Η τηλεοπτική επιστροφή της µε το «Τι λες τώρα!» στο πλευρό της Κατερίνας Καραβάτου συζητήθηκε πολύ και όχι άδικα. Η Μαρία Ηλιάκη επέστρεψε ξαφνικά, αφού όλα την οδήγησαν να πει το «ναι» σε µια πρόταση που τα είχε όλα: την καλή της φίλη, Κατερίνα Καραβάτου, ένα κανάλι που πάντα ήθελε να γίνει µέρος του και έναν ρόλο που τον ξέρει πολύ καλά.

Λίγο καιρό µετά την πρεµιέρα της εκποµπής, η αγαπηµένη παρουσιάστρια µιλά στο «Secret» για τη ζωή της και εξηγεί τι είναι αυτό που την τροµάζει, αλλά και την κάνει ευτυχισµένη. «Η κόρη µου µού δίνει µεγάλη χαρά, µε γεµίζει ευτυχία. Μπορεί βέβαια να είµαι άυπνη, αλλά χαλάλι της. Η αλήθεια είναι πως τα περίµενα πολύ πιο δύσκολα τα πράγµατα, αλλά δεν έχω παράπονο...», εξηγεί.

Όσοι γνωρίζουν τη Μαρία µιλούν για ένα κορίτσι συνεπές, µε πρόγραµµα. «Έτσι θέλω να µεγαλώσει το παιδί µου, όµως τώρα που είναι µικρή... λιώνω! Είµαι πολύ του προγράµµατος, αλλά, αν κλάψει, δεν είµαι ο τύπος της µαµάς που την αφήνει να κλαίει. Όταν µεγαλώσει, θα είναι πιο εύκολο να τη βάλω σε πρόγραµµα», δηλώνει.

Κεφάλαιο «τηλεόραση»: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί πως θα είµαι φέτος στην τηλεόραση. Φυσικά µου έλειπε, αλλά όπως λείπει σε έναν εργαζόµενο η δουλειά του. Την κάνω πολλά χρόνια, δεν είµαι τυχαία εδώ, το επέλεξα, το διάλεξα, το αγαπώ αυτό που κάνω και µου πέρναγε από το µυαλό πως πρέπει να ξαναγυρίσω, γιατί είµαι πολύ µικρή να το αφήσω. Όµως δεν ήταν στα άµεσα σχέδιά µου, δεν µε είχε πιάσει το άγχος. Αλλά εκεί που δεν το σχεδιάζεις, τα αποφασίζεις και γίνονται», παραδέχεται.

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ. Την απόφαση την πήρε µαζί µε τον σύντροφό της, Στέλιο Μανουσάκη, του οποίου έχει την απόλυτη εµπιστοσύνη. «Το σκέφτηκα, το συζητήσαµε µε τον άντρα µου και µε παρότρυνε να το κάνω. Ηταν ένα συν για µένα στο να πω το ναι», εξηγεί, ενώ τονίζει πως σηµαντικό ρόλο έπαιξε και η Κατερίνα Καραβάτου. «Ηταν ένας από τους βασικούς λόγους που δέχτηκα. Με ξέρει καλά, την ξέρω και εγώ, γνωριζόµαστε από την αρχή. Επίσης σηµαντικό είναι πως η εκποµπή δεν είναι καθηµερινή, καθώς δεν θα µπορούσα να αντεπεξέλθω στους ρυθµούς του καθηµερινού».

Η Μαρία Ηλιάκη δεν κρύβει τη χαρά της που µπήκε στην οικογένεια του Mega. «∆εν είχα συνεργαστεί ποτέ µε το κανάλι και είµαι πολύ χαρούµενη, το αγαπούσα πολύ ως θεατής. Μου άρεσε η αισθητική του, οι παραγωγές του. Τώρα υπάρχει µια ωραία συναδελφικότητα, µια αλληλεγγύη, το να στηρίζουµε η µια εκποµπή την άλλη. Και χαίροµαι που συµµετέχω σε αυτό», λέει στο «S» και παραδέχεται πως είναι νουµεράκιας. «Τα νούµερα τα κοιτώ συνέχεια. Είµαι νουµεράκιας. Είµαι φαν. Βλέπω τα κοινά, τις αναλύσεις, τα τέταρτα. Πέρα από το άγχος που δηµιουργούν, έχουν και πολύ ενδιαφέρον όταν τα κοιτάς πιο αναλυτικά και βλέπεις τι αρέσει στον κόσµο...», εξηγεί.

Με τον Νίκο Μουτσινά υπήρξαν συνεργάτες, όµως τα τελευταία χρόνια έχουν αποµακρυνθεί, ενώ πρόσφατα υπήρξε ένα «πινγκ πονγκ» δηλώσεων, µε σπόντες. «∆εν θέλω να ξαναµιλήσω για τον Νίκο... Θα σου πω µόνο ότι κατά βάθος αγαπιόµαστε πολύ», είπε η όµορφη παρουσιάστρια.

Η πανδηµία την άγχωσε και ακόµα προσέχει πολύ, ενώ δεν επαναπαύεται. «Με άγχωσε, προβληµατίστηκα, ήµουν και µόνη 10 µήνες µακριά από τον σύντροφό µου, καθώς δεν µπορούσα να ταξιδέψω και δεν µπορούσαµε να βρεθούµε. ∆εν έχουµε ξεπεράσει τίποτα ακόµα και δεν έχω χαλαρώσει µέσα µου», δηλώνει, ενώ άγχος τής προκαλούν και όλα όσα συµβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, µε τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου. «Συζητούσα µε φίλη, που γέννησε και αυτή πρόσφατα, και λέγαµε πόσο µεγάλη ευθύνη είναι να µεγαλώνεις σωστά ένα παιδί, να είναι καλό στην κοινωνία και να προστατεύει κιόλας τον εαυτό του. Αυτό είναι το άγχος µου µε την κόρη µου: να αγαπάει τον κόσµο και να µάθει να προστατεύει τον εαυτό της. Οφείλουµε να είµαστε πολύ υποψιασµένοι ως γονείς και ως άνθρωποι. ∆εν µπορείς να έχεις εµπιστοσύνη στον διπλανό σου. Εχουν γίνει πολύ άγρια τα πράγµατα και αυτό µε φοβίζει», καταλήγει.