Η δοκιμασία αποχώρησης στο Masterchef 6 ήταν αρκετά απαιτητική και δυσκόλεψε τους τρεις υποψήφιους, οι οποίοι και δήλωσαν εξ αρχής καθ' όλα έτοιμοι να μαγειρέψουν. 

Ο Μάριος, η Ελισάβετ και η Βασιλική ήταν οι τρεις υποψήφιοι, οι οποίοι και θα έρπεπε να βάλουν τα δυνατά τους, για να κερδίσουν την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Όσο περνούν οι εβδομάδες, βλέπουμε ότι το επίπεδο των δοκιμασιών γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, με όλους τους παίκτες να προσπαθούν όλο και περισσότερο να τα καταφέρουν. Στο τελευταίο τεστ δημιουργικότητας, εκείνη που κατάφερε να κερδίσει την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας ήταν η Καλλιόπη, η οποία και δεν πίστευε στα αυτιά της με τα σχόλια που της έκαναν οι κριτές. Η Καλλιόπη αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει την κάρτα στην δοκιμασία, όταν ρωτήθηκε από τους κριτές, οδηγώντας την Ελισάβετ, την Βασιλική και τον Μάριο στην δοκιμασία αποχώρησης.

Και οι τρεις διαγωνιζόμενοι έδωσαν το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων τους, για να μπορέσουν να κερδίσουν την παραμονή τους. Όταν έφτασε η ώρα της κρίσης, ο Μάριος ήταν εκείνος που "αποθεώθηκε" από τους κριτές και τον καλεσμένο σεφ, μιας και ήταν και ο πρώτος που παρέμεινε στο σπίτι.

Στο τέλος και για ακόμα μια φορά σε δοκιμασία αποχώρησης, είδαμε ότι η Ελισάβετ και η Βασιλική παρέμειναν στο τέλος και οι δυο τους ένιωσαν μάλιστα μεγάλη αμηχανία για αυτό, μιας και στο παρελθόν ήταν κολλητές φίλες και πλέον δεν μιλιούνται. Όταν οι κριτές έδωσαν την τελική βαθμολογία στην Βασιλική, το άγχος έφτασε στα ύψη. Η Βασιλική ήταν εκείνη, που δεν τα κατάφερε να παραμείνει στον διαγωνισμό, μιας και το πιάτο της είχε κάποιες μικρές ελλείψεις.

Στο τέλος, η Ελισάβετ είπε ότι δικαιώθηκε, μιας και η Βασιλική ήταν ένας άνθρωπος που την μείωσε και την πρόδωσε και μπροστά στους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και στους κριτές. Μάλιστα, η ίδια είπε ότι πληγώθηκε πολύ από την συμπεριφορά της.