Προγράµµατα επιτυχηµένα, που αγαπήθηκαν και εκτόξευσαν την τηλεθέαση στα ύψη, αλλά και κάποια που δεν είχαν την αναµενόµενη απήχηση και απογοήτευσαν τους ιθύνοντες των καναλιών.

Σειρές που θα συνεχίσουν, παρουσιαστές που θα «χωρίσουν» και συζητήσεις που θα φέρουν ανατροπές στον τηλεοπτικό χάρτη. Ποια πρόσωπα ήδη έκλεισαν για την επόµενη σεζόν και ποια βρίσκονται σε συζητήσεις;

Στον ΑΝΤ1, πολλά ακούστηκαν για το «τέλος» του Γιώργου Παπαδάκη, που όµως δεν είναι ακόµη έτοιµος να... κρεµάσει τα παπούτσια του. Έτσι, ο παρουσιαστής θα συνεχίσει κανονικά για δύο χρονιές ακόµα να µας λέει «Καληµέρα, Ελλάδα». Στο ίδιο κανάλι, το πολυσυζητηµένο ζευγάρι, που έσµιξε ξανά τηλεοπτικά και ανέβασε τα νούµερα, δεν θα συνεχίσει να µοιράζεται το «Πρωινό». Σύµφωνα µε πληροφορίες, η Φαίη Σκορδά θα είναι η µόνη παρουσιάστρια µε πιθανόν ανανεωµένη οµάδα, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας θα αναλάβει δική του infotainment εκποµπή, πιθανότατα το µεσηµέρι, αφού δεν έχει αποφασιστεί ακόµη η ζώνη στην οποία θα ενταχθεί ο γνωστός δηµοσιογράφος.

Οι πρώτες σκέψεις ήταν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Παπαδάκη –θα πρέπει να µικρύνει σε διάρκεια η εκποµπή του– κι αµέσως µετά να ακολουθεί το «Πρωινό», όµως όλα θα οριστικοποιηθούν µετά το Πάσχα, οπότε θα πέσουν και οι τελικές υπογραφές.

Στο Star, η Βίκυ Καγιά είναι από τα δυνατά χαρτιά που το κανάλι σκοπεύει να έχει και τη νέα σεζόν στο δυναµικό του. Η παρουσιάστρια θα συνεχίσει να λέει καλησπέρα µέσα από το «Shopping Star», ενώ γίνονται συζητήσεις, καθώς έχει δεχτεί πρόταση να αναλάβει και πάλι την παρουσίαση του «GNTM».

Αυτό όµως θα εξαρτηθεί από τις ηµεροµηνίες που θα ξεκινήσουν τα γυρίσµατα. Στο ίδιο κανάλι συνεχίζουν και την καινούργια σεζόν οι νέοι παρουσιαστές Ελίνα Παπίλα και Γιώργος Καρτελιάς, που το Star θέλει να τους στηρίξει και να τους δώσει µια δεύτερη ευκαιρία.

Η πρόταση στον Alpha

Στον Alpha, τώρα, η Σταµατίνα Τσιµτσιλή έχει βγάλει ασπροπρόσωπο το κανάλι, που τη θέλει φυσικά στο δυναµικό του, ωστόσο η παρουσιάστρια, σύµφωνα µε πληροφορίες, πολιορκείται από άλλο κανάλι µε µια πρόταση-µαµούθ. Σε ό,τι αφορά την Κατερίνα Καινούργιου, συνεχίζει κανονικά στην πρωινή ζώνη, αφού µόνο επιτυχηµένη θεωρείται η παρουσία της. Παροµοίως και ο Χρήστος Φερεντίνος, αφού το «Deal» εξακολουθεί να σηµειώνει µεγάλη επιτυχία.

Κανονικά στον ΣΚΑΪ µε το «Καλό µεσηµεράκι» θα συνεχίσει ο Νίκος Μουτσινάς -που ήδη έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού-, καθώς έχει ένα συµβόλαιο που τρέχει µέχρι τα τέλη του 2023. Μάλιστα, φέτος θα τον δούµε και σε άλλο ρόλο, αφού είναι ένας από τους κριτές στο «Masked singer», που θα παρουσιάζει ο Σάκης Ρουβάς, ενώ δεν αποκλείεται να είναι «διπλοθεσίτης» και του χρόνου. Αλλη µία παρουσιάστρια που συνεχίζει κανονικά και την επόµενη σεζόν είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία παραµένει στον ΣΚΑΪ, παρά τις χαµηλές πτήσεις της στο «Κάτι ψήνεται». Η παρουσιάστρια θα αναλάβει άλλο concept, επίσης καθηµερινό.

Οι σημαντικές προσθήκες

Μεγάλη επιτυχία σηµειώνει η σειρά του Mega «Η γη της ελιάς», µε τους τηλεθεατές να χαρίζουν υψηλά νούµερα τηλεθέασης στο κανάλι. Η πλοκή, τα έντονα συναισθήµατα, οι ανατροπές, αλλά και οι εξαιρετικές ερµηνείες δεν αφήνουν περιθώρια στο Megaλο κανάλι να µη δώσει το «πράσινο φως» και για τη νέα σεζόν. Μάλιστα, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα γίνουν σηµαντικές προσθήκες στο καστ, οι οποίες θα συζητηθούν...

Ο Alpha το πήρε απόφαση και είπε το «ναι» στη συνέχεια του «Σασµού», που σαρώνει στην τηλεθέαση. Η δραµατική σειρά, που εξελίσσεται στην Κρήτη και αφορά τη βεντέτα των Βρουλάκηδων µε τους Σταµατάκηδες, είναι το µεγάλο ατού του καναλιού στην prime time ζώνη.

Τέλος, αυλαία θα ρίξουν φέτος οι «Άγριες µέλισσες», που καθήλωσαν το τηλεοπτικό κοινό για τρεις σεζόν, ενώ οι δηµιουργοί τους ετοιµάζουν νέα, καθηµερινή σειρά για τον AΝΤ1, που θα προβάλλεται την επόµενη σεζόν στην prime time του καναλιού. Θα λέγεται «Ντέρτι» και θα αντικαταστήσει τις «Αγριες µέλισσες», ενώ θα έχει δυνατή πλοκή, µε σκηνικό µια κλειστή κοινωνία, καθώς και ανατροπές, προκειµένου να κρατηθεί αµείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 19/3