Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) πραγματοποιήθηκε στο Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Διστόμου Βοιωτίας.
B_2_2

Κατά την επίσκεψή τους, ενημερώθηκαν για τη Σφαγή των 223 κατοίκων του Διστόμου από το Γερμανικό Στρατό Κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.
Επίσης ενημερώθηκαν και για το ρόλο που διαδραμάτισαν μετά την Σφαγή οι εθελοντές νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κατέφθασαν στην περιοχή, φροντίζοντας επιτόπου τραυματίες, όπως και για το ιατρικό έργο των γιατρών από το Δίστομο, που επέζησαν της σφαγής.
B_1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΑΝ, είναι μία από τις παραγωγικές σχολές αξιωματικών, έχει διακλαδικό χαρακτήρα και υπάγεται διοικητικά στο ΓΕΕΘΑ. Στελεχώνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με πτυχιούχους, πανεπιστημιακού επιπέδου, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, μια εξαιρετικά κρίσιμη και πολύτιμη ειδικότητα για το Στράτευμα, για τα στρατιωτικά νοσοκομεία των Κλάδων και τις μονάδες εκστρατείας, τα πολεμικά πλοία και τα στρατιωτικά αεροδρόμια, με σημαντικό ρόλο δίπλα στους στρατιωτικούς γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής.