω κι αν τόνισε πως «δεν έφταιγε με τον τρόπο που το εννοούν» όσοι τον κατηγορούν. 

Λέγοντας πως πρόκειται για «το πράγμα που μετανιώνει περισσότερο στη ζωή του», ο Ταραντίνο εξήγησε: «Της είπα πως δεν υπήρχε πρόβλημα. Της είπα πως ήταν μία ευθεία. Της είπα πως ήταν ασφαλές. Δεν ήταν. Έκανα λάθος», προσθέτοντας πως τελικά η πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει το αυτοκίνητο άλλαξε χωρίς να προηγηθεί έλεγχος. 

«Δεν την ανάγκασα να μπει σε εκείνο το αυτοκίνητο, μπήκε επειδή με εμπιστευόταν. Και με πίστεψε» είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.