Arrigo Petacco, «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ - Όταν η Χριστιανοσύνη απώθησε το Ισλάμ», το παγκόσμιο best seller από τον κορυφαίο ιστορικό ερευνητή, για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

1600_640_02

 

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 20.08 το παγκόσμιο best seller από τον κορυφαίο ιστορικό ερευνητή, Arrigo Petacco, για την ναυμαχία της Ναυπάκτου που ουσιαστικά άλλαξε την τύχη της Ευρώπης. Ένα βιβλίο - ντοκουμέντο με συναρπαστικές λεπτομέρειες, που αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια για τη γνωστή - άγνωστη αυτή στιγμή της ιστορίας, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά.

Ένα χαρακτηριστικο απόσπασμα από το βιβλίο - ντοκουμέντο:

«Αν έβλεπε κανείς από ψηλά τον στόλο του Ιερού Συνασπισμού και τον ισλαμικό, θα παρατηρούσε πως είχαν αντίστοιχα το σχήμα ενός σταυρού και μιας ημισελήνου, των συμβόλων των θρησκειών τους. Ίσως όμως και να επρόκειτο για μια απλή σύμπτωση…».

Εκείνο, ωστόσο, που κανείς δεν μπορεί να αποδώσει σε σύμπτωση ήταν η σύγκρουση του Ιερού Συνασπισμού με την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα θαλάσσια ύδατα της Ναυπάκτου, στις 7 Οκτωβρίου του 1571. Τον αιώνα που προηγήθηκε, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είχε φτάσει ως τα τείχη της Βιέννης, ενώ οι μουεζίνηδες από τους μιναρέδες της αχανούς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κήρυσσαν την τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο. Την ίδια εποχή η Ευρώπη σπαρασσόταν από τους θρησκευτικούς πολέμους. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου κατάφερε να ενώσει τα ευρωπαϊκά έθνη για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού και να ανακόψει την πορεία των Οθωμανών. Ακόμη κι αν δεν χαράχτηκαν εκεί τα σύνορα της σημερινής Ευρώπης, σχηματίστηκε το πρόπλασμα της κοινής συνείδησης των εθνών που έγραψαν την ιστορία της. Ο Arrigo Petacco περιγράφει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τη γνωστή - άγνωστη αυτή καμπή της ιστορίας.

 

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΣΚΛΑΒΟΙ, ΕΞΩΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΚΙΔΕΣ

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ

Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΕΡΕΣ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΣΚΟΣ

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ»

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Αρίγκο Πετάκο (1929-2018) γεννήθηκε στο Καστελνουόβο Μάγκρα στην επαρχία της Λα Σπέτσια στην Ιταλία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ειδικός ανταποκριτής, υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας La Nazione και του περιοδικού Storia illustrata. Στο έργο του ως δημοσιογράφος, για το οποίο κέρδισε το βραβείο Saint Vincent το 1983, είχε την ευκαιρία να πάρει συνεντεύξεις από ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εξαιρετικά παραγωγικός συγγραφέας και δοκιμιογράφος, μετέφερε αρκετά βιβλία στη μεγάλη οθόνη και γύρισε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές με ιστορικά θέματα στην ιταλική τηλεόραση. Στα βιβλία του καταπιανόταν με τα μεγάλα ερωτηματικά της ιστορίας, ανατρέποντας συχνά ορισμένες εκδοχές που θεωρούνται αναμφισβήτητες αλήθειες.

ΜΑΖΙ,

Αυτό το Σάββατο 20.08 αποκτήστε με τα Παραπολιτικά έναν πολύτιμο οδηγό για τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας: «Βυζαντινές Εκκλησίες της Αθήνας» ή «Βυζαντινές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης»

 

1600_640_03

 

Αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά μπορείτε να αποκτήσετε έναν πολύτιμο οδηγό για τα σημαντικότερα προσκυνήματα και μοναστήρια της Ορθοδοξίας: «Βυζαντινές Εκκλησίες της Αθήνας» ή «Βυζαντινές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης»

 

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

Η Αθήνα η πόλη με τις μνήμες της αρχαιότητας, η γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κλασικού πολιτισμού, μετά τις αλλεπάλληλες βαρβαρικές επιδρομές και καταστροφές του 3ου και 4ου αιώνα, πέρασε σε μια εποχή παρακμής, καθώς το κέντρο του ελληνισμού είχε πλέον μετατοπιστεί βορειότερα προς τη Μακεδονία και ανατολικότερα προς την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία. Εξάλλου, ο ελληνισμός είχε υιοθετήσει στη συντριπτική του πλειοψηφία τον Χριστιανισμό, πράγμα που οδήγησε όχι στην αλλαγή χρήσης αλλά στη μετατροπή των ναών της Ακρόπολης και των γύρω ιερών σε εκκλησίες. Η ραγδαία ανάπτυξη της πόλης θα αρχίσει από τον 9ο αιώνα και μετά, με την άνοδο στον θρόνο της δυναστείας των Μακεδόνων (867-1056). Το 869 ο Πατριάρχης Φώτιος «ανυψώνει» την Εκκλησία της Αθήνας σε Μητρόπολη και την εποχή αυτή αναπτύσσεται μια έντονη οικοδομική δραστηριότητα, που επεκτείνεται και στους επόμενους αιώνες, καθόσον επικρατεί ένα κλίμα γενικής ασφάλειας. Μάλιστα, ο 11ος και ο 12ος αιώνας θεωρούνται ως η χρυσή εποχή της αθηναϊκής βυζαντινής τέχνης. Όλες σχεδόν οι γνωστές και οι πιο σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες της πόλης κτίστηκαν στη διάρκεια των δύο αυτών αιώνων και οφείλουν την ύπαρξή τους στη χριστιανική αναστήλωση, που ακολούθησε τις νικηφόρες εκστρατείες του αυτοκράτορα Βασίλειου Β’ στα Βαλκάνια.

Στο λυκόφως αυτής της περιόδου επιχειρεί μια μυσταγωγική περιπλάνηση το παρόν βιβλίο, στις εκκλησιές και τα μοναστήρια που χτίστηκαν σ’ αυτή την «αθηναϊκή αναγέννηση», στους κομψούς ναούς που σώζονται μέχρι σήμερα και είναι σε λειτουργία. Ύστερα, το 1205 το φως θα σβήσει. Θα έρθουν οι Φράγκοι, ύστερα οι Καταλανοί (1311-1388), οι Φλωρεντίνοι Ατσαϊόλι και μετά οι Οθωμανοί (1456). Η πόλη που κάποτε γέννησε τον πολιτισμό θ’ απομείνει μια ημιέρημη και μισοκατεστραμμένη πόλη ως το 1833 που έγινε πρωτεύουσα του νέου Βασιλείου της Ελλάδας.

«ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Η Θεσσαλονίκη έχει το προνόμιο μιας συνεχούς ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της. Από τον 4ο αιώνα έως και το 1430, οπότε κατελήφθη από τους Τούρκους, η Θεσσαλονίκη ήταν «συμβασιλεύουσα» και δεύτερη σε σημασία πόλη του Βυζαντίου, που στήριξε την πολιτική της Κωνσταντινούπολης στο ευρωπαϊκό τμήμα της αυτοκρατορίας, στα Βαλκάνια και αποτέλεσε κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής παραγωγής. Ως διοικητικό κέντρο η Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε πολλές υπηρεσίες και στρατιωτικές αρχές, ενώ από το λιμάνι της διακινούνταν τα προϊόντα όλης της Βαλκανικής. Έδρα μητρόπολης από την οποία εξαρτιόνταν δώδεκα επισκοπές κοσμήθηκε από ανθρώπους των γραμμάτων (Ιωάννης 7ος αι., Λέων ο Μαθηματικός 9ος αι., Ευστάθιος 12ος αι., Γρηγόριος Παλαμάς 14ος αι., Συμεών 15ος αι.) και στα μέσα του 9ου αιώνα ηγήθηκε της προσπάθειας του εκχριστιανισμού αλλά και της φιλολογίας των Σλάβων με τους Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο. Από τους μεσοβυζαντινούς χρόνους και μετά, παρά τις πολιτικές αναταραχές, κατά τον 13ο και 14ο αιώνα, η Θεσσαλονίκη γνώρισε ιδιαίτερη πνευματική άνθηση και ανέδειξε πληθώρα λογίων, θεολόγων και καλλιτεχνών. Ιδιαίτερα στον τομέα της τέχνης, που διαπιστώνεται στην αρχιτεκτονική, την αγιογραφία και την ψηφοθετική, οι σχολές της Θεσσαλονίκης επηρέασαν ολόκληρο τον βαλκανικό χριστιανικό κόσμο και τη Ρωσία. Τα μνημεία που σώζονται έως σήμερα στην πόλη, αντιπροσωπεύουν διαχρονικά τον πολιτισμό και την τέχνη του Βυζαντίου. Το 1988 η Unesco συμπεριέλαβε τα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης στον χάρτη των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής και μνημειακής τέχνης.  

ΑΚΟΜΑ,

Η Απελευθέρωση ενός Έθνους: Το Σάββατο 20.08 αποκτήστε έναν τόμο από τη μνημειώδη ιστορική σειρά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

1600_640_04

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ - Από την Επανάσταση των Ελλήνων στην ίδρυση του ελληνικού κράτους

 

Αυτό το Σάββατο 20.08 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά μπορείτε να αποκτήσετε έναν υπερπολυτελή σκληρόδετο τόμο από τη μνημειώδη ιστορική σειρά «Η Απελευθέρωση ενός Έθνους».

Επιλέξτε ανάμεσα στους εξής:

 -«Η Επανάσταση στα πεδία των μαχών» μέρος Α’, στον οποίο συνεχίζεται η εξιστόρηση της λαμπρής αυτής σελίδας της ελληνικής ιστορίας και οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την «καρδιά» του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων: τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που καθόρισαν την πορεία του έθνους στον δρόμο προς την ελευθερία.

Με αφετηρία την έναρξη της Επανάστασης στον ελλαδικό χώρο, μια συναρπαστική και τεκμηριωμένη αφήγηση θα ξεδιπλώσει μπροστά στα μάτια σας όλες τις σπουδαίες μάχες τα πρώτα τρία χρόνια της Εθνεγερσίας. Νίκες και θρίαμβοι σε στεριά και θάλασσα που ανέδειξαν πρόσωπα που θα καθόριζαν τον Αγώνα, αλλά κυρίως αποκάλυψαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο τον πόθο των Ελλήνων για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας τους από τον οθωμανικό ζυγό. Μέσα από τις περιγραφές αυτές, θα παρακολουθήσετε τις διαδικασίες που μετέτρεψαν τα πρώτα ένοπλα μπουλούκια των επαναστατημένων σε συντεταγμένο στρατό.

Ο τόμος, πέρα από τον βασικό κορμό των πολεμικών γεγονότων και των πρωταγωνιστών τους, συμπληρώνεται με τρόπο μοναδικό από τρία άρθρα για την πολύτιμη συμβολή των Μακεδόνων στον Αγώνα (Νίκος Μέρτζος, επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), για την άγνωστη πτυχή της σφαγής των εβραϊκών πληθυσμών (Αλεξάνδρα Πατρικίου, ιστορικός-ερευνήτρια στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος) και για τα όπλα των Ελλήνων σε αυτόν τον αιματηρό αγώνα ελευθερίας (Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ).

Η’

-«Η Επανάσταση στα πεδία των μαχών» μέρος B. Στον τόμο αυτό οι αναγνώστες θα «περιηγηθούν» στα σημαντικότερα στρατιωτικά γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων ετών (1824-1827) του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, στην ξηρά και στη θάλασσα, μάχες και ναυμαχίες με αίσια έκβαση που έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην πάλη για ανεξαρτησία, αλλά και ηχηρές αποτυχίες και όλεθροι από τον κατακτητή που όμως ποτέ δεν κατέβαλαν το ηθικό, το σθένος και τον πόθο ελευθερίας των Ελλήνων.

Συγκρούσεις-σταθμοί που άφησαν ιστορία ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, λεπτομέρειες για τη στρατηγική, τους αντίπαλους στρατούς, τις τακτικές και τους ελιγμούς των Ελλήνων, αλλά και των Οθωμανών. Σάλωνα, Σφακτηρία, Μανιάκι, Μύλοι, Τρίκορφα, Αράχωβα, Βέργα, είναι λίγα μόνο από τα τοπωνύμια που στο συλλογικό ασυνείδητο όλων μας έχουν γραφτεί με αίμα αλλά και χρυσά γράμματα θαυμασμού και δέους.

Και όλοι εκείνοι οι πρωταγωνιστές που αναδείχθηκαν μέσα από τα πεδία των μαχών, αλλά τα ανέδειξαν κιόλας. Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Μακρυγιάννης, Κανάρης, Σαχτούρης, Μιαούλης – ονόματα-θρύλοι, σχεδόν άγιοι και ήρωες μαζί για τον ελληνισμό. Αλλά και οι προσωπικότητες του αντιπάλου, Κιουταχής και Ιμπραήμ και η καταστροφή, ο θάνατος, ο πόνος και η ερημιά που άφησαν πίσω τους σε έναν λαό που δεν το έβαζε κάτω επ’ ουδενί, ακόμη και στην καμένη και κατεστραμμένη γη που άφησε πίσω του ο πασάς της Αιγύπτου, ο τρομερός Ιμπραήμ.

Και μέσα σε όλα αυτά, το μείζον γεγονός, το απόλυτο, εκείνο που δεν είχε προηγούμενο κι ούτε βρήκε επόμενό του η Ιστορία: το Μεσολόγγι. Το γεγονός που συγκλόνισε τον κόσμο ολόκληρο, που ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, αλλά και απλούς ανθρώπους, δημιουργώντας ένα νέο, ίσως και πιο δυνατό από το πρώτο, κύμα φιλελληνισμού σε όλη την υφήλιο. Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και η Έξοδος – σημάδεψαν και δόξασαν το Έθνος στο διηνεκές.

Ακόμη, το γεγονός εκείνο που άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας, και οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους: η Ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η σύγκρουση των Μεγάλων Δυνάμεων με τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο, η νίκη, τα χαρμόσυνα νέα που έκαναν τους Έλληνες να ξανακερδίσουν την πίστη τους στο όραμα μιας ελεύθερης χώρας.

Και τέλος, η οριστική, η τελευταία μάχη του Αγώνα, νικηφόρα Μάχη της Πέτρας, με σημαία τον Δημήτριο  Υψηλάντη. Μια μάχη καθοριστικής σημασίας. Κι έτσι, στην ιστορία καταγράφηκε πως ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ξεκίνησε την Επανάσταση και ο αδελφός του Δημήτριος είχε την τιμή να τερματίσει νικηφόρα τον πόλεμο.

«Η Απελευθέρωση ενός Έθνους» είναι μια μνημειώδης ιστορική σειρά σε υπερπολυτελείς σκληρόδετους τόμους, από τα “Ελληνικά Γράμματα”, και κυκλοφορεί αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκδοση που ήρθε να καλύψει ένα κενό έρευνας και ιστορικής μελέτης, αποκαλύπτοντας αθέατες πλευρές της παλιγγενεσίας των Ελλήνων. Από την προεπαναστατική εποχή και την περίοδο της προετοιμασίας του Αγώνα μέχρι και τα χρόνια της διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον δρόμο από το σκοτάδι της οθωμανικής κατάκτησης στο φως της ανεξαρτησίας.

Το έργο υπογράφουν κορυφαίοι σύγχρονοι ιστορικοί, ειδικοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές, με την επιστημονική επιμέλεια των Θάνου Βερέμη και Αντώνη Κλάψη.

Στις σελίδες του περιλαμβάνει, για πρώτη φορά σε κοινή έκδοση:  Σπάνιες φωτογραφίες από τα μεγαλύτερα Μουσεία της Ελλάδας και του κόσμου, εθνικές Πινακοθήκες, βιβλιοθήκες και ιδιωτικές συλλογές. Και επίσης: Κείμενα - ντοκουμέντα από διπλωματικά αρχεία, μαρτυρίες και ημερολόγια περιηγητών, αλλά και απομνημονεύματα Αγωνιστών της Επανάστασης.

Όλοι οι τόμοι αφηγούνται με τρόπο επιστημονικό, αλλά και άκρως γλαφυρό, την πορεία της Εθνεγερσίας. Σκιαγραφούν σπουδαίες προσωπικότητες και αναλύουν καθοριστικά πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα, καθώς και άγνωστες όψεις της ιστορικής αυτής φάσης.

Είναι γραμμένοι από ιστορικούς και πολιτικούς επιστήμονες, εξειδικευμένους στη συγκεκριμένη περίοδο και διανθίζονται με άρθρα από εγνωσμένου κύρους ιστορικούς, φιλολόγους, θεολόγους, ακαδημαϊκούς όπως η Μαρία Ευθυμίου, ο Αλέξης Πολίτης, ο Μάριος Μπέγζος, ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, η Σοφία Σφυρόερα κ.ά, καθώς και από νέους επιστήμονες που φωτίζουν παραγνωρισμένες πτυχές του Αγώνα.

Επίσης όλοι οι τόμοι είναι πλούσια εικονογραφημένοι με σπάνιο και πρωτότυπο υλικό από μεγάλα ελληνικά ιδρύματα και μουσεία, όπως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, το Πολεμικό Μουσείο, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη κ.ά., με τα οποία έχει υπάρξει στενή και αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση του έργου, αλλά και από τα σπουδαιότερα μουσεία του εξωτερικού όπως το Ερμιτάζ, το Λούβρο, το Βατικανό, το Τοπ Καπί και πολλά ακόμη.

Και, ένα κουπόνι με 50% έκπτωση στο εισιτήριό σας για τις μαγικές νεροτσουλήθρες του υπερσύγχρονου υδάτινου πάρκου Splash Waterpark στον Ισθμό Κορίνθου!

1600_640_05

 

Το καλοκαίρι έφτασε!!! Είστε έτοιμοι για απίθανα παιχνίδια μέσα στο νερό;

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν όλο το καλοκαίρι ατελείωτες βουτιές στο πιο σύγχρονο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας! Βρείτε το κουπόνι μέσα στην εφημερίδα και αποκτήστε 50% έκπτωση στο εισιτήριό σας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, για τις μαγικές νεροτσουλήθρες του Splash WaterPark, που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου πλησίον ΚΤΕΛ Πελοποννήσου. Ένας ιδανικός προορισμός για απόδραση μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα! Το κουπόνι ισχύει για έως 4 άτομα.

 

Το Splash WaterPark Isthmos είναι ένας πλήρως ανακαινισμένος και ειδικά διαμορφωμένος χώρος 30.000 τ.μ. Το μοναδικό αυτό υδάτινο πάρκο που βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση και ξέφρενο παιχνίδι τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις  τελευταίας τεχνολογίας,  νεροτσουλήθρες ευρωπαϊκών προδιαγραφών για κατάβαση με μικρή ή μεγάλη ταχύτητα, με ή χωρίς σαμπρέλα (tube) που πληρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, πισίνες διαφόρων μεγεθών για μικρούς κ μεγάλους, τεχνητό ποτάμι για relax με νερό που ανανεώνεται και φιλτράρεται καθημερινά. Εστιατόριο, Μπαρ με εξωτικά κοκτέιλ, παγωμένα αναψυκτικά, λαχταριστά γλυκά και παγωτά είναι στην διάθεση σας για να σας χαρίσουν μια απολαυστική ημέρα. Ξαπλώστρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με σκίαση, αποδυτήρια, ντους και δωρεάν χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμα για την μέγιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σημαντική προσοχή έχει δοθεί στην ασφάλεια των μικρών μας φίλων. Ακολουθούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Μερικά από τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι η απολύμανση στις ξαπλώστρες και όλα τα έπιπλα κήπου, η διατήρηση ειδικού συστήματος απολύμανσης στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες και συνεχείς μετρήσεις του χλωρίου σε όλες τις πισίνες ανά τέσσερις ώρες. Γιατρός βρίσκεται στο χώρο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ειδική ναυαγοσωστική ομάδα είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή λειτουργία  του πάρκου και την προστασία των επισκεπτών.  Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαλαρώσει και αφεθείτε στην μαγεία της ταχύτητας ανεβάζοντας  την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Τηλ. Επικ. : 27410 71000, 6970389999

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

  1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους, για λογαριασμό του ανήλικου, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρόσωπο/πρόσωπα που ασκούν την επιμέλειά του και τα οποία θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη τους ως προς την εποπτεία του κατά τον χρόνο της παραμονής του στις εγκαταστάσεις του πάρκου.
  2. Το εκπτωτικό κουπόνι, με την επίδειξή του στην είσοδο του πάρκου, θα εξασφαλίζει 50% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου για τις Νεροτσουλήθρες στο Splash WaterPark Isthmos, που βρίσκονται στον Ισθμό Κορίνθου. Με την επίδειξη ενός (1) κουπονιού της εφημερίδας δικαιούνται τα άτομα ηλικίας 3-8 ετών έκπτωση 50% στην αρχική τιμή εισιτηρίου δεκατριών (13,00€) ευρώ, καθώς επίσης δικαιούνται τα άτομα ηλικίας εννέα (9) ετών και άνω, έκπτωση 50% στην αρχική τιμή εισιτηρίου δέκα έξι (16,00€) ευρώ. Η χρήση του κουπονιού μπορεί να γίνει για την περίοδο 13-06-2022 έως τις 31-08-2022 από ώρες 10:00 έως 19:00 κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής και θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά χρονικής προτεραιότητας.
  3. Το κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα.
  4. Κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εως 4 άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, δηλαδή με την επίδειξη ενός (1) κουπονιού της εφημερίδας δικαιούνται να λάβουν 50% έκπτωση στην αρχική τιμή του εισιτηρίου το οποίο ισχύει για έως τέσσερα (4) άτομα, και δεν επιτρέπεται να συνδυαστεί με άλλη τυχόν προσφορά.
  5. Για την ισχύ του κουπονιού, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία: «ΔΗΜ & ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ», ΠΑΡΚΟ ΝΕΡΟΥ, ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΦΜ 800926660, ΤΗΛ: 27410 71000 και 6970389999.
  6. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜ & ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ».
  7. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων.
  8. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών.
  9. Οι όροι του Διαγωνισμού δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr.
  10. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.