Από αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τη διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»!

Από αυτό το Σάββατο 08 Ιανουαρίου τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τη μοναδική σειρά της Larousse, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Ακόμα και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, οι χρήσιμοι οδηγοί της Larousse θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας, να επιδιορθώσετε αλλά και να κατασκευάσετε ό,τι χρειάζεστε για το σπίτι!

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο τον πρώτο τόμο: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ».

Με ξεκάθαρες και πλήρεις οδηγίες βήμα βήμα κι ένα σωρό μυστικά, για να πετύχετε όλα σας τα σχέδια.

Με περισσότερες από 400 φωτογραφίες, που θα σας δώσουν έμπνευση, πρωτότυπες ιδέες και τις καλύτερες πρακτικές λύσεις!

Θα βρείτε συμβουλές για να διαλέξετε τα σωστά υλικά, να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας, να προετοιμάσετε τις επιφάνειες. Πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά κάθε υλικού, τις προτεινόμενες χρήσεις του και τις σωστές επιλογές. Και ανάλογα το ύφος διακόσμησης που θέλετε να δώσετε, αναλάβετε από την αρχή ή αλλάξτε όλες τις επιστρώσεις του σπιτιού σας χωρίς να έχετε τίποτα να ζηλέψετε από έναν επαγγελματία!

Τεχνικές εφαρμογής ανάλογα με το είδος του προϊόντος:

  • Χρώματα και διακοσμητικά επιχρίσματα (tadelakt, ασβέστης κ.λπ.)
  • Ταπετσαρίες
  • Πλακάκια (στο πάτωμα ή στον τοίχο)
  • Παρκέ και ξύλινες επενδύσεις
  • Μοκέτες και φυσικές ίνες (κοκοφοίνικας, σιζάλ, μπαμπού κ.λπ.)
  • Λοιπές επιστρώσεις δαπέδου (σκυρόδεμα, PVC κ.λπ.)                                                                                               

Ακόμη,

Αυτό το Σάββατο 08.01 το Cook Magazine έρχεται στα Παραπολιτικά γεμάτο ελαφριές συνταγές με την υπογραφή του Σταύρου Βαρθαλίτη

1600Χ640_02

 

Αυτό τον μήνα στο Cook Magazine που κυκλοφορεί το Σάββατο 08.01 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά, ο Master Chef Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε για εσάς τις πιο ελαφριές συνταγές του για μετά τις γιορτές!

Λίγο μετά τα, πολλά, γιορτινά μας τραπέζια, ο αγαπημένος σεφ μας δίνει γευστικές, απλές λύσεις για μια νόστιμη και υγιεινή διατροφή! Ιδέες για το πρωινό, το σνακ, το γεύμα και φυσικά το γλυκό της ημέρας που θα μας βοηθήσουν να ξε-χάσουμε τα κιλά των γιορτών, χωρίς άγχος και με πολλή νοστιμιά!

Ελάτε λοιπόν να ετοιμάσουμε κέικ μπανάνας, μπάρες με χουρμάδες, πόριτζ με πράσινο μήλο, σπιτική γκρανόλα και τσιπς λαχανικών! Επίσης ψητούς λαχανοντολμάδες, ζουμερό κοτόπουλο με σπανάκι, απολαυστική κολοκυθόσουπα, βελουτέ σούπα κουνουπίδι, φακές με μανιτάρια, σολωμό με κινόα. Και φυσικά δεν θα μας λείψει και το γλυκάκι: Μους σοκολάτας με αβοκάντο, κέικ καραμέλας με ξηρούς καρπούς, δημητριακά με κρέμα λεμονιού και σοκολατάκια μάρτσιπαν με φυστίκι!

Ακόμη:

  • Τα στέκια των stars:

5 εστιατόρια και μπαρ που συχνάζουν οι αγαπημένοι σας ηθοποιοί

  • Γιατί τρώμε παραπάνω στις γιορτές

(και δεν το καταλαβαίνουμε);

  • Κλείστε τραπέζι, χωρίς ενοχές!

4 εστιατόρια που προσφέρουν γευστικά light πιάτα.

  • Hot & spicy:

Έτοιμα ροφήματα σοκολάτας και τσαγιού με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις

  • Winter Beauty: Φτιάξτε εύκολα και γρήγoρα lip ballm στην κουζίνα σας

 

Και μαζί,

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, για την παράσταση «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ».

1600Χ640_03

 

Το διάσημο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια από την 1η Δεκεμβρίου, στο θέατρο Αλίκη, με ένα ισχυρό θίασο γυναικών.

Η δράση εκτυλίσσεται με καταιγιστικό ρυθμό και ο συγγραφέας συνδυάζει με αριστοτεχνική δεξιότητα το θρίλερ, το μελόδραμα, το μυστήριο και τη φάρσα. Οι «8 γυναίκες» έχουν χαρακτηριστεί ως ένα κωμικό, αστυνομικό έργο, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνάει αυτή την απλή ετικέτα και αποδεικνύει τελικά ότι εμπεριέχει όλες τις μορφές θεάτρου. Με διάθεση σάτιρας των παγιωμένων αστικών προτύπων, με τάση διακωμώδησης των στερεότυπων της κοινωνίας και με μία διαρκή έμφαση στην αριστοκρατική, πλην όμως τόσο επικίνδυνη λατρεία της μεγαλοαστικής τάξης για το χρήμα, το έργο μετουσιώνεται σε ένα σαρκαστικό κοινωνικό σχόλιο. Ίσως γι’ αυτό  παραμένει το ίδιο δημοφιλές για περισσότερα από 70 χρόνια, δηλαδή από το τέλος της δεκαετίας του ’50, όταν οι «8 γυναίκες» συστήθηκαν πρώτη φορά στο κοινό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στα πιο ωραία κείμενα της κλασσικής γαλλικής λογοτεχνίας και διδάσκεται και στα γαλλικά  πανεπιστήμια, στη θεατρολογία!

Στη σκηνή του Αλίκη, τις «8 γυναίκες», που αντιμετωπίζουν μια απροσδόκητη δολοφονία ένα βράδυ, κάποιων Χριστουγέννων, υποδύονται (κατ΄αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη, Νικολέττα Κοτσαηλίδου, Άννα Κωνσταντίνου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Μαρίνα Ψάλτη.

Η ιστορία:

Το έργο διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη έπαυλη, παραμονή Χριστουγέννων.

Με αφορμή την οικογενειακή γιορτή, βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, η Γκάμπυ, σύζυγος του μεγαλοεργοστασιάρχη Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζάνα και Κατρίν, η γεροντοκόρη κουνιάδα του, Αυγουστίνα, η πεθερά του, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ και το υπηρετικό τους προσωπικό. Η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Η αστυνομία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, δε μπορεί να φτάσει και η συνύπαρξη των γυναικών αρχίζει να ξερνά μυστικά και ψέματα για τη σχέση τους με τον άτυχο νεκρό.

Και οι «8 γυναίκες» του… τον κλαίνε άραγε; Όχι ακριβώς. Ταράζονται, λιποθυμούν, υποπτεύονται η μία την άλλη και σφάζονται με το γάντι, όπως ακριβώς ταιριάζει στις κυρίες της τάξης τους. Υποκρίτριες, παραδόπιστες, άπιστες, διεφθαρμένες. Όλα τα επίθετα τους ταιριάζουν. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπήρξαν και θύματα; Μπορεί; Τώρα όμως αγωνιούν για τον άγνωστο δολοφόνο, που όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι σίγουρα ανάμεσά τους. Ποια μπορεί να είναι; Όλες μοιάζουν ένοχες και όλες αθώες την ίδια στιγμή!

Θέατρο ΑΛΙΚΗ (Αμερικής 4, Αθήνα)

Τρόποι εξαργύρωσης του κουπονιού:

Α. Mε την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, (10:00 - 18:00. Τηλ. επικοινωνίας 211 1000365). *Εκτός Δευτέρας.

Β. στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης στη Viva:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-aliki/8-gynaikes/

με τη χρήση του κωδικού aliki.

Η προσκόμιση του κουπονιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.

Το κουπόνι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή του ενός (1). Ισχύει για τις παραστάσεις ΣΑΒΒΑΤΟ 1/1 ώρα 21:00, ΚΥΡΙΑΚΗ 2/1και 9/1 ώρα 20:00, ΤΡΙΤΗ 4/1 ώρα 21:00, ΤΕΤΑΡΤΗ 5/1 και 12/1 ώρα 20:00, ΠΕΜΠΤΗ 6/1 και 13/1 ώρα 21:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/1 και 14/1 ώρα 21:00, Σάββατο 8/1 ώρα 18:00 και 21:00.

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

 «α) Κάθε αντίτυπο του φύλλου της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» της 30-12-2021 και 08-01-2022 θα περιέχει ένα (1) κουπόνι του οποίου ο κάτοχος-αναγνώστης της εφημερίδας, θα κάνει χρήση του κατά την αγορά εισιτηρίων για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης “8 Γυναίκες”, η οποία προβάλλεται στο θέατρο “Αλίκη”, οδός Αμερικής, αρ. 4, στην Αθήνα, άπαξ, η οποία θα προβάλλεται στο ανωτέρω θέατρο, για τις εξής ημέρες: Σάββατο 1/1 ώρα 21:00, Κυριακή 2/1 και 9/1 ώρα 20:00, Τρίτη 4/1 ώρα 21:00, Τετάρτη 5/1 και 12/1 ώρα 20:00, Πέμπτη 6/1 και 13/1 ώρα 21:00, Παρασκευή 7/1 και 14/1 ώρα 21:00 και Σάββατο 8/1 ώρα 18:00 και 21:00, προκειμένου να προμηθευτούν δύο (2) εισιτήρια για την ανωτέρω παράσταση στην τιμή του ενός (Τιμή εισιτηρίου: Α΄Ζώνη 18 Ευρώ, Β’ Ζώνη  15 Ευρώ, Σάββατο Α΄Ζώνη 20 Ευρώ, Β΄Ζώνη 18 Ευρώ Α΄Ζώνη 20 Ευρώ, Β’ Ζώνη  18 Ευρώ, VIP 25 Ευρώ, Σάββατο απογευματινή γενική είσοδος 18 Ευρώ, Σάββατο βραδινή: Α' Ζώνη 22 Ευρώ και Β' Ζώνη 20 Ευρώ).

β) Το κουπόνι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή του ενός (1), για την θέαση της ανωτέρω θεατρικής παράστασης και μπορεί να γίνει χρήση του άπαξ. Η εξαργύρωση του κουπονιού θα γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 14/1 με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, καθημερινώς από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00. Τηλ. επικοινωνίας 211 1000365, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης στη Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-aliki/8-gynaikes/ με τη χρήση του κωδικού “aliki” και τους τρόπους πληρωμής που δέχεται η Viva. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

γ) Η προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή του ενός (1), χορηγείται άπαξ ανά κουπόνι και είναι δυνατή η αθροιστική χρήση άνω του ενός κουπονιού ανά αγορά δύο (2) εισιτηρίων, την οποία το ανωτέρω θέατρο υποχρεούται να χορηγήσει στους αναγνώστες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καθ’όλη τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα. Η ισχύς της προσφοράς είναι από τις από τις 30-12-2021 και έως τις 14-01-2022 και θα διαφημίζεται προωθητικώς, κατά την διακριτική ευχέρεια της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

δ) Η προσκομιδή του κουπονιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων και οι χρήστες του οφείλουν να να έχουν μαζί έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά τους για την πιστοποίηση των στοιχείων τους στο θέατρο ή όπως άλλως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ε) Η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και οι λοιπές ιδιοκτήτριες εταιρείες των μέσων στα οποία τυχόν θα διαφημίζεται η παρούσα ενέργεια ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρουν επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά τους. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση που δεν δύνανται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυώνται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρουν για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελε τυχόν υποστεί οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.” που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σκιάθου,  αρ. 147, με Α.Φ.Μ. 800591621 και ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών.

στ) Κάθε διαφορά σχετικά με την διάθεση της παρούσας προσφοράς διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών, ενώ η αποδοχή του κουπονιού σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω όρων. Οι όροι θα παραμείνουν δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα www.parapolitika.gr και δύνανται να διαφοροποιούνται άνευ προγενέστερης ενημέρωσης.»