Tρεις ισχυρές οικογένειες της Μάνης μπλέκονται σε έναν φαύλο κύκλο μίσους και εκδίκησης που γυρνά το χρόνο αρκετές δεκαετίες πίσω… Στη «Γη της Ελιάς» κρύβονται θανάσιμα μυστικά, τρομερές ιστορίες από το παρελθόν, κάποιοι έρωτες προσπαθούν να θαφτούν στο χώμα και άλλοι γεννιούνται με γερές ρίζες, όπως αυτές του αειθαλούς δέντρου-συμβόλου της ελληνικής γης.


Η νέα, μεγάλη παραγωγή σε σκηνοθεσία Αντρέα Γεωργίου και σενάριο Βάνας Δημητρίου έρχεται την επόμενη τηλεοπτική περίοδο στο Μεγάλο Κανάλι με μια πλειάδα λαμπερών προσώπων στους πρωταγωνιστικούς ρόλους:
Αφροδίτη Λιάντου (κόρη της Εβελίνας Παπούλια), Liam Ireland, Νίκος Γαλανός, Αφροδίτη Κουλικάκου, Άντζελα Γκερέκου, Μάξιμος Μουμούρης, Τάσος Ιορδανίδης, Πασχάλης Τσαρούχας, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Παρτσαλάκης, Σπύρος Ιωαννίδης, Γιάννης Κρητικός, Δώρα Χρυσικού, Στέλλα Φυρογένη και πολλοί άλλοι.


Η «Γη της Ελιάς» σηματοδοτεί και την επιστροφή στη μικρή οθόνη μιας μεγάλης κυρίας της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Ο λόγος για τη Μάρω Κοντού, που συμφώνησε για ρόλο-έκπληξη με τον Αντρέα Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία on camera της Μάρως Κοντού με τον Νίκο Γαλανό. Καθώς μια άλλη, τα χρυσά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, ακυρώθηκε στο παρά πέντε.



Όπως χαρακτηριστικά είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Νίκος Γαλανός, εκείνος επρόκειτο να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη», αλλά τελικά ο ρόλος κατέληξε στον Αλέκο Αλεξανδράκη.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Παρασκευή 16 Απριλίου