Δυσοίωνο είναι το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ της Ελλης Στάη και του Open του Ιβάν Σαββίδη, με τις σχετικές πληροφορίες του Secret να βαίνουν προς επιβεβαίωση πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικώς είχε υπολογιστεί (και συγκεκριμένα το προσεχές φθινόπωρο). Βλέπετε, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Παιανία, είναι πολύ πιθανό στη συγκεκριμένη περίπτωση να εφαρμοστεί το χειρότερο σενάριο απ’ όσα σας περιγράφαμε τις προηγούμενες εβδομάδες, που δεν είναι άλλο από την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στην προοπτική επιτάχυνσης των αρνητικών εξελίξεων σε ό,τι έχει να κάνει με την πάλαι ποτέ «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων είναι φυσικά το κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό στίγμα που δίνει το Open στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όσο και για την κρίσιμη προσεχή αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δεν λέει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά ποσοστά, ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις της ενημερωτικής εκπομπής «Open Mind», που παρουσιάζει η έμπειρη ανκοργούμαν.

Παράλληλα, επ᾽ουδενί κερδήθηκε το στοίχημα έναντι του ανταγωνισμού αναφορικά με τα ποσοστά που συγκέντρωσε το Open τις δύο εκλογικές βραδιές, τα οποία απείχαν παρασάγγας από τους αρχικούς στόχους. Ως εκ τούτου, όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοικτά, ενώ εσχάτως καθίσταται ακόμα πιο ασφυκτική η πίεση που ασκείται από τους ανθρώπους του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο δίδυμο Καλημέρη - Μιχαλέλη. Πολλώ δε μάλλον από την ώρα που η πλευρά Σαββίδη επιδεικνύει ξεκάθαρη διάθεση περικοπής των λειτουργικών δαπανών, όχι μόνο στον νεοσύστατο τηλεοπτικό σταθμό της Παιανίας, αλλά και στο «Εθνος».