Τους τρεις φιναλίστ του τελικού του φετινού MasterChef ανέδειξαν οι μαγειρικές δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν στο επεισόδιο της Δευτέρας Καλλιόπη, Ελπίδα, Πάνος και Νικήτας.

Πρώτη δοκιμασία στον ημιτελικό του MasterChef το Follow The Chef, με οδηγό τον Food & Beverage Manager του MasterChef, σεφ Νίκο Θωμά τον οποίο έπρεπε να ακολουθήσουν κατά γράμμα στα βήματά του, χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Σημαντική υποσημείωση, δεν ρωτάτε δεν γυρνάει προς τα πίσω. Ό,τι ακούσετε ό,τι καταλάβετε εκείνη την ώρα. Προσπαθήστε να συμβαδίσετε με τον σεφ, γιατί αλλιώς χαθήκατε» εξήγησε Πάνος Ιωαννίδης με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να προσθέτει: «Ποιο είναι το ζητούμενο; Ένα πιάτο όσο πιο κοντά σε αυτό που θα έχει ο Νίκος Θωμάς δίπλα του».


Καλλιόπη, Ελπίδα, Πάνος και Νικήτας έπρεπε να φτιάξουν Καραβίδες Ολαντέζ με τον Νίκο Θωμά να είναι ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, ωστόσο δεν πέτυχαν 100% την Ολαντέζ, έτσι θα τους βαθμολογούσε με άριστα το 8 κι όχι το 10.

Στον Παναγιώτη έβαλε 7, όπως και στην Ελπίδα. Θέμα υπήρξε στο πιάτο της Καλλιόπης που πήρε 6, όπως και στον Νικήτα που δεν τα πήγε καλά με την πάστα σκόρδου.

Μετά τη δοκιμασία με τον Νίκο Θωμά, η Καλλιόπη βγήκε τρίτη σε βαθμολογία με την κατάταξη να είναι με 44,5 βαθμούς πρώτος ο Παναγιώτης, δεύτερη η Ελπίδα με 44 βαθμούς, τρίτη η Καλλιόπη με 38,5 και τέταρτος ο Νικήτας με 32,5 βαθμούς.

MasterChef: Το πιάτο αντιγραφής

Τελευταία δοκιμασία στον ημιτελικό του MasterChef το πιάτο αντιγραφής από τον Νίκο Ρούσσο που έφερε για τον Παναγιώτη, τον Νικήτα, την Ελπίδα και την Καλλιόπη τρία πιάτα αντιγραφής υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων.


Το πρώτο πιάτο ήταν μία «πειραγμένη» ταραμοσαλάτα. Το δεύτερο, ένα διαφορετικό σουβλάκι και το τρίτο πιάτο ήταν «μπακαλιάρος σκορδαλιά» με ραβιόλι από παντζάρι.

Μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας αυτής ανακοινώθηκαν τα «εισιτήρια» για τον μεγάλο τελικό του MasterChef τα οποία δόθηκαν σε Παναγιώτη, Καλλιόπη και Ελπίδα ενώ αντίθετα τέλος μπήκε στο μαγειρικό ταξίδι του MasterChef για τον Νικήτα, ο οποίος συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία των ημιτελικών.

Η ατμόσφαιρα, όπως ήταν φυσικό, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι είχαν «δεθεί» μεταξύ τους. Οι κριτές αποθέωσαν τον Νικήτα λέγοντάς τους πως το MasterChef είναι μόνο η αρχή για την καριέρα του ως σεφ με τον ίδιο να δηλώνει ότι αποχωρεί χαρούμενος και «γεμάτος» από το ταξίδι του στον διαγωνισμό και τη μεγάλη εμπειρία που έζησε τόσους μήνες.