Δίνουν και παίρνουν οι συσκέψεις κορυφής στον ΣΚΑΪ μεταξύ της «σιδηράς κυρίας» του καναλιού, Εύης Κουτσαυτάκη , και του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Βασίλη Παπαδρόσου, προκειμένου τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές που ανήκουν στην αρμοδιότητα του δεύτερου να επιστρέψουν στις επιδόσεις των προηγούμενων ετών.

Εξάλλου, η ολική επαναφορά της ενημέρωσης στα μονοπάτια του παρελθόντος συνιστά το μεγαλύτερο στοίχημα του τηλεοπτικού σταθμού για τη φετινή σεζόν (με δεδομένο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης) και ταυτόχρονα μεγάλη επιθυμία του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου.

Ηδη αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο η πολύ πρωινή ζώνη, καθώς υπάρχει αφενός ένα σχετικό μούδιασμα για τα νούμερα της ζώνης 5-6, με Παυλόπουλο και Καρούση, αφετέρου στο «Σήμερα», παρά την αρχική ικανοποίηση, είναι σαφές ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου η πρωτοεμφανιζόμενη τριάδα των Οικονόμου, Παυλόπουλου και Κουτροκόη να βρει τα πατήματά της.

Για την ενίσχυση

Ως εκ τούτου, έχουν ζητηθεί ιδέες από τα επιτελικά στελέχη της Διεύθυνσης Ενημέρωσης τόσο για την περαιτέρω ενίσχυση των δύο εκπομπών όσο και για τη διάρθρωσή τους. Οπως και να έχει, η πορεία της ενημέρωσης θα είναι καταλυτικός παράγοντας για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του Βασίλη Παπαδρόσου με τον ΣΚΑΪ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπνέει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αν δεν παρατηρηθεί σαφής βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, τότε δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν πιο σοβαρές εξελίξεις και μάλιστα μεσούσης της σεζόν, προκειμένου να εξαντληθούν οι πιθανότητες να μπει -έστω και στο παραπέντε- από θέση ισχύος το κανάλι στην τελική ευθεία για τη μάχη της κάλυψης των κρίσιμων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που Παπαδρόσος και διοίκηση χάσουν τα σημεία επαφής τους, ακούγεται εντόνως στους διαδρόμους του τηλεοπτικού σταθμού (ελλείψει και των ηχηρών ονομάτων του παρελθόντος) το όνομα του έμπειρου δημοσιογράφου Γιάννη Κολοκυθά.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Σεπτεμβρίου 2022.