Αυτό το συγκεκριμένο έργο για τη Μικρασιατική εκστρατεία πιστεύω ότι θα αρέσει πιο πολύ στους αναγνώστες από το πρώτο που προσφέρατε το καλοκαίρι, το «Θαύμα των Ελλήνων», γιατί είναι ακόμη πιο γλαφυρό.

Αυτή η εκστρατεία η μικρασιατική, αρχικά με τη νικηφόρα προέλαση του ελληνικού στρατού για δυο χρόνια αλλά και με την τελική δυστυχώς καταστροφή, είναι από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα του ελληνισμού. Η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας επειδή είναι απλή και άμεση το κείμενο γίνεται κατανοητό όχι μόνο από ειδικούς αλλά και από ευρύ κοινό και πιστεύω ότι όσα χρόνια και αν περάσουν αυτά τα γεγονότα καλό είναι να τα γνωρίζουμε. Για τον πατέρα μου το βασικό ήταν ο αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, βάσει αυτών των συμπερασμάτων να κρίνει το παρελθόν αλλά και καταστάσεις σύγχρονες. Αυτό που τον ένοιαζε περισσότερο ήταν να αποφεύγουμε τους διχασμούς, αυτό ήταν το κύριο άγχος και μέλημά του.

Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα βιβλίο που θα αρέσει πάρα πολύ στους αναγνώστες. Καλύπτει μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο το συγκεκριμένο έργο, από το 1915 περίπου με την καταστροφή της Φώκαιας και φτάνει μέχρι το 1930 με το ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας. Και αυτό ακριβώς είναι το διαφορετικό, γιατί έχουν γραφτεί άπειρα πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα.