Τρίβουν τα χέρια τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι (ιδιαίτερα οι πασοκογενείς) για τις τελευταίαιες εξελίξεις στο mediaκό τοπίο της Θεσσαλονίκης και δη στα κρατικά ΜΜΕ, καθώς αναμένεται σήμερα η ΝΔ διά του επικεφαλής της ΕΡΤ κ. Ζούλα να... υποκλιθεί στην μακρά κυριαρχία τους τοποθετώντας τον Φίλιο Σταγκο ως γενικό διευθυντή στην ΕΡΤ3.

Και βέβαια, τρίβουν τα χέρια τους, όχι τόσο επειδή θεωρούν ότι θα έχουν προνομιακή μεταχείριση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτόν δημοσιογράφοι εντός της ΕΡΤ3 (που το θεωρούν), αλλά κυρίως, επειδή... θα «γλεντάνε» τους κεντροδεξιούς συναδέλφους τους. Για το γεγονός ότι ότι εμμέσως πλην σαφώς και εμπράκτως, η ΝΔ εκπέμπει το μήνυμα πως δεν αισθάνεται ότι έχει άξια πρόσωπα για να απευθυνθεί στο δημοσιογραφικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης που να έχουν συνάφεια με τον ιδεολογικό της χώρο, για αυτό καταφεύγει στην «δεξαμενή» εκείνων που συστηματικά βρέθηκαν απέναντί της (στην επιεικέστερη αποτύπωση) όλα τα προηγούμενα χρόνια, για την πλέον «εμβληματική» δημοσιογραφική -αλλά και πολιτικών συμβολισμών- θέση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3. Το μήνυμα εκπέμπεται. Και το μήνυμα ελήφθη, όπως σχολιάζουν ουκ ολίγοι Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι στα «πηγαδάκια» τους. Εντός και εκτός ΕΡΤ3...

Όχι πως ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (τα δημοτικά ΜΜΕ) Φίλιος Στάγκος δεν έχει το βιογραφικό που να υποστηρίζει την επιλογή. Το έχει. Δεν είναι αμελητέα η δημοσιογραφική του πορεία. Κάθε άλλο.

Στη Θεσσαλονίκη όμως, είναι γνωστό πια, πως το κυριότερο στοιχείο του... βιογραφικού του, που βαραίνει αρκετά, ώστε να προσπεράσει και τις αντιδράσεις που υπήρξαν και από το μέρος του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, είναι η μακρά προσωπική γνωριμία με τον επικεφαλής της ΕΡΤ κ. Ζούλα, που στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται...

Όπως τον εμπιστευόταν και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για την καλή προβολή όλων των επιλογών του, έως και της από μέρους του υποστήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη διπλωματία των κολλητών με τον Ζόραν Ζάεφ... Και τώρα τον εμπιστεύεται και η κυβέρνηση της ΝΔ.