Η 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη βιάζεται από δύο νεαρούς άνδρες σε κατοικία που βρίσκεται σε απόμερη περιοχή της Ρόδου. Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί, ο ένας με καταγωγή από το νησί και ο άλλος από την Αλβανία, τη μεταφέρουν, σχεδόν αναίσθητη μέσα σε ένα φορτηγάκι σε ερημική, γκρεμώδη περιοχή του νησιού και την πετάνε στη θάλασσα. Οπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμα ζωντανή όταν ρίχτηκε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Η δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας σοκάρει τη χώρα. Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος, ανατριχιαστικές. Οι
Καταγραφη
Δύο νεαροί, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, βιάζουν σε απομακρυσμένη κατοικία της Ρόδου την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και την πετάνε ζωντανή στη θάλασσα από γκρεμώδη περιοχή
δύο δράστες αρχικά ομολογούν. Στη συνέχεια προσπαθούν να σπιλώσουν το θύμα και να ρίξουν ο ένας το μερίδιο της ευθύνης στον άλλον. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν πείθεται. Η ποινή θα είναι καταπέλτης, καθώς καθένας εκ των δύο δραστών θα καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών τον Μάιο του 2020.

Ωστόσο, η ηχηρή φωνή που ύψωσαν ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη, ζητώντας η κόρη τους να είναι το τελευταίο θύμα έμφυλης βίας στην Ελλάδα δεν εισακούστηκε..

Ακολουθούν κι άλλες, πολλές, γυναίκες, η Καρολάιν, η Γαρυφαλλιά και τόσες άλλες. Θύματα έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας. Πρόκειται για τον πιο σκληρό τρόπο εκδήλωσης μιας βίαιης συμπεριφοράς, βαθιά ριζωμένης σε νοοτροπίες και πρότυπα, που βάζει τις γυναίκες σε υποδεέστερη θέση.

Ο κατάλογος είναι μακρύς

Και μπορεί τα πρόσωπα των δραστών της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη να ήταν άγνωστα στο πανελλήνιο, ωστόσο η εικόνα του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς έγινε μέσα σε λίγες ώρες οικεία σε όλη τη χώρα.

Ο 33χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου και αφού είχε σκηνοθετήσει, αριστοτεχνικά, την εισβολή ληστών στη μονοκατοικία τους στα Γλυκά Νερά, βγήκε σε πανελλαδική σύνδεση και το «έπαιξε»... τεθλιμμένος χήρος.
glykanera_zeugari_instagram1
Η απίστευτη μανία των δραστών, οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, η ασήμαντη αφορμή για τον φόνο και τα θολά σημεία, όπως στην περίπτωση της Καρολάιν
Χρειάστηκε να περάσουν 37 ημέρες για να ομολογήσει το έγκλημά του. Να πει, δηλαδή, ότι εκείνος έπνιξε τη σύζυγό του στον ύπνο της και όχι κάποιος αδίστακτος ληστής. Η Καρολάιν βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, με το ενός έτους μωρό της να την ακουμπά. Η Λυδία ήταν μόλις 11 μηνών. Εκείνος, ο δολοφόνος της, βρισκόταν λίγα μέτρα δίπλα της.

Ο λόγος της δολοφονίας της Καρολάιν από τον 33χρονο πιλότο είναι μέχρι και σήμερα θολός, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι όλα έγιναν λόγω της έντασης που επικρατούσε εκείνο το βράδυ ανάμεσά τους.

Βέβαια, πειστικές απαντήσεις μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει, ούτε για το γιατί τοποθέτησε την κόρη του πάνω στο πτώμα της γυναίκας του ούτε για τον λόγο που σκότωσε και το σκυλάκι της Καρολάιν ούτε, φυσικά, για το τι τον οδήγησε να πει ψέματα και να στήσει ένα σκηνικό ληστείας στη μονοκατοικία των Γλυκών Νερών.

Ο 33χρονος στην ανατριχιαστική ομολογία του στους αστυνομικούς περιέγραψε στις 17 Ιουνίου 2021 για το πώς «σκηνοθέτησε» το σκηνικό της ληστείας: «Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα χέρια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια, με το σπάγκο έδωσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ, πήρα τη μικρή από τον καναπέ όπου κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στην Καρολάιν. Η μικρή κοιμόταν».

«Οταν έπεσε στο νερό, ήταν ζωντανή»

Μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 στη Φολέγανδρο. Ενα νεαρό ζευγάρι περνάει τις πρώτες του διακοπές μαζί. Η 26χρονη Γαρυφαλλιά και ο 30χρονος Δημήτρης κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στο νησί. Η κατάληξη αυτών των διακοπών, ωστόσο, είναι τραγική. Η νεαρή κοπέλα, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, εντοπίζεται νεκρή μέσα στη θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου. Για περίπου 28 ώρες ο 30χρονος σύντροφος της αγνοείται. Οταν εντοπίζεται, οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, όπου ομολογεί ότι τη δολοφόνησε κατά τη διάρκεια ενός καυγά τους. Οπως ισχυρίζεται ο 30χρονος, είχε συνεχείς καυγάδες με τη Γαρυφαλλιά. Ακόμα ένας ήταν αυτός που οδήγησε στο έγκλημα, την περασμένη Παρασκευή, αφού πρώτα έβγαλε το αυτοκίνητο εκτός δρόμου και το έριξε στα βράχια.

Ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω από το αυτοκίνητο και φώναζε βοήθεια, ο 30χρονος την έσπρωξε µε αποτέλεσµα αυτή να χτυπήσει σε βράχια και µετά να καταλήξει στη θάλασσα.

Η Γαρυφαλλιά όταν έπεσε στο νερό, ωστόσο, ήταν ζωντανή. Ο κατηγορούµενος, παρότι βούτηξε να τη βρει, την είδε αναίσθητη και, αντί να τη βοηθήσει, σηκώθηκε και έφυγε.

Άγρια συζυγοκτονία που σόκαρε τη χώρα

1
Στη Μακρινίτσα ο εν διαστάσει σύζυγος της 28χρονης Κωνσταντίνας εισβάλλει στο πατρικό της σπίτι και τη μαχαιρώνει στα πλευρά και στην κοιλιά, σκοτώνοντας και τον αδελφό της
Πριν από την Καρολάιν και τη Γαρυφαλλιά, ήταν η Κωνσταντίνα. Στις 5 Απριλίου 2021, ο εν διαστάσει σύζυγος της 28χρονης Κωνσταντίνας εισβάλει στο πατρικό της σπίτι στη Μακρινίτσα του Βόλου και τη µαχαιρώνει στα πλευρά και στην κοιλιά. Η νεαρή γυναίκα υποκύπτει λίγο αργότερα στα τραύµατά της. Την ίδια τύχη µε την Κωνσταντίνα έχει και ο 30χρονος αδελφός της, τον οποίο επίσης µαχαίρωσε άγρια ο δράστης. Η νεαρή γυναίκα φώναζε για «βοήθεια», αλλά κανείς δεν µπόρεσε να τη γλυτώσει από τη µανία του άλλοτε αγαπηµένου της και πατέρα του παιδιού της. Ο δράστης, σύµφωνα µε τις µαρτυρίες συγγενών και φίλων της Κωνσταντίνας, της ασκούσε ψυχολογική και σωµατική βία και αυτός είναι ο λόγος που είχε εγκαταλείψει το σπίτι της και ζούσε µε τους γονείς της.


«Ξύλο μέχρι θανάτου»

Η Ελένη βρέθηκε µέσα σε µία λίµνη αίµατος. Εξω από το διαµέρισµά της, στην Αγία Βαρβάρα. Ηταν 4 Ιουνίου 2021. Η γυναίκα στα 64 της έτη ζούσε για χρόνια µέσα σε ένα καθεστώς φόβου και απειλών, οι οποίες, τελικά, έγιναν πραγµατικότητα.

Οι γείτονες άκουσαν το βράδυ εκείνης της Πέµπτης έναν παράξενο ήχο. Ωστόσο, στην αρχή κανένας δεν κατάλαβε ότι ήταν πυροβολισµός.

Αµφιβολίες δεν υπήρξαν. Ολοι από την αρχή κατάλαβαν ότι πρόκειται για µια εγκληµατική ενέργεια, µια δολοφονία, µια γυναικοκτονία, ακόµα.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι δράστης ήταν ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος, µάλιστα, είχε και το θράσος να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι η συµπεριφορά του θύµατος ήταν απαράδεκτη.

Ωστόσο, οι φίλες της Ελένης αποκάλυψαν την αλήθεια, τον εφιάλτη που βίωνε η 64χρονη, αφού, όπως είπαν, «όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο. Το ζευγάρι, που είχε χρόνιες διαµάχες, είχε καταλήξει στα δικαστήρια, αλλά τελικά ο 75χρονος αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της σχέσης τους µε µία σφαίρα.

3
Δύο γυναίκες δολοφονούνται -από τον εν διαστάσει σύζυγο της μίας από πυροβολισμούς, την ώρα που βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητο, σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Κάτω Κηφισιά, όπου και εργάζονταν.

«Έγκλημα στο σούπερ μάρκετ»

Στις 18 Μαρτίου 2020 δύο γυναίκες δολοφονούνται από πυροβολισµούς, την ώρα που βρίσκονται µέσα σε αυτοκίνητο, σε πάρκινγκ σούπερ µάρκετ, στην Κάτω Κηφισιά, όπου και εργάζονταν. ∆ράστης της διπλής ανθρωποκτονίας ο εν διαστάσει σύζυγος ενός εκ των δύο θυµάτων. Ο δολοφόνος είναι αστυνοµικός. Η αιτία του διπλού φονικού είναι οι διαφορές του δράστη µε την εν διαστάσει σύζυγο, µε την οποία ζούσαν χωριστά τα τελευταία τρία χρόνια. Εκείνος φέρεται το τελευταίο διάστηµα να επιδίωκε επανασύνδεση. Εκείνη δεν ήθελε και είχε αφοσιωθεί στην εργασία της και στα παιδιά της, τα οποία ζούσαν µαζί της. Ο αστυνοµικός ψύχραιµα σχεδίασε τη δολοφονία της. Μάλιστα, επιδίωκε εξαρχής να σκοτώσει και τη φίλη της, καθώς, όπως φέρεται να οµολόγησε στους συναδέλφους του, θεωρούσε ότι εκείνη έβαζε λόγια στην εν διαστάσει σύζυγό του.
















«Τη βίασε και τη σκότωσε»

Καλοκαίρι 2019. Χανιά. Η Σούζαν Ιτον είναι Αµερικανίδα καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας και βρίσκεται στο νησί για ένα επιστηµονικό συνέδριο. Στις 2 Ιουλίου 2019,
2
Ενας 27χρονος στα Χανιά χτυπάει με το αυτοκίνητό του, βάζει αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και μεταφέρει σε μια σπηλιά στο Μάλεμε την Αμερικανίδα καθηγήτρια Σούζαν Ιτον. Εκεί τη βιάζει περισσότερες από μία φορές και τη δολοφονεί
ενώ έχει βγει για τζόγκινγκ, εξαφανίζεται. Οπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, ένας 27χρονος ντόπιος τη χτύπησε µε το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτµπαγκάζ και τη µετέφερε σε µια σπηλιά στο Μάλεµε. Εκεί τη βίασε περισσότερες από µία φορές και τη δολοφόνησε. Το σώµα της το πέταξε σε ένα φρεάτιο το οποίο αποτελούσε καταφύγιο κατά τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο. Λίγες ηµέρες µετά, εντοπίστηκε σε αποσύνθεση η σορός της. Ο δράστης συνελήφθη και οµολόγησε τις πράξεις του.